Äntligen nya maskiner!

Först la diskmaskinen av, sedan datorn och för en dryg vecka sedan slutade tvättmaskinen att snurra... Datorn blev åtgärdad först, men tvättmaskin kan jag inte heller vara utan någon längre tid och igår fick vi hem ny tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin! Nu har tvättmaskinen gått varm, för det hann bli en del i tvätthögen. Så jag ägnar mig mest åt att lassa i och ur maskiner för tillfället, hänga lite tvätt och så förstås styrka det som blivit torrt...

Men ikväll ska jag ut och äta julbord med de andra tjejerna som är med och anordnar de stora scrapträffarna i Linköping, ska bli jättekul för alla är verkligen så trevliga! Kul att vi fått ihop ett så bra gäng, och alla tycker det är kul dessutom. Ni har väl inte missat att vi nu har bestämt datum för nästa stora träff, för all info är det bara att klicka sig till vår hemsida! Det är redan två butiker klara, men det kommer fler! Alla är välkomna att komma och scrappa eller bara titta och handla om man vill! Men den här gången har vi satt ett maxantal, så det är först till kvarn...

Artikel på Scrappiz

Idag publicerades min första artikel på Scrappiz-bloggen, jag har skrivit lite om att använda krympplast som dekoration. Artikeln i sin helhet hittar du här. Det var med en LO där jag inte visat innan, så här kommer den:

du_o_jag_krympplast

Det syns lite dåligt men jag har använt en albumsida som jag stansat med revan och skrivit på. Och så är det små hjärtan stämplade, målade och krympta i vänstra hörnet.

Sedan gjorde jag ett litet halssmycke också, som jag bara satte på en vanlig silverkedja.

halsband

2 st julkort till

Igår hann jag göra 2 st julkort till, det är verkligen kul! Jag är dock glad att jag redan innan bestämt mig för att inte masstillverka kort och att det får bli så många som jag känner för och hinner med, så alla vi skickar julkort till kommer nog inte få handgjort kort.

Upplägget på det här kortet är liftat av Lina, hon gör verkligen kanonfina, hyfsat enkla kort (för att inte tala om hennes härliga LOs!). Stämplar från Badanka och Magnolia, papper från Basic Grey.

julkort8

Här är alla stämplar från Magnolia, papper även här BG. På båda korten är det glitterlim lite här och där.

julkort7

Ett till julkort

Det går inte så snabbt, men det går i alla fall framåt med julkorten! Har dessutom redan stämplat och färglagt en hel del motiv redan, men sedan ska det ju monteras också. Kanske hinner med lite ikväll när barnen somnat! Nåja, här kommer det jag gjorde igår! Alla stämplarna är från Magnolias julpaket. På allt vitt på flickan är det glitterlim men det syns ju inte på datorn...

julkort6

Ett litet julkort

Jag gjorde faktiskt lite mer än detta på träffen, men det får bli att visa senare... Ett rätt enkelt julkort, men jag är faktiskt rätt nöjd med det. Stämplarna är från Magnolias julpaket.

julkort

Skapat för Scrappiz

Som rätt nybliven redaktionsmedlem på Scrappiz har det blivit lite stiltje på att visa upp LOs här, eftersom jag mest hunnit med att scrappa sånt som jag lovat göra dit, men här kommer en LO som idag visas på Scrappiz-bloggen också! Jag gillar verkligen de härliga filtbanden från Queen & Co, har visst använt dem rätt mycket på sistone. Och så är den lilla journalingrutan från design by Peterlina (och lånad av Camilla) helt underbar tycker jag! Det står på min önskelista, eller åtminstone på inköpslistan när jag börjat jobba.

tradgardsmastare

Äntligen är datorn igång!

Det är inte klokt så beroende man blir av att ha en dator! Det har varit rätt jobbigt att vara beroende av att få låna Martins på kvällarna, men nu är i alla fall den nya igång! Så jag har hunnit skriva ut lite bilder att scrappa imorgon på träffen. Men det är nog dags att gå och lägga sig nu, måste ju orka scrappa imorgon! Och så har jag packandet kvar tills imorgon bitti också...


Kort till Scrapbodans tävling

Jag knåpade ihop ett välkommen-kort till Scrapbodans tävling, såhär blev det:

kort_scrapbodan

Nya datorn funkar fortfarande inte, därav den låga aktiviteten här inne... Men jag har skapat en del under tiden, fast det mesta är sånt som jag inte kan visa riktigt än i vilket fall. Imorgon är det dags för scrapträff, då ska det nog kunna bli lite gjort!


Ny dator på gång!

Nu ska det äntligen bli ny dator här! Skönt att slippa låna Martins bärbara när det finns tillfälle, och kunna använda scanner och skrivare utan problem igen! Fast det är klart, det är väl lite som ska fixas innan den är uppe och snurrar. Kanske ska gå och göra något pyssligt istället, fick ju mitt månadspaket från Magnolia idag. :-)

Förra veckans bidrag

till Scraputmaningens utmaningsresa alltså. Idag kom resultatet upp och jag kom på delad 10:e plats med den här LOn:

hostfarger

Man skulle göra en egen rubrik den här gången och jag har ritat av chipboard-bokstäver och klippt ut. Fotot har Martin tagit när han och flickorna var i Arboga, älskar verkligen höstfärgerna han har fångat. Och så är det så mysigt med vattnet i bakgrunden och hur fascinerad Linn är av kastanjerna.

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Igår kväll hade jag tänkt scrappa tillsammans med några trevliga scrap-vänner, istället har jag tillbringat ett dygn på sjukhuset tillsammans med Linn. Hon trillade baklänges från sin tripp trapp-stol och slog i huvudet så att det blev ett litet jack och mycket blod. Så efter att åkt ambulans in blev hon ihopklistrad och vi skulle åka hem igen eftersom hon verkade må bra. Men i väntrummet innan resten av familjen kommit började hon spy, så då fick vi stanna kvar för lite observation under natten. När natten varit hyfsat lugn skulle vi bara äta frukost och sedan åka hem. Men stackars Linn fick inte behålla maten då heller, så vi blev kvar till eftermiddagen istället. Nu verkar hon som vanligt och har fått behålla lite yoghurt och mackor, så förhoppningsvis blir det inga men efter det här!

Nu funderar jag lite över hur jag ska få bort blodet från håret, för enligt ena läkaren får vi inte tvätta håret på en vecka. (hon som limmade sa däremot att det skulle gå bra om vi väntade någon dag och inte blötte för länge...). Så det får bli lite vatten och en handduk och försöka gnugga bort det värsta misstänker jag.

Mammas flickor

Eftersom jag inte har något nytt att visa så har jag letat lite i gömmorna... Den här LOn gjorde jag i början av sommaren och skickade in till svenska tidningen, och har sedan glömt att visa den här när jag inte hört något från dem. Det är jag och min storasyster på fotot, finklädda i mammas hemsydda klänningar! Bandet är samma som vi har på klänningarna, hittade en bit hemma hos mamma och visste hur jag ville använda det. Enligt mamma är årtalet jag skrev dit fel, i själva verket är det -75 och jag var alltså bara 2 år.

mammas 2 flickor

6:e utmaningsbidraget

Här är mitt bidrag till Scraputmaningens 6:e veckai utmaningsresan, det skulle vara något i textil på LOn. Det jag använt är alltså filt, dels Queen & Co:s underbara filtband och dels utstansat i rubriken.

busunge

LO till Scrappiz-bloggen

Den här månaden är det tema "Dekorerat" på Scrappiz, idag var det textil-dags. Min LO är med en del filt på, den svarta vågiga kanten är utstansad med min reva i svart filt, rubriken som är studio classic och blomman är också utstansad i filt. Mina hjärtan är genomskinliga Hedi Swapp som jag limmat på filt bakom och sedan klippt runt om.

gladje

Vilken helg!

Jag har haft en riktigt bra helg i Stockholm! Inte nog med att jag fått umgås en massa med min goa bästis, gå på bio och äta en massa gott, jag har dessutom varit på Syfestivalen och shoppat kul saker och fått tips och idéer för en del annat som jag redan har här hemma men som ligger nästan oanvänt!  Bland annat hade Tina från Kortmakaren en demo där hon färglade med distresser, så det ska jag nog försöka mig på igen. Några bilder blev det tyvärr inte, hade med mig kameran, men hade fullt upp med annat och glömde bort det...

När jag kom hem i eftermiddags passade jag på att baka bröd, hade varit sugen på hembakat ett tag och nu blev det äntligen av när jag var ensam hemma. Men nu ska jag nog försöka komma till skott och scrappa lite!

Två snabba LOs

Jag gjorde 2 LOs på vardera 30 min (lite drygt på den ena...) efter en utmaning på Scrappiz-bloggen, här kommer de!

liten cyklist

Den här hade först inga brads i hörnen, men den kändes tom och efter ett tag tryckte jag dit dem. LOn är en scraplift av en LO i en äldre Scrapbook Etc.

felfot

Även denna hittade jag inspirationen till i en tidning, känns som om det nästan är ett måste att ha ett upplägg att gå efter för mig när jag ska scrappa så snabbt. Fotona är från förra sommaren.

Nu ska jag börja packa lite inför helgen, så jag passar på att önska alla en riktigt bra helg! Själv ska jag bara njuta av trevligt sällskap och rolig shopping!

Mitt dåliga samvete

Ja, då var det dags för lite receptkort igen... Eftersom jag ska träffa min vän A i helgen och hon fortfarande inte fått alla sina receptkort, så var jag ju tvungen att göra några till i alla fall. Hade egentligen tänkt mig minst 4 st, men har bara hunnit med 3. Var ju tvungen att baka lite för att kunna fota! :-)

Det var dessa som Linn och jag gjorde idag, de blev helt perfekta!

ryska kyssar

Sedan har vi den goda glassbomben!

glassbomb

Till sist något lite nyttigare, mammas sportbullar.

sportbullar

Nya arbetsuppgifter

Just nu snurrar det lite tankar i huvudet! Idag pratade jag lite med min chef för första gången (har bytt under mammaledigheten) och då sa han att det finns ett jobb för mig på en nystartad avdelning som han ville jag skulle börja på istället när jag börjar jobbar efter jul. Det är fortfarande inom test, men inte alls samma i övrigt, så jag ska kolla med chefen där istället för att försöka få veta lite mer om vad jobbet innebär.

Nåja, det är kanske dags att prova något nytt! Den 3:e november har jag varit anställd i 10 år, och även om jag inte varit på samma ställe hela tiden så har det ju varit ungefär samma område hela tiden. Hmm, jag inser att av alla gånger jag bytt jobb inom företaget så har jag inte en enda gång initierat det själv. Det rör liksom på sig ändå, så jag hinner aldrig innan något annat gör att läget ändras.

RSS 2.0