Inställda kalas...

I helgen skulle vi haft 6-årskalas både lördag och söndag, men eftersom Linn blev magsjuk igår var det bara att ställa in. Som tur är gick det över snabbt, och nu hoppas jag att jag och Martin slipper bli sjuka, Julia hade en omgång i måndags... Nåja, jag är glad att hon blev sjuk innan alla släktningar kommit hit och blev smittade. Så nu hoppas vi på att alla är friska nästa helg istället, så kalasar vi då! Martin har fixat en ny, fin cykel till henne, och så får hon några klänningar som jag köpte från Me&I + någon bok, så nu är den biten klar inför måndag i alla fall.

Ikväll blir det Melodifestivalen, det är första året barnen får vara uppe och titta på det och de tycker det är SÅ spännande!

Skisstolkning för designat

Den här gången bestämda jag  mig för att använda skissen av Fialia som är till februari månadstävling som finns på designats blogg. Allt material är från designat!Fotona är från förra årets julkortsfotografering, dock var det inte något av de som blev det utvalda... Jag ville dokumentera lite av hur svårt det är att få båda bra på bild nu och desstuom hur mycket de fånade sig när jag ville få till ett riktigt fint foto på dem. Känns som om det oftast är så det blir med dem på bild nu! Men visst ser de ut att ha kul?!

Lite vardagsscrapp!

När jag inte bloggar det jag skapar samtidigt som det visas på Scrappiz eller designat så är det lätt hänt att jag missar att få upp det här. Så har det gått för den här LOn jag gjorde till "Scrappa vardagen"-temat på Scrappiz, som visades där för ett tag sedan.Det handlar om den av de där sakerna som barnen gjorde om och om igen i höstas, så fort de tagit på sig kläder eller nattlinne så ropade de inifrån ett av sina rum: "Dags för en överraskning!" och då skulle vi komma springande och tala om att det hade de gjort bra! Jag är glad att jag dokumenterade det, för någon gång under julen slutade de med det här och hade jag inte tagit fotot och gjort LOn skulle jag förmodligen glömma det rätt snabbt. Så mer vardagsscrapp!

Idag har jag och Julia varit och simmat igen, det är så otroligt kul att se hur roligt hon tycker det är att bada och hur duktig hon har blivit! Hon dök visserligen bara en gång, men det dyket gav jag en klar 10-poängare! Hon simmar glatt runt med simfötter och när vi tar av dem tror hon att hon kan ta sig fram lika bra utan dem, och kämpar verkligen med det. Idag var rutschkanan framme, och från att för ett år sedan kategoriskt vägrat åka (de åker med huvudet före för att öva dyk) så tror jag hon åkte flest gånger av alla barnen, hon var definitivt först upp ur vattnet när det kom på tal att de skulle åka!

Nej, nu ska jag ner och ta en titt på damernas mass-start, sedan är det väl dags att sova.

Födelsedagskort på beställning

Mamma ville ha ett kort till sin bästa väninna och självklart fick hon ett sådant! Jag har använt en av Bildmålarnas nyare stämplar, tycker denna lilla Mimosa är så söt! (Jag tror inte det ser riktigt lika snett ut i verkligheten...)Så var det helg igen och den här helgen måste vi försöka städa! Nästa helg ska vi ha 2 kalas och veckan går ju fort så det vore skönt att bara gno av det lite i slutet av nästa vecka, och inte behöva en storstädning innan gästerna kommer...


Dagisfoton

Tidigare i veckan hade vi tema dagisfoto på Scrappizbloggen, och då gjorde jag den här LOn från förra årets syskonfotografering. Snart har det gått ett år sedan fotona togs!Nu är det dags att ta sig till sängen och börja ställa in sig på att pulsa i snön imorgon till jobbet...

Basic Grey + Melissa Frances!

Mitt senaste DT-paket fick jag välja hemma hos Camilla och det är verkligen inte det lättaste, för det finns ju så mycket snyggt på designat! Jag utgick från Basic Greys Sugar Rush och kompletterade lite med Melissa Frances-papper, funkade väldigt bra ihop!Först en LO om vår stora busfia, gillar den där busblicken hon har i ögonen! Ett år gammalt foto, men hon är sig väldigt lik.Sedan är det nästa busfia! Jag gillar ofta svartvita foton när andra använder det, men känner ibland när jag testar att göra om till svartvitt att jag tycker att mina egna foton "tappar" lite information, men det här blev jag väldigt nöjd med! Fast jag kommer scrappa färgvarianten också misstänker jag, för det här är ett riktigt favoritfoto på Julia!

