Hemma efter en Stockholmshelg

Nu är vi hemma igen efter en helg i Stockholm, igår var det dop för min bästa väns son, vilket var huvudanledningen till att vi åkte upp. Mysigt att träffas, men vi hann ju inte prata så mycket eftersom deras doptillställningar är med MYCKET folk... Så vi ska ta och planera in en helg framöver som vi kan mysa lite och bara umgås!

På kvällen åkte vi från Resarö in till Stockholm och efter att checkat in på hotellet gick vi hem till Martins syster och lämnade flickorna där, andra systern var också på plats och de fick äran att vara barnvakter. ;-) Martin och jag gick på indisk restaurang och sedan på bio, det blev till slut Arn vi såg.

Idag har vi varit på en lekplats, gått till Panduro och varit på Naturhistoriska, Linn och jag var och tittade på dinosaurfilm på Cosmonova. Den tyckte Linn var lite läskig till och från, och trodde att 5-åringar kanske tyckte den var mindre läskig... (Det är egentligen 5-årsgräns på filmen, men vi fick gå trots att Linn bara är 4½.) Skönt att vara hemma igen, men lite jobbigt att jag börjar bli förkyld. :-(

Dop imorgon!

Imorgon ska vi på dop för min bästa väns son, så jag har skapat dels ett dopkort och dels en doptavla. Först kommer kortet, tavlan har jag inte kommit till skott att fota än.

Till kortet har jag använt mig av en stämpel från Bildmålarna som heter "Dop" och ljuset hittade jag först hos Muhren om jag inte minns fel, jag har använt det på mina dopkort tidigare också. Texten är stämplad med små clearstamps från Forma hantverk.


Några LOs från träffen

Jag fortsätter att portionera ut det jag skapade på träffen! Eftersom jag skapar sånt som jag inte kan visa riktigt än så är det ju bra att ha lite på lager! ;-)

Den här är gjord efter en skiss som AnnaG har gjort. Det var lite kul att komma till föräldramötet förra veckan och hitta ett kort på väggen inne på dagis där Julia satt med en blöja på huvudet. Undrar vem som lärt vem? Alla härliga papper är från Scenic Route, och jag bara älskar dem! Det kan man se på väldigt mycket av det jag skapar för tillfället...Den här är en lift av en av MissMians LOs, det var en lifttävling som Stellas anordnade. Jag är väl inte helt nöjd med denna, troligen mest pga av att det inte riktigt är de färger jag brukar använda, