Lycklig Julia!

Den här söta klänningen fick Julia av sin mormor igår, gissa om hon blev nöjd med den!


Mors dag-kort

Idag är det ju mors dag och även om vi firade mamma lite redan igår då hon var här och firade Julia, så kommer kortet (med stämpel fårn Bildmålarna) jag gjorde till henne här:



Själv blev jag firad i morse med sång, jordgubbar, paket och massor med kramar! I paketet låg det en liten kamera, en Casio Exilim, ska bli spännande att prova den lite! Även om jag aldrig vill byta bort min Nikon D80 mot en mindre, så känner jag ibland att jag inte orkar släpa med mig den, och då är det ju perfekt med denna lilla som går ner i handväskan! Eller om familjen åker åt olika håll och båda vill fotografera.

Liten tossa-kram

För några dagar sedan utlovade jag ett nytt tossa-kort, och här är det då till slut! Både Tossan och blommorna bakom kommer från Bildmålarna.



Idag har vi haft mamma, pappa + hund och min syster med 2 barn här och firat Julia. Imorgon fortsätter vi kalasa lite till...

Hipp hipp hurra!

Idag fyller min lilla tjej 3 år! Så nu får jag inte kalla henne liten längre... Helt otroligt hur fort tiden går, det känns som om det inte är speciellt länge sedan hon var en liten bebis! Här är hon i full färd med att öppna paket, men tog sig tid att visa fotografen hur många år hon fyller! I helgen blir det kalas både lördag och söndag, så nu ska jag fortsätta fixa!


Förra veckans skiss

Idag visade Veckans skiss upp inskickade alster från förra veckans skiss, och min fanns med bland dem, kul! Här är den jag gjorde efter deras skiss:



Jag känner att så fort jag får tag på kraft-papper, så skapar jag en massa med det. Gillar det massor, för det funkar ju så bra till alla färger.

Nu har jag varit i Stockholm på kurs i två dagar, och nu håller jag på att ladda inför att Julia fyller 3 år imorgon! Sedan är det kalas både lördag och söndag, så det blir fullt upp! Men alldeles strax väntar sängen!

Glad sommar-kort

Här har jag gjort ett sommar kort med söta Mimo fiskare, fiskmåsar och snäckor från Bildmålarna. Lite blekt kort för att vara mig, men det är kul att variera lite! Bakgrundspappret är en tapet, fick lite av Christina på en träff jag var på, tack så mycket! Ikväll har jag dock gjort ett riktigt färgsprakande kort med den sittande tossan, men det får jag visa imorgon istället, för nu väntar sängen!


Vår lilla prinsessa!

Vi började firandet av Julia redan igår, då hennes farfar och ena faster var här och hade med sig paket till henne. Det här var nog det allra bästa, en härlig hemmasydd prinsessdräkt i rosa tyg med slöja och krona! Att kjolen var lite lång gjorde inget tyckte Julia, hon går och håller upp den så majestätiskt som bara den...


Mammatema på Scrappiz

Såhär inför Mors dag har vi idag mamma-tema på Scrappizbloggen. Till det har jag gjort 2 kort och en LO, men eftersom det ena kortet är till min egen mamma, så kommer det inte förrän om en vecka när hon fått det!

Det här kortet är till min kompis mamma som också ville ha ett kort till sin mamma. Stämpeln är från Tingtura, tycker hon är väldigt söt!



Och så en LO om hur mycket jag älskar att vara mamma till mina härliga flickor. Hade egentligen tänkt hinna med att göra en LO om min egen kära mamma också, men hann inte med så det får bli till ett annat tillfälle!



I morse vaknade Linn och kusinen kl. 5, och då tyckte de att det var dags att gå upp. Det var det ingen annan som tyckte kan jag meddela! Att försöka få dem att vara tysta och somna om var rätt meningslöst, så efter en halvtimme fick de gå ner till vardagsrummet och väcka de andra där nere...


Nytt tossa-kort

Igår blev det ett nytt litet kort med en av de söta tossarna som alldeles snart finns att köpa hos Bildmålarna! Både tossan och blomstämpeln är från Bildmålarna. Blomstämpeln är dubblerad, tossan är utklippt och ditlimmad över istället för att maska eftersom jag kom på hur jag ville ha det lite sent.


