LO från förra veckan

Vill bara passa på att visa en av de LOs jag gjorde i slutet av förra veckan, blev rätt nöjd med att jag hittade starka färger att matcha Linns jacka med. Och så älskar jag mina chipboardbokstäver, köpte på mig lite nya på träffen för ett tag sedan och jag är SÅÅ nöjd!

Leksugen?

Idag känner jag mig lite hängig, är förkyld och lite ont i kroppen. Hoppas inte jag smittar flickorna, vi ska ju ha kalas för Linn på lördag och det skulle vara trist om vi måste flytta på det. Själv hoppas jag att jag blir lite bättre tills dess, är ju trots allt några dagar dit!

Fullt upp...

här hemma. Julia har inte bara kommit på hur man kryper på riktigt (innan har hon bara hasat/kravlat sig fram), nu vill hon allt oftare ta sig fram till saker som hon kan ställa sig upp mot. Balansen finns där inte riktigt och hon har inte riktigt koll på vad som är lämpligt stöd, så det gäller att vara med och fånga upp henne när det inte går riktigt som hon tänkt sig :-)

I helgen kom hon också på att man kunde sätta sig upp i sängen, så när hjärtat lämnat halsgropen sänkte Martin och jag snabbt sängbotten. Då blev det förstås väldigt lätt att ställa sig upp där, perfekt att dra sig upp i spälorna! Min lilla, stora tjej!

Julia står

Igår kväll gjorde jag ett till tackkort, som ska skickas iväg som tack för hjälpen vid vår scrapträff i början av februari. Jag använde samma skiss som några tidigare tackkort, men annorlunda storlek och papper.

Tack 2

Oj, vad snön vräker ner här nu! Hoppas det avstannar lite innan vi ska hämta Linn på dagis, annars kommer det bli riktigt jobbigt att ta sig fram med vagnen. Det blir nog pulka till Linn, lättare att dra henne i den än att ha henne på ståbrädan. Åtminstone om de inte har hunnit ploga alltför mycket...

Kul, men lite hektisk helg!

I helgen har först hela min systers familj varit här och sedan idag mina föräldrar. De åkte lite om varandra för att min syster skulle kunna ta hand om föräldrarnas hund, så vi fick en lugn timme mellan besöken. ;-)

Igår var vi äntligen i Busfabriken! Kusinerna fick det i julklapp av oss, och igår kom vi då till slut iväg. Det var verkligen kul! Alla barnen var helnöjda och rätt trötta efteråt, vi vuxna som turats om att jaga varsin liten buse tyckte nog allihop att det räckte med 2½ timme där. Efteråt blev det hamburgare ute på Tornby, lite bus här hemma och sedan passade vi på att fira både Linn och Erik, som båda fyller år snart. Istället för tårta gjorde vi marängsviss på hembakade maränger, hur gott som helst! Framåt kvällen skulle vi förstås titta på Melodifestivalen, men jag hade ingen direkt favorit den här gången.

Idag har vi varit ute och åkt pulka efter lunchen, eller rättare sagt så har Linn åkt pulka, vi andra tittade på. Backen närmast oss är perfekt för henne, och hon tycker det är kanonkul. Efter lite goda semlor och en smarrig ananas åkte sedan mamma och pappa hem igen, dagarna går lite för fort tycker jag.

Några bilder från helgen blir det inte, för fotona jag har tagit måste först föras över till Martins bärbara och sedan till vår fasta. Börjar nästa fundera på om det inte är dags för en ny dator... Och mina nya scrappade alster från torsdags och fredags har jag glömt bort att fota när det var ljust, så de kommer kanske senare.

Sommarkväll vid havet

Det här är en LO som jag gjorde efter Helenes skiss i  Scrapbooking mm, och när jag fick tidningen idag och fick se andra LOs som gjorts efter den skissen kom jag på att jag ville visa min version här. Korten har Martin tagit, tycker de blev så väldigt fina i solnedgången. Jag tyckte det var lite kul att använda delar av kort som cirklar, för då fick jag med fler kort!

Sommarkväll

När posten kom idag blev jag så glad, för både Scrapbooking mm och Simple Scrapbooks kom idag, så nu har jag massor med ny inspiration att bläddra igenom. Och så såg man en liten skymt av en av mina LOs som kommer publiceras i nästa nummer i svenska tidningen, på just nästa nummer-sidan! Ikväll var det tänkt att jag skulle iväg och scrappa, men det blev inget den här gången. Så jag hade tänkt scrappa lite här hemma nu när Linn somnat, får väl se om jag orkar bara.


Återträff!

Ikväll har vi som anordnade scrapträffen här i Linköping haft en liten återträff, och det känns så kul att allihop är positivt inställda till att fixa en ny träff i höst! Hela träffen flöt på så himla bra och vi har i princip bara hört positivt från alla som var där, så vi tror på att kunna bli lika många till hösten. Vi ska försöka hitta ett datum rätt snart, gäller att vara ute i god tid så att ingen bookar in något annat!

Imorgon ska jag scrappa!!

Får man fresta...

med lite semlor? Så här fettisdagen till ära bakade jag och Linn semlor och de blev kanongoda! Får väl se om Martins finns kvar nere i kylen när han kommer hem...

Semlor

Innan idag kom jag äntligen till skott att fixa några snabba inbjudningskort till Linns barnkalas. Inte så välarbetade direkt, men i alla fall roligare än färdigköpta. Linn fick vara med lite och bestämma färger. Annars var det mest frågan: Varför gör du så? jag fick svara på ett antal gånger. :-)

Kalas

Alldeles ny

Den här LOn är inte ny, men jag har missat är visa den här. Tycker så mycket om de där allra första korten på Julia! Och jag tycker hon är sig relativt lik fortfarande, tror Linn ändrade sig mycket mer under samma tidsperiod. Det här var en av de första LOs jag gjorde med vit bakgrund, men inte den sista!

Alldeles ny


Hemma igen!

Efter en helg hos svärföräldrarna är vi nu hemma igen. Borta bra, men hemma bäst! Vi hann med att fira Linn en första gång, lär bli en eller annan gång till innan vi är klara på den fronten. Det är tänkt att min familj ska komma upp nästa helg och dels gå på Busfabirken och dels fira alla våra jubilarer (3 st på en vecka i början av mars), sedan firar vi förstås lite dagen hon fyller och de brukar göra något extra på dagis också då, till sist planerar vi för barnkalas helgen efter det. Puh, mycket firande blir det! Linn tyckte i alla fall det var väldigt kul med kalas och paket...

Jag är så scrapsugen! Har läst scraptidningar i helgen och fått så mycket inspiration! Fast jag börjar undra lite över var min Simple Scrapbooks-tidning är någonstans, den har funnits ute i åtminstone några svenska scrapbutiker ett tag nu.

Snabba kort!

Jag kom på att jag nog borde göra kort till mina kära döttrar och make också, så jag slängde ihop två kort nu när jag varit på BVC med Julia (hon sover så gott nu så). Hade som tur var förberett lite och stämplat och målat igår kväll, annars hade det förstås tagit längre tid. Och så skippade jag text med QK som jag ofta använder, snabbar också upp. Åh, vad roligt det är att göra kort!

Alla hjärtan 5

Alla hjärtan 4


Kortkurs och nya kort

Nu har jag och flickorna kommit hem efter några dagar hos mina föräldrar. Det har varit mysiga dagar då vi (Linn)  har åkt pulka med kusinerna och busat en hel del med dem för övrigt också. Hon tjöt av skratt när hon och Hanna åkte nerför backen, hon gillar verkligen att åka pulka nu!

Igår hade jag en kortkurs för min systers jobbarkompisar, jag tror alla tyckte det var kul att prova på och det blev en del kort gjorda där. Det var lite svårt att veta hur mycket jag skulle visa och hur mycket jag skulle ta efter hand de ville pröva sakerna, men tyckte det blev rätt bra till slut. Själv gjorde jag ett snabbt kort också, med ett motiv som jag stämplat och målat tidigare. Förhoppningsvis sköter sig Posten så att det kommer fram till sina mottagare imorgon!

