Mina favoritLOs 2011

Jag tycker det är lite roligt att kika igenom årets LOs, det är 6:e året jag har samlat ihop mina favoriter nu! Föregående år finns här: 2006 (direktlänken fungerar inte, men det är långt ner på sidan), 2007, 2008, 2009 och 2010. Det är fortfarande mycket vit CS eller diskret mönstrade papper som bas i mina LOs, men det här året har det smugit sig in lite nytt i form av att jag vågat "kladda" lite mer. Gesso, mister och masker har helt enkelt kommit in i mitt liv! Fotomässigt har det inte blivit lika mycket fotograferat och jag tror minsann att Linn inte varit lika villig att vara med på foto, för det känns som om jag fått fler bra bilder på Julia i år.



Det här var den först LOn jag gjorde med gesso, mist och masker och jag blir glad varje gång jag ser den! Ovanligt mycket blommor på den, men jag inspirerades mycket av en av Mahlins LOs.



Har man gjort en om ena dottern kändes det självklart att göra en om andra också! Här valde jag fotot när jag var nästan klar med LO, lite annorlunda också.



Här har jag liftat och blev väldigt nöjd med hur den blev!

´

Mer masker, mister och gesso! Och just det, lite splasher också!



Våra ögonstenar! Gillar att jag höll det väldigt avskalat och så den lilla hjärtgirlangen!



Ännu en lift om jag inte missminner mig, den här av Jånna. Så mycket starka färger gör mig glad!



Prinsessfotot använt en gång till, tror det är 3:e eller 4:e LOn det finns med.



Den här idéen har jag haft länge och jag är glad att jag förverkligade den! Och så mycket text, det gillar jag även om det för det mesta inte blir så mycket som jag skrivit tidigare.


 
Tyckte det är så läckert med alla biljetterna, även det en lift. 



Och så två tidigare ovisade LOs som jag gjorde i mellandagarna, men som växte under tiden jag jobbade med dem.



Julkortsfotot från i år. Jag gillar kombon rött och rosa och så förstås mina fina flickor på fotot!

Totalt sett har jag scrappat mycket mindre än vad jag gjort tidigare år, 61 st lyckades jag bara "skrapa ihop" mot mina vanliga 120-130 LOs på ett år. Nåja, när jag väl kommer igång är det ju kul, men tid och inspiration har inte infunnit sig samtidigt så ofta helt enkelt.


Veckans skiss i ny kostym

Jag såg precis att Veckans skiss har bytt bloggadress och kommer vara i lite ny form efter nyår, och de sparkar igång med en bloggcandy. Jag som älskar att scrappa efter skisser men inte riktigt kommit igång att scrappa på sistone hoppas kunna hänga på lite skisser där under våren!


Trekantig tändsticksask

Det är roligt att dekorera tändsticksaskar! Och de här trekantiga är lite extra kul! :-)


Julkort nr6

Dags för nästa julkort, sedan har jag inte gjort några fler än så länge. Får se om jag återanvänder några av de andra varianterna eller om det kan bli något nytt innan det är dags att skicka iväg korten!


Tavla

Jag provade att göra en tavla för ett tag sedan och såhär blev resultatet. Riktigt kul att leka med gesso, mod podge, mister och stämplar!


Julkort nr4 och 5

Idag visar jag exempel på hur jag brukar göra för att variera mig lite med julkorten, men så att det ändå blir lite enklare och går hyfsat snabbt! Precis samma upplägg (som jag dessutom liftat från pinterest), men med olika mönstrade papper.




Julkort nr3

Jag fortsätter visa mina julkort! Alla är ganska enkla, och en del har liknande upplägg fast olika mönstrade papper, allt för att det ska gå hyfsat fort och att jag inte ska tröttna på det! Idag är jag uppe i 7 st...


Love

Idag har jag provat på en för mig ny teknik. Jag använde en mask och målade i gesso på vit cardstock och lät det torka ordentligt. Sedan mistade jag med Lindy stamp gangs stains, fast jag bytte korken mot en spraykork. När man har lagt på gesso först fungerar den som resist och man kan torka bort mistfärgen från gesson lite försiktigt, jag använde en fuktad trasa. Så vips blir det som en inverterad mask!



Den här LOn växte fram på ett sätt som är helt olikt mig, jag höll på med den i flera dagar. Först ville jag bara leka med gesso, mask och mist, och sedan la jag till lite efter hand på bakgrunden innan jag slutligen kom fram till vad jag ville använda den till. Jag har använt en annan mask tillsammans med svart gesso, men när jag inte blev helt nöjd med det så fick bara en liten del titta fram bakom en bit wellpapp.

Jag splashade med samma färg som jag mistat tidigare och stämplade också dit några cirklar. Först funderade jag på att låta hela LOn gå i vitt, svart och turkost, men kom fram till att det blev lite mer liv i den med lite rött också. Så jag la in ett rött papper och en journaling sprout från Jillibean. Spelkortet är från en vanligt kortlek där några kort försvunnit, här lät jag 4:an symboliser antalet i familjen.

Testing, testing!

Jag hittade en app för blogg.se, så nu måste jag förstås testa om det går att blogga från mobilen! Lägger med en bild på kvällsmaten bara för att prova det också, ikväll blev det risgrynsgröt!


Julkort nr2

Jag fortsätter med att visa ett julkort idag också! Här har jag gjort ett väldigt enkelt kort, måste säga att jag är väldigt nöjd med att få använda mina virkade blommor lite nu och då. :-) De söta papprena kommer från designat.


Julkort

Det har inte blivit så många julkort än i år, och kanske blir det inte så många till heller. Det beror helt på tid och lust, för jag har bestämt mig för att det är inget jag vill känna som tvång! Det här julkortet gjorde jag redan på LinköpingScrap i oktober, och faktiskt vann jag en korttävling med det! :-)


RSS 2.0