Veckofoton från v18

Här kommer lite foton från v18! Jag har börjat fundera på om jag skulle göra något mer med dem, som att scrappa eller bara skriva ut dem, men det får kanske bli ett senare projekt, all text finns ju bevarad om jag får ett ryck att göra något av det senare!



Det var en vecka då vi hann med både det ena och det andra! Jag passade på att sitta ute i solen och njuta en eftermiddag, använde mig av räcket för att föreviga det. På Valborgsmässoafton hade vi lite fotosession ute i trädgården, för jag ville testa lite på dem liggande innan vi skulle ut i skogen och fota vitsippor senare under helgen... Linn och jag fick gå själva till Valborgsfirandet på Ryttargården eftersom Julia somnade på soffan innan vi skulle iväg, så hon och Martin stannade hemma istället. Där åt vi våfflor och tittade på den pyttelilla elden, det var eldningsförbud, så det blev ingen riktig brasa. På fredagen var det dags för kalas hos F, underbart väder så vi var ute hela tiden! På lördagen åkte jag och flickorna ner för att fira min syster lite som fyllde veckan efter. Julia älskar verkligen att busa med sin kusin Hanna, och de passade på att göra det en hel del trots att de skulle hinna med att studsa på den nyinköpta studsmattan också. På söndagen tog vi vår årliga fotosession i vitsippeskogen!

LO efter Veckans skiss

Förra veckan gjorde jag en LO efter en skiss på Veckans skiss, och såg idag att min fanns med bland de 4 utvalda som de visar upp, kanonkul! Det var en skiss som passade mig väldigt bra, och så gillar jag ju att jobba efter skisser, så det blir nog fler gånger framöver.


Grattis till pojken

Den här stämpeln har jag suktat efter innan och när jag hittade den på Scrappiz slog jag snabbt till, men sedan blev det inget kort med den ändå. Men nu har jag i alla fall kommit till skott att fixa ett, här kommer det!



Nu ser jag fram emot en härlig långhelg! Imorgon ska vi förhoppningsvis få lite gjort här hemma, även om det verkar som om det ska bli bra väder imorgon för att sedan bli sämre... I vilket fall ska det bli skönt att vara ledig!

I lördags kom lillstumpan fram till att hon var en stor tjej och skulle sluta med dagblöja, vilket vi förstås uppmuntrade! Så nu blir det troligen en period med rätt mycket passande och så måste jag börja tänka på att ha med extrakläder hela tiden. Ska bli skönt att slippa blöjbarn, samtidigt som det är lite sorgligt att det går så fort innan de blir stora... ;-)

Beställningskort

Min bästa vän ska på prästvigning och ville ha ett kort till det. Jag brukar ju mest göra kort med stämpelmotiv på, så här fick jag fundera lite hur jag ville göra det. Det blev till slut ett enkelt och stilrent kort som jag gillar rätt mycket! Fjärilen är stansad i samma papper för båda delarna, sedan har jag bara duttat med lite mörkare gul stämpeldyna på den övre delen. Tack Camilla för att jag fick låna din härliga fjäril!


Ännu en liten Tossa!

Här är nästa Tossa, jag tycker de är ljuvligt söta! Vill du ha en eller kanske flera egna Tossar så släpps de hos Bildmålarna om cirka en vecka!


Bortglömd LO

På vår stora träff i mars gjorde jag denna LO till scraplifttävlingen Stellas hade, och jag vann! Sedan glömde jag helt bort att lägga upp den, men nu så hittade jag den igen. Jag var bara tvungen att dokumentera när Linn lärde sig att cykla utan stödhjul på studiedagen, och sedan ringde till mig och stolt sa: "Uppdrag utfört!", jag hade innan ringt och bett Martin ta med henne ut och sätta dit pedalerna och se om hon kunde cykla.


En liten Tossa har tassat in!

Idag har det tassat in en rad små tossar i vårt hus, och här är den första som vågar visa upp sig! Vill du veta mer om vad en tossa är och var du hittar dem, hoppa in på Bildmålarnas blogg!


