Scrappat hela dagen!

Som vanligt lika kul att träffa alla trevliga scrapkompisar och sitta och skapa en hel dag! Fortfarande sitter huvudvärken i lite grann, men det blir i alla fall bättre med Ipren! Det blev 4 LOs idag, men jag måste fota lite innan de kommer upp här. Så istället kommer en midsommar-LO jag gjorde till Scrappiz-bloggen för ett tag sedan och som visas där idag.

blomsterflicka

Det är Linn när hon bara var knappt 4 månader gammal och firade sin första midsommar. Papper och bokstäver är från Making memories och är sånt som vi fick på Scrapeventet för en månad sedan. Stämpeln är en av Easers eventstämplar och så har jag lagt till lite rosaskimrande punchinella. Nu ska jag fortsätta fixa lite inför morgondagens kalas!

Uppe med tuppen!

Eller kanske inte riktigt, men vid 6.15 gav jag upp mina försök att sova och gick ut på en promenad i skogen. Trots att jag inte somande förrän efter kl. 01 i natt så var det inte lönt att ligga kvar och snurra... Det blir alltid väldigt jobbigt på nätterna (dvs värre än vanligt) när jag vilat/sovit på dagen, och eftersom jag gick hem från jobbet pga av migrän eller något åt det hållet igår och låg några timmar innan jag hämtade flickorna, så gick det inte alls bra att sova på natten. :-(

Nu har jag i alla fall ätit frukost, gjort pastasallad, gett flickorna mat och duschat. Det återstår bara att packa ihop mina scrapsaker så är jag redo för dagens scrapträff! Imorgon är det kalasdags, då kommer delar av släkten för att fira Julia.

Hipp, hipp, hurra!

Idag fyller vår goa lilla tjej 2 år! Kan ju inte låta bli att visa lilla sötnosen... Dagens bästa present var nog en alldeles egen klocka. Linn fick en i julklapp, för vi tyckte hon var intresserad av klockan och ville uppmuntra det. Fast då blev Julia väldigt intresserad av att ha en klocka på armen hon också! Jordgubbarna var inte så dumma de heller!

image378

Äntligen något skapat att visa...

Jag har ju faktiskt skapat en del på sistone, men alltihop är sådant som ska visas på Scrappiz först. Idag var i alla fall en av mina LOs med där, så här kommer den!

kusiner

Pappret har jag gjort själv genom att scanna in ett förkläde och sedan skriva ut på Bazzill rawsilk-papper. Inlägget på Scrappiz hittar du här, där kan man ävem se hur förklädet ser ut.

Fredag igen!

Hur fort går inte veckorna nu? Jag hinner knappt blinka så har hela maj snart gått! Och på torsdag fyller min lilla stumpa 2 år, det är inte helt lätt att förstå!

Igår kom Sara hit och vi scrappade lite, hann med två LOs var! Jag fick lite fin hjälp av flickorna, så det var rätt skönt när de till slut somnade så att jag fick ha mina scrapsaker i fred... Något att visa upp har jag dock inte riktigt än, båda jag gjorde igår ska först upp på Scrappiz. Kanske hinner jag scrappa lite i helgen när flickorna somnat?!

Ha en riktigt bra helg kära bloggläsare!

Lite uppdatering på vikten

Så var det tisdag igen och dags för vägning. Eftersom det varit disputationsfest, kalas och middag borta sedan förra gången räknade jag inte med någon stor nedgång idag, men det blev i alla fall en liten! -0,4 kg är ju inte att förakta, totalt är det nu -7,2 kg.

Och så har jag haft besök på jobbet av familjen. Linn och Julia har haft studiedag och då passade de på att komma och titta på hur jag har det på jobbet. De tyckte det var gott med varm choklad och coca-cola! Inte så mycket att se just på arbetsplatsen annars mer än ett skrivbord och en dator.

På scrapfronten ekar det lite tomt, jag har inte riktigt kommit till skott att sätta mig och skapa. Eftersom det försvann en massa bilder från bloggen (och galleriet) på Scrappiz när det blev hackat så ägnade jag en kväll till att lägga in mina bilder där igen. Jag försöker komma ut på promenad när jag hinner och det blir oftast på kvällarna och då blir det mindre tid till att scrappa förstås. Men jag är jättesugen på att skapa lite nu, så jag hoppas det blir lite tid till det snart!

Datum för nästa stora scrapträff klart!

I tisdags hade vi planerigsmöte inför vår stora scrapträff här i Linköping i höst, och då spikade vi datumet för träffen. Boka in helgen 13-14 september för en härlig helg med massor av scrap, tävlingar, shopping, demos och en massa trevliga människor! Snart kommer vår hemsida bli uppdaterad med den nya infon, men skriv in det i kalendern redan nu. ;-) Som vanligt går det även bra att bara komma förbi och shoppa och inspireras, men allra roligast är det förstås att vara med och scrappa! Du kommer väl?!


Lite till neråt!

Det har inte blivit något scrappat den här veckan, men jag kan i alla fall meddela att jag även denna vecka tagit ett litet steg mot ett lättare liv! Den här veckan visade vågen på -0.6 kg, totalt är det nu 6.8 kg som försvunnit sedan jag började på VV. Känns riktigt bra!

Varit på scrapträff hela dagen!