Alla hjärtan 1

När vi kom hem idag låg det ett kuvert från Magnolia och väntade på mig, hade beställt några av deras nya stämplar (och så åkte det med några lite äldre också...). Och då var jag naturligtvis tvungen att åtminstone prova den som det redan satt EZ-foam på! Jag hade ju tänkt att använda några av stämplarna till Alla hjärtans dag-kort, men det blev inte så många eftersom stämplarna tog lite längre tid på sig att komma till mig än vad jag tänkt mig. Jag gjorde två nästan likadana kort, men visar båda eftersom jag tycker det är kul att se att rätt små förändringar ändå ger viss skillnad på korten. Alla tre korten är målade med mina akvarellpennor, som jag gillar mer och mer. Visst är hon bara för söt? Gillar verkligen att Tilda fått hår!

Alla hjärtan 3

Alla hjärtan 2

2 st "Välkommen till världen"-kort

Nu har jag packat inför resan hem till föräldrarna imorgon. Eftersom jag ska ha en liten kortkurs för min systers jobbarkompisar har det blivit att fundera en del på vad jag skulle ta med mig av scrapsakerna. Vill ju ha med en hel del och visa vad man kan göra, samtidigt så har vi rätt kort om tid så jag vill inte prata för mycket utan ge dem lite tid att göra kort också. Svårt med den avvägningen! Nåja, jag har packat med lite album för att även visa vad jag scrappat, kort jag gjort för att ge inspiration, en hel massa verktyg, stämplar och förstås papper.

Igår gjorde jag två Välkommen till världen-kort, ett i rosa och ett i blått som är rätt snarlika. Klämmer kanske in namnet på bebisen de ska till när jag vet vem som ska få dem. Jag gillar verkligen bebis-stämpeln (från hänglar & stänglar), det är nog en av de stämplar jag använt mest. Det är många kompisar som fått barn på sistone!
Välkommen pojke

Välkommen flicka

Vilken skillnad lite chalk gör!

Jag satt och skulle försöka göra ett kort utan stämpel på för en gångs skull, gjorde det vänstra igår kväll och kände mig inte alls nöjd med det. Insåg när jag klistrat på allt att jag nog skulle chalkat kanterna lite, så idag när Julia somnat satte jag mig och gjorde ett nästan precis likadant för att se hur det blev. När jag fick lite färg på kanterna kände jag att jag kunde byta färg på Tack också, och blev i alla fall rätt nöjd med resultatet! Är så nöjd att jag köpte refill till min Chestnut roan i helgen, den används flitigt här hemma!

Tack


Gör lite kort...

för att ta med mig när jag ska hålla en liten kortkurs för min systers jobbarkompisar på måndag. Eftersom vi kommer ha rätt lite tid till att visa olika tekniker och sedan göra kort vill jag visa rätt enkla kort som kan gå hyfsat snabbt att göra.

Du gör mig glad
Det här kortet är gjort efter samma skiss som det ena av helgens kort, men jag tycker själv att det känns rätt annorlunda även om det mest är färgerna. Stämpeln kommer från Magnolia och är målad med akvarellpennor. Jag tror det går snabbare att måla med det än att försöka visa distresser, så jag har använt det en del nu och tycker det blir rätt bra.

Grattis5
Här har jag istället använt samma papper som helgens kort, kan vara lite kul att få se två olika kort med samma papper också tänkte jag. Och så använde jag en mönstersax jag köpte på vår loppis på träffen i helgen, är inte så mycket för mönstersaxar på LOs, men har kommit på att det funkar rätt bra på kort. Stämepln är från hänglar&stänglar och även den målad med akvarellpennor.