Alla hjärtans dag!

Jag har skickat iväg/gett några kort till familj och vänner, så det är väl lämpligt att lägga upp dem idag!Det här gjorde jag till Scrappiz, som tidigare i veckan körde lite inspiration på temat. Det är en av Bildmålarnas nyare stämplar tillsammans med textstämpel från Minelle (går att hitta på designat!).Sedan är det tre rätt enkla och snabba kort, men jag måste säga att jag gillar dem!Dessa båda är gjorda efter en skiss på Kortskissen, och dessutom klart inspirerad av Peterlinas tolkning av just den skissen.Annat mönstrat papper och lite annorlunda form på hjärtat.

Hoppas ni haft en riktigt mysig Alla hjärtans dag! Barnen och maken fick biopresentkort tillsammans med sina kort, så vi hamnade på Prinsessan och grodan idag, och jag bakade semlor på morgonen som vi åt till eftermiddagsfikat. Men nu är det snart jobbvecka igen, bara att ta nya tag!

Blandat till Scrappiz

De här har visats på Scrappizbloggen, men har inte kommit upp här innan. Först är det en LO som jag gjorde till Dagens färgkombo, jag fick rött och brunt lottat att skapa med. Riktigt kul att få bestämda färger att utgå från, sedan går det förstås bra att lägga till några andra färger också!Fotot är från en dag när Linn inte hade så mycket annat för sig och hon roade sig med att lägga ut en massa saker runt mattans kant, väldigt fint!Nästa är på temat Kallt! Det var en av de där riktigt kalla dagarna jag och kameran tog en promenad och fotade lite. Det är ju så vackert ute med rimfrost och mycket kyla!

Nytt för designat

Idag visar jag den här på designats blogg! Det är en lift av en digital LO i en gammal Scrapbook trends, jag har tittat på den flera ggr innan men inte kommit till skott att skapa. Allt material finns på designat! Det är mestadels från Basic Grey, sedan har jag kompletterat med lite papper från Melissa Frances och de underbara halvpärlorna från Reprint, strösslade lite med dem...Lite närmare bild på en del av dekorationerna!
Mammas solstrålar!

Den här gjorde jag för ett tag sedan efter en skiss av joggemia på Swescrapbook-bloggen, men jag glömde visst bort att lägga upp den här också. Men så idag dök den upp i deras blogg och jag kom ihåg den!

Jag har scrappat liknande foto från vitsippebacken innan, men det finns fortfarande en hel del fina jag kan tänka mig och några har nog dessutom scrappats två gånger eller fler redan...

Vi har haft en toppenhelg i Stockholm, igår hann vi med snabbvisit på Tekniska muséet, lunch med svägerska + pojkvän, vara barnfria och strosa på stan, äta sukiyaki och gå på bio (Snabba cash). Idag tog vi en sväng ut till min goa vän Anna med familj, inte dåligt att få träffa henne två gånger på en vecka när vi bor så långt ifrån varandra! Eftersom barnen sov i bilen på vägen hem tog det rätt lång tid för dem att somna ikväll, så vi får väl se hur det är imorgon när de ska väckas...


LO från i höstas

Jag har visst glömt visa den här LOn som jag gjorde på träffen scrappizbloggens redaktion hade i höstas... Det är om när Julia lämnade sina nappar till Bamse på Kolmården. I utbyte fick hon med sig Lille Skutt hem, och visst ser hon rätt nöjd ut? Jag vill också ha en giganto-dymo! (lånat av Malena här...)


Alla hjärtans dag-kort

Idag visar jag ett Alla hjärtans dag-kort på designat-bloggen. I centrum fick den söta stämpeln från Minelle stå, pappret är från Sassafras lass, hjärtan från Heidi Swapp och så en söt mini pom pom-spets. Allt finns på designat


RSS 2.0