Gott Nytt År!

Vill passa på att önska er alla ett gott nytt år! Hoppas det blir ett riktigt bra år!

image300

Årets 10 bästa LOs

Precis som förra året har Mikaela en utmaning om att välja ut sina bästa LOs och visa upp. Förra året såg mina val ut såhär. I år har jag skapat ganska mycket och hade väldigt svårt att välja ut de jag tycker bäst om, men till slut föll valet på följande, helt utan inbördes ordning.

tradgardsmastare

Den här LOn gjorde jag till Scrappiz när vi skulle visa upp olika användning av filtband. Just filtband är en av mina favoritdekos för tillfället!

hostfarger

LOn är gjord till en av deltävlingarna på Scraputmaningens tävling. Älskar verkligen det här fotot på Linn som Martin tog i Arboga en härlig höstdag!

karlek

Denna är gjord efter en annonsutmaning på Kickis scrap.

liten indian

Min härliga lilla indian! LOn gjorde jag till en av Scraputmaningens deltävlingar, är en scraplift.

vägen hem_1

Den här publicerades i Scrapbooking mm, jag tycker mycket om att jag lyckades fånga så många saker på vägen hem från dagis och sammanställa. Under fotona finns en rätt utförlig beskrivning om hur vår väg hem såg ut just då.

enastaende

Härliga Julia! LOn är gjord efter en annons på vår scrapträff här i Linköping i september.

image294

Den här LOn är inte riktigt min vanliga stil, det är nog den som tog längst tid av alla det här året! Gjord till en av deltävlingarna i Scrappiz vår-och sommartävling och är en lift från en LO i en tidning.

image295

Ännu ett foto jag verkligen gillar massor! LOn gjorde jag till en skissutmaning på SWE bloggen.

image296

Det är inte så ofta jag lyckas fånga min pappa på bild, och när jag dessutom fick med Julia på samma var det ett måste att scrappa! Den här LOn gjorde jag till en tävling på Stellas, det var en scraplift av en härlig LO. Jag har för mig att det var första gången jag sydde på maskin på en LO, gillar det väldigt mycket!

image298

Ännu fler lite tokiga bilder på mina härliga tjejer! Har för mig att jag fick inspiration till denna från en LO i CK eller SS.

Kan konstatera att det har varit mycket vitt, svart och rött under året! När jag tittar igenom de jag valt ut ser jag att dessa LOs inte har speciellt mycket text, vilket jag själv tycker att jag försöker få med... Fast vissa foton behöver ju inte så mycket text till!

En LO till Scrappiz

Den här LOn är gjord till en artikel på Scrappiz om hur man kan hitta inspiration lite överallt, här har jag inspirerats av en av Julias jackor. För att se hela artikeln klicka här. Blomman har jag skapat utgående från två stora retroblommor och sedan klippt och klistrat lite.

kalasfina

På det här kortet är Linn nästan precis lika gammal som Julia är nu, det är svårt att fatta hur fort tiden går!

En LO till tidningen

Idag kom nya Scrapbooking mm i min brevlåda, så nu har jag lite kul att läsa! Då kom jag på att jag gjorde en LO efter Helenes skiss till detta nummer som jag inte visat. Färgerna är lite klarare i verkligheten och texten inte fullt så sned.

sotnosen

Jag gillar verkligen Helenes skisser, och ibland kikar jag in på hennes skissblogg för lite ny inspiration, väl värt ett besök om man gillar att jobba efter skisser!

Tyvärr blir det ingen scrapträff på lördag för min del eftersom vi ska till svärfar för lite julfirande istället, vi kunde ju inte åka innan när vi var magsjuka. Trist eftersom jag verkligen sett fram emot den så länge, men som tur är så kommer det ju fler tillfällen. Och inte minst, vår stora träff i februari närmar sig med stormsteg! Kika in på vår hemsida om du är sugen på att komma och scrappa eller kanske bara kika in och se vad vi gör eller bara handla lite!

Mitt bidrag till Stellas

Jag kunde inte låta bli att vara med i tävlingen på Stellas, även om jag väl inser att chansen är rätt liten att vinna något. Men hon skulle lotta ut lite vinster också, och det är kul med färdiga kit! Så, jag knåpade ihop en sida med ett foto från vårt bröllop, fotot taget av vår bröllopsfotograf Hasse Bengtsson. Än så länge den enda LOn från bröllopet...

brollopsLO

Det blev en konstig jul...

Vi åkte ner till mina föräldrar i lördags kväll och umgicks med dem och min syster med familj hela söndagen, riktigt mysigt förstås! Fast vi hann bara hem från en trevlig middag hos min syster innan de ringde och sa att det var magsjuka/vinterkräksjuka på gång hos dem... :-(

Under natten och julaftonsdagen hade 4 av 5 i familjen blivit dåliga och vi fick fira själva hemma hos mamma och pappa. Jag är allmänt nojjig med just magsjuka och började må illa så fort jag hörde något om det, så jag satt väl mer eller mindre bara och väntade på att bli sjuk hela julafton. Men jag kunde i alla fall äta som vanligt ändå till kvällen, då blev det totalstopp och inatt har jag, Linn och mamma varit dåliga. Efter mycket funderande bestämde vi oss för att åka hem, lite jobbigt om Martin och Julia skulle bli dåliga på vägen upp! Så vår planerade tripp till svärfar idag gick om intet, får se när vi kan åka dit istället. Linn är som vanligt nu, och jag mår hyfsat men är matt och har inte ätit på hela dagen, Martin känner sig lite konstig och Julia är lite gnällig, så vi får väl se hur det går i kväll och i natt...

Hoppas ni andra har haft en bättre jul!

Snart är det jul!

Fast inte känns det som jul, har inte riktigt kommit in i någon julstämning här. Detta trots lussebak, pepparkaksbak, tillverkning av julgodis, julklappar, en nyinköpt julgran och lite julbonader här och där. Kanske är det tomtarna som saknas? Får nog gå ut och gräva i kartongerna i förrådet och ta fram de få vi har!

Pysslar gör jag lite grann också, fast jag kan inte visa det här eftersom personen som ska få det är här och smyger då och då. Det får helt enkelt bli ett litet foto av mina små älsklingar, ni som fått julkort av mig känner igen det. Visst är mina tomtenissar söta!?

image291

Nästa lördag ska jag på scrapträff, ska bli så kul att komma iväg igen och sitta en hel dag och bara scrappa! Förhoppningsvis med lite nya roliga foton dessutom! Passar på att redan nu önska GOD JUL, vet inte riktigt om jag hinner in hit mer.


Årets sista julkort

Nu blir det nog inte fler julkort i år! Jag tyckte jag gjort rätt många redan innan, men när jag satt med julkorten hade jag så svårt att välja vilka som skulle få handgjorda och inte, så jag fick göra några till. De sista korten blev rätt lika varandra, men eftersom 2 av dem är gjorda riktigt sent på kvällen/natten så tog jag vad jag hade färdigmålat.

julkort21

julkort18

julkort19
julkort20

Men nu ska jag nog ägna mig åt julklappar, tändsticksaskar och några julklappsettiketter istället! Och göra lite julgodis med förstås! Jag bakade saffransskorpor för första gången i helgen, väldigt enkelt och riktigt goda! Och igår var Linn och jag på kalas och fick så smarriga godiskakor som jag hoppas få receptet på, för de vill jag testa.

Julkort igen...

Nu är det ju inte så mycket mer tid att göra julkort på, men kanske blir det några till i helgen innan alla ska läggas på! Här är två nya:

julkort17

julkort16

3 nya julkort

Just nu blir det mest julkort, ska man göra några så han man ju inte så lång tid på sig  nu! Idag har det blivit 3½ till, de som är helt klara kommer här.

julkort15

Stämplar från Magnolia, papper från Dejá Views och filtband från Queen&Co.

julkort14

Stämplar av Badanka och Magnolia, papper från Dejá Views, filtbandet vet jag inte riktigt... God Jul är utstansat med Studio skinni mini.

julkort13

Tomten är stämpel av Badanka, textstämpeln har jag inte någon koll på, åaååer från Sassafras lass och filtstjärnan från Queen&Co.

Tändsticksaskar

Jag har ju glömt att lägga upp mina askar jag gjort, har egentligen en till men den är väldigt snarlik den andra blå så den slipper ni! Jag har gjort dem rätm enkla, men det blir ju en stor förändring mot en vanlig ask. Jag tror Linn ska få ge sina dagisfröknar varsin ask innan hon slutar för juluppehållet, hon gillar att ge presenter. Hinner jag göra två till får även de två på Öppna Förskolan varsin.

askar

Stämpeln med Tilda som bakar pepparkakor har jag varit jättesugen på att köpa, men har dragit mig lite för det eftersom jag redan beställt månadspaketet, och inte ville beställa mer. Men när jag kom hem till min kära syster så hade hon den, vilken tur man kan ha, va! När jag är hemma i Nässjö framöver ska jag ta en sväng ner till Blåfuran, butiken som hon köpt den i. Konstigt att det ska gå att köpa Magnolia-stämplar i lilla Nässjö, men i Linköping har jag minsann inte hittat några...