Åh, så kul det är att komma iväg på scrapträff! Idag var vi inte mer än 10-12 st, men lika kul är det ju ändå! Och jag skapar oftast bäst på träffar, idag blev det hela 4 LOs! Två av dem gjorde jag till bloggfesten på Scrapinspiration, så jag hann göra 4 av utmaningarna totalt. Dagens andra två får jag visa lite senare...

Först gjorde jag en till en färgutmaning, man skulle använda vitt,rosa och grönt. Fotona är från när vi var och hälsade på Pippi på Gotland sommaren 2006. Till denna LO har jag använt en skiss från Silwerstars skissblogg, skiss nr 18. De mönstrade papprena och dekorationer kommer Chatterbox och är från goodie-bagen vi fick på Eventet! Och så har jag testat använda punchinella för första gången.

hos pippi

Nästa LO kunde nästan gå in i samma kategori... Men den är gjord till en utmaning där man skulle använda overlay, det är under rubriken. LOn handlar om hur Julia vill göra som oss andra mest hela tiden, här har hon jackan knuten runt magen precis som Martin.  Jag har använt en skiss av Joggemia, från veckans skiss nr 17. De mönstrade papprena är från Making Memory-kursen på Eventet, det var helgens sista kurs och jag lyckades inte skapa något då, satt mest och lekte med tagmakern och gjorde då de små cirklarna.

harmapa

Har ju glömt...

att berätta hur det gick på vägningen i tisdags. Tro det eller ej, jag hade gått ner 2,2 kg, och fick nu min andra stjärna! Så totalt har jag gått ner 6 kg, känns otroligt bra! Fast jag misstänker att nedgången till viss del berodde på att jag bytt ut mina jeans mot tunnare sommarbyxor...

Känner mig lite förvirrad nu när Scrappiz är nere, vad ksa man göra då? ;-) På lördag är det i alla fall dags för scrapträff igen, ska bli kul!

En LO till från Eventet

Den här är från QK-lektionen, kanske inte helt svårt att gissa... Jag brukar ju inte använda riktigt så mycket utstansat på mina LOs, men det var riktigt kul att göra det för en gångs skull! Jag gillar rankan jättemycket, men har bestämt mig för att faktiskt inte köpa den eller någon av de andra långa diesen (åtminstone inte just nu, man ska ju aldrig säga aldrig...)! Utplaceringen av blommor snodde jag i princip rakt av från Sara, tyckte det blev snyggt. Originalet till denna är gjord av Marie Larsson, och kan bland annat ses här.

sommarflickor

fjaril
Något som fick följa med mig hem från Eventet var denna underbara die! Visst är den läcker!? Här har jag bara använt den övre delen, men det finns ju så att man kan göra en hel fjäril.

Skapat med Core'dinations

Jag fick en massa härliga papper från Scrappakalja att skapa med till Scrappiz-bloggen, helt ljuvlig CS från Core'dinations! Papprena har en färg på utsidan och en ljusare inuti. Om man tex river eller sandpapprar dem får man läckra effekter!

borsta_tanderna1
borsta_tanderna

Här har jag rivit kanten och sedan använt en nagelfil och filat rätt hårt lite här och där på pappret. Den härliga journalingstämpeln kommer från design by Peterlina. Och rubriken är Maddie Anne, jag är SÅÅ nöjd med det köpet!

sotaste_linn

Här har jag använt ett försandat papper som bakgrund och sedan vikt det blå pappret och filat på kanten som blev.

co_kort

Till sist gjorde jag ett kort, jag har länge varit sugen på att testa att göra sådana blommor! Jag klippte ut cirklar och knycklade ihop dem, vecklade ut igen och sandpapprade sedan. På kanten har jag använt en Edge scraper. På de bruna pappret har jag sandpapprat lite försiktigt för att få det lite mer livfullt. Får se om jag kommer lägga till någon text innan det ska skickas iväg, eller om det helt enkelt får vara utan text den här gången!

Och kan ni fatta att någon otrevlig person har hackat sig in på Scrappiz och raderat alltihop! Nåja, förhoppningsvis kommer Scrappiz snart upp igen, det är ju svårt att leva utan!

Två nya LOs

Under helgen har jag gjort två LOs till bloggfesten på Scrapinspiration, får se om jag hinner göra två till dit som man ska för att få vara med i deras utlottning.

Den första är skapad efter en skiss, jag har följt skissen väldigt mycket, gillade verkligen upplägget och att det blev en hel del vit yta! Kika in här för att få se skissen och även LOn jag liftat till min nästa LO.

balansera

Det här är en scraplift av MiaS, även här har jag tagit efter upplägget väldigt mycket, gjorde en lite annorlunda ram och så blev det bara ett foto. På fotot är det Julia och Casper, mina föräldrars hund.

kompisar


Första eventalstret klart!

Jag hann ju inte göra klart på en endaste lektion på Eventet, men igår fick jag lite tid att sätta mig och börja färdigställa! När man är där får man material och beskrivning till ett visst projekt, sedan kan man själv välja om man vill följa beskrivningen till punkt och pricka eller om man vill sväva ut och göra något helt eget. På den här har jag till en början följt Jennys härliga LO som man kan hitta här, sedan bytte jag ut tre små kort mot ett större och hoppade över de små blommorna som inte riktigt kändes som jag.

skogspromenad

På den här stämpeln är det egentligen linjer att skriva på, men Jenny hade så finurligt klippt bort mitten och satt själva blomman på 3D-kuddar och satt ett målat hjärta bakom istället, och det gjorde jag med! Även hjärtat med test sitter på 3D-kuddar.

skogspromenad_nara

RSS 2.0