2 LOs från träffen

Här är två av de 4 LOs jag gjorde på träffen i helgen. En av de andra ska jag fundera lite till på om jag ska göra något mer på, den 4:e och sista är gjord efter en skiss i Scrapbooking mm, den ska jag fundera på om jag ska skicka in eller inte.

nybadad
Upplägget är liftat från en LO i boken "Step up your scrapbooking". LOn handlar om Linns rutiner när hon har badat, det är nämligen väldigt viktigt att man gör allt rätt då!

3 små gummor
Den här LOn är gjord till skisstävlingen igår, upplägget passade mig perfekt. Bilden är från en dagisutflykt till Lill-Valla förra sommaren och fanns med på den cd med bilder vi fick av personalen på Linns gamla dagis. Jag blev så glad för de bilderna, för det är ju inte så lätt  att ta själv och det är ju ändå rätt så stor del av Linns tid hon är på dagis.

Båda dessa LOs är gjorda med några av mina favoritfärgkombinationer för tillfället, rosa och brunt respektive svart, rött och vitt är det rätt ofta just nu!

Härligt, superkul, underbart!

Ja, så kan jag väl sammanfatta helgens scrapträff! Allt har klaffat med mat, demonstrationer, tävlingar och trevliga människor som glatt delat med sig av kunskap och verktyg. Det har inte bara varit en hel massa scrappare som suttit och pysslat, det har också varit ett stort flöde av nyfikna Linköpingsbor och köpsugna kunder som kommit till John Bauer-gymnasiet under helgen. Vi har även haft besök av lite tidningar, så nu får man hålla ögonen öppna om de skriver något om oss.

Och så har jag hunnit med att pyssla en massa, trots att jag var med och anordnade träffen, totalt blev det 2 kort och 4 LOs! Och så vann jag 1:a pris i dagens kortskiss-tävling! Gissa om jag blev lite stolt... Ok, det var inte så jättemånga bidrag med, men det är ändå kul att få vinna någon gång :-) Båda korten är gjorda efter skisser, ett kul sätt att göra korten lite annorlunda än vad jag gör i vanliga fall. Jag är oftast rätt fyrkantig på mina kort, men idag blev det ju lite annorlunda. Mina LOs kommer jag  visa lite senare, för jag måste fota dem och nu är det ju lite för mörkt.


till dig
Lördagens kort, stämpel från Penny Black och målad med mina nyinskaffade distresser. Är så nöjd med mina nyinskaffade "blingisar"! Texten är QK, tror det är Olivia och är lånat av Martina.

Grattis4
Här är då mitt vinnarkort, stämpel från hänglar&stänglar och målad med distresser. Texten är QK, Subshine och lånat av min bordskompis Bea. Visst är det bra när man kan gå på träffar och få lite andra alfabet än sina gamla vanliga på kort och LOs!

Wow, så kul med scrapträff!

Nu var första scrapträffsdagen slut och det har varit så kanonkul! Vi har varit ca 50 personer som suttit och scrappat, men även en hel del som kommit och handlat eller kikat på vad vi håller på med. Själv har jag hunnit med att göra 3 LOs och 1 kort, känner mig verkligen helnöjd med det! Har ju även fixat lite med maten och shoppat på tiden vi var där. :-)

Några bilder på mina alster blir det inte idag eftersom jag inte tagit hem dem än, men det kommer så småningom. Nu ska jag sova!

Namnskylt

Jag har inte hunnit med att pyssla så mycket den här veckan, men till helgen hoppas jag hinna med lite när jag ska på scarpträff hela helgen! Igår fick jag i alla fall gjort namnskylten till träffen, vi som anordnar har bestämt att vi ska ha våra klara innan ifall vi inte har tid att sitta ner och göra dem i början när alla andra ska göra sina. Här är min!

Namnskylt

Igår bakade jag först grovt bröd och sedan lite ljusare till träffen. Tyvärr sov inte Julia som jag tänkt mig, och eftersom hon inte alls ville sitta själv på golvet då fick jag ha henne i bärselen. Inte det allra smidigaste, men det gick ju även om det inte är något jag rekommenderar. Måste nog göra lite mer bröd idag, det är ju svårt att beräkna när det är till många. Oj, vad jag längtar till träffen imorgon!


RSS 2.0