Antagen!

Jag sökte (efter ett tips av Petra) för ett tag sedan en distanskurs i Digital bildbehandling på högskolan i Jönköping till våren. Idag fick jag besked om att jag blivit antagen! Visserligen hörde jag först att alla som anmälde sig i tid skulle få gå den, men sedan läste jag att det var väldigt många fler som sökt den än vad de räknat med, så jag var inte helt säker på hur det skulle bli. Nu hoppas jag bara på att jag ska hinna med den ordentligt, för det känns som en otroligt kul kurs som jag dessutom kan ha lite nytta av mellan fotograferandet och scrappandet.

En liten tomtenissa

Den här LOn gjorde jag till en av Scraputmaningens deltävlingar, men eftersom det är en lift av en LO i Scrapbook Trends så använde jag den även till en artikelScrappiz igår (i artikeln kan man även se den LO jag liftade). Det är så kul att då och då sy lite på layouterna, när jag gör det önskar jag att jag hade ork att göra det oftare för jag tycker det blir så läckert! Över den sydda kanten har jag satt lite små "blingisar", medan det på filtbandet är prickar av glitterlim. Allt papper är Basic Grey, Figgy pudding. Fotot är nästan precis ett år gammalt, hon var lite rundare om kinderna då. :-)

tomtenissa


Färgstark LO!

Några av Scrappiz-redaktionens medlemmar gjorde en kul grej, vi lottade två helt slumpmässiga färger att göra en LO av. Jag fick rött och orange på min lott, och såhär blev resultatet:

lilla stjarna

Rött är ju en av mina favvo-färger när jag scrappar, men jag har inte använt orange till det så ofta, så det var lite kul att testa. Så fort jag fick färgerna visste jag vilket foto som jag skulle använda, Linns overall passar så perfekt! Journalingrutan har jag gjort själv, såg ett tips om det på Scrappiz och tyckte det blev lite roligare än att bara skriva på ett enfärgat papper. Hela artikeln finns här.


Lite stiltje på scrapfronten

Jag har inte scrappat på ett tag nu, men jag har gjort några tändsticksaskar som ligger på tork! I brist på nya LOs så visar jag en jag gjorde för ett tag sedan och som jag tänkt skicka in till tidningen, men ungefär då dog vår dator och jag koma aldrig till skott att göra det... LOn är om min pysseltjej, Linn vill gärna att vi ska stämpla och sedan färglägga, och hon är så otroligt koncentrerad!

pyssla

4 nya julkort

Det har blivit några till julkort på kvällarna, det är så roligt att göra! Jag är inte så mycket för masstillverkning av likadana kort, här är det olika huvudstämplar och papper på allihop, men ändå relativt snarlika.

Det första julkorten är gjort efter en skiss på Linas skissblogg, nr 35! Stämplar av Badanka och från Magnolia, papper från Sassafras lass.

julkort12

Andra kortet är gjort enbart med Magnolias stämplar, papper är från Basic Grey.

julkort11

På tredje kortet är den söta totmtestämpeln från hÄnglar, och den fick jag låna av Lotta på senaste träffen (tack Lotta!). Mönstrat papper från Déjà Views. Här har jag använt veckans skiss (fast v46) på Kort i fokus.

julkort10

Det sista i raden är gjort med tomtestämpel av Badanka och papper frånDaisy Bucket designs.

julkort9

Mer från Stellas-paketet

Idag visades mina två andra alster på Scrappiz som jag skapade med paketet från Stellas.

mor o dotter

Först en LO som är på mig och mamma, jag tyckte pappret passade så bra både färgmässigt och med blomslingan på kanten. Det som återstår att göra på den är att skriva dit när kortet är ifrån, hoppas mamma kan hjälpa mig med det!

kram_scrappiz

Och så ett väldigt enkelt kort med lite restpapper och en bit filtband. Kram-cirkeln är utskriven på datorn.

Utmaningsresans 10:e bidrag

Jag lyckades vara med alla 10 veckorna i Scraputmaningens utmaningsresa, känner mig riktigt nöjd med det! Här är det sista bidraget, med temat "Borta bra men hemma bäst!".

hemma

Sponsrat från Stellas

Jag fick ett härligt paket från Stellas att skapa av till Scrappiz, och i fredags visades två av mina LOs där. För hela artikeln, klicka här!

Först blev det en LO från Skansenbesöket förra sommaren!

skansen

Sedan gjorde jag en LO om vår båtresa mellan Nynäshamn och Visby, även det sommaren 2006. Skönt att få undan lite av de "gamla" korten också, annars har jag en tendens att leta i nyaste högen först...

batbus


RSS 2.0