Kort från skiss på Veckans skiss

Jag gjorde ett kort efter förra veckans skiss på just Veckans skiss, tyckte den funkade väldigt bra även till kort även om det mest är LOs som syns i bloggen där. Stämpeln är en av Bildmålarnas och heter Mimosas sommarblomma!


Skissutmaning på Scrapaddicted

Jag gjorde en LO efter den fina skissen för Scrapaddicteds månadsutmaning, och nu såg jag att bidragen låg uppe på bloggen. Så här kommer mitt bidrag!


Mer till CC på Allt om scrap!

Visst är det härligt när man får en extra ledig dag? Det är studiedag på dagis, och flickorna leker så bra nu att jag hunnit göra en LO till! Vi började tillsammans när jag stämplade och målade bakgrundspappret, men sedan övergick de till andra lekar. Utmaningen gick ut på att inte använda mönstrat papper, och då tycker jag det är så kul att använda stämplar och färglägga! Det har jag gjort förut, och det kommer jag säkert göra igen. Stämplarna kommer kommer från Tingtura och är färglagda med promarkers. De underbara virkade blommorna har jag Pernilla att tacka för, visst är de härliga!


Två kort med Mimosas bok

I helgen var resten av familjen borta, så jag hade en helg för mig själv. Det blev en hel del pysslat under helgen, här kommer två kort jag gjorde med samma stämpel, Mimosas bok, från Bildmålarna. Även textstämpeln är från Bildmålarna. Den första har jag gjort till Scrappizbloggens pågående skissutmaning, det var en så fin skiss som passar bra både till LOs och kort!



Jag tycker väldigt mycket om den här stämpeln, så det blev ett kort till med den!



Nu ska jag gå och sova och hoppas på att jag mår lite bättre imorgon än vad jag gör idag, har ont i halsen och ont i huvudet. :-( Men imorgon är det studiedag på dagis, så jag ska i vilket fall inte gå till jobbet.

CC på Allt om scrap!

Det pågår CC på Allt om scrap, och jag har skapat en LO efter en skiss som dessutom skulle ha temat sommar och sol. Fotot är från en av förra sommarens varmaste dagar, då vi var på Liseberg och verkligen behövde lite svalkande dryck!


Bebiskort

Idag har övriga familjen åkt iväg till svärfar, så jag har passat på att pyssla lite. Här kommer första kortet, så småningom blir det 3 till. Och så har jag varit på bio, "Män som hatar kvinnor", den kan rekommenderas!



Mot Blåkulla!

Den här LOn hade jag helt glömt bort, jag gjorde den på kvällens scrapträff på Scrapeventet, och sedan har jag inte packat upp allt ur väskan... Bakgrundspappret  använde vi i Making Memories kurs dagen efter också, tycker det är så fint. Det här kan man nog benämna en väldigt tydlig "Sandra-LO" för tillfället! Få dekorationer utan en hel del olika mönstrade papper som är rätt färgglada, ritat runt kanterna, thickers och 1 foto. Någon liten diskret stämpel är inte heller helt ovanlig. Inte världens mest avancerade LO, men jag gillar den!


LOs från Scrapeventet

Nu har jag fixat foto och dessutom fotat en del av mina alster från Scrapevenet. Det var verkligen en helg som gav mersmak av både det ena och det andra! Först visar jag LOn från helgens roligaste klass, Jenny Sandbergs, då vi fick kladda en massa med akrylfärg! Jag valde att göra en väldigt snarlik Jennys, för den var så fin att jag ville testa göra en egen! Inser nu att jag fotade innan jag fyllde i mina små hjärtan... Jennys nya stämplar fick följa med mig hem, så otroligt fina! QK-fjärilen skulle jag också kunnat tänka mig, men eftersom C fick tag på den sista som fanns där så kanske jag kan få låna den någon gång!



Nästa är från QK-kursen och är gjord efter en LO av Marie Larsson. Även denna är väldigt lik förlagan, ibland är det kul att "gå in i huvudet" på någon annan och se hur det är att scrappa som de! Synd att de små fåglarna är till en reva-die och inte en liten, för trädet som också ingår känner jag inte att jag behöver (just nu i alla fall...).



Till sist den LO jag faktiskt gjorde först, det är med material från Basic Grey och gjord efter en LO av Maria Hansson. Här spegelvände jag på min jämfört med Marias, eftersom jag hade ett kort som passade och kunde utgå från det. Journalingen skrev jag först direkt på det mönstrade pappret, men då syntes det inte, så jag fick tänka om.


Veckofoton v17

Ännu en vecka färdigsammansatt!



Det här är veckan då jag tog mitt pick och pack och åkte till Helsingborg för att vara med på Scrapeventet. LOn är från helgens roligaste kurs, den med Jenny Sandberg! Den och Åsa "Badankas" kurs i paperpiecing var de klart bästa kurserna enligt mig. Under tiden jag var borta passade flickorna och Martin på att träna aikido, och då måste man ju duscha. Det var kanonväder under helgen, så de var och åt lunch och picnic i Trädgårdsföreningen och så var Linn på kalas hos en dagiskompis, och dit gick hon som en liten prinsessa. 

Veckofoton v16

En omgång till med veckofoton!



Även denna vecka var det fint väder och vi var ute en del även efter dagis. Jag hade köpt kritor som vi gjorde hagar med och Linn målade lite blommor. Även såpbubblorna kom fram, något som barnen älskar, både att blåsa bubblor och springa efter dem och smälla. Gå balansgång och gunga på pandan är andra aktiviteter barnen ägnat sig åt. När det är varmt och skönt ute blir det också mer glass, och att äta det ute på altanen är toppen! Fre-lör hade vi små nattgäster, det är så mysigt för alla fyra trivs så bra ihop och det funkar så bra trots att alla tvunget måste sova i samma rum. Och så en skylt som jag åker förbi på väg till jobbet varje dag!


Veckofoton v15

Nu är det dags att visa lite veckofoton igen! Har hunnit göra några veckor till, men tar väl en i taget.



Det här var påskveckan, vilket speglas i mina foton. Båda flickorna var påskkärringar på dagis på skärtorsdagen, och det satt kvar fint på kinderna ett tag... Påskriset var populärt, Martin införskaffade och jag och flickorna klädde det, sedan var de och pillade på det varje gång de gick förbi. På långfredagen var det underbart väder, men jag satt inne mest hela dagen och scrappade med C, medan barnen hade kompisar på besök. På påskafton hade påskharen varit här och lämnat två ägg i trädgården, väldigt spännande! Och så lite bevis för att det verkligen är vår på gång!

Publicerade LOs

I veckan kom senaste numret av Scrapbooking mm, och då kom jag på att jag nog glömt visa de två LOs jag hade med i jan/feb-numret... I detta nummer visade de en hel hög med vackra LOs som hade skapats efter lift av en av mina, så himla kul att se alla dessa olika LOs! Men här kommer så de två från jan/feb!



Jag älskar det här kortet på Julia när hon ser så fundersam ut!



Här har jag dokumenterat en av våra utflykter till "blubboteket", som Linn kallar biblioteket. Jag inspirerades av en av Jenny Sandbergs LOs i en äldre tidning, hon hade använt akrylfärg fär att skapa en enfärgad plätt att skriva på mitt i det mönstrade pappret. 


Underbara maj!

VIsst har det varit en underbar början på maj! Hela familjen har varit på 5-årskalas hos goda vänner och eftersom solen sken så skönt på oss var kalaset utomhus så vi har suttit i solen och njutit när barnen stojat runt. Och snart ska jag och flickorna åka ner till mina föräldrar för att imorgon umgås lite med dem och min systers familj och passa på att fira min syster som snart fyller år.

Igår skulle vi för första gången sedan Linn föddes ta oss iväg och titta på brasa, men Julia somnade i soffan till Bolibompa, så Linn och jag fick gå själva. Tyvärr blev det ingen riktigt brasa eftersom det var för torrt, utan bara en i miniatyr. Linn var rätt nöjd ändå, hon fick en våffla och så träffade hon på lite kompisar där.

Här kommer ett nytt kort jag gjort på beställning från min bästis Anna:


RSS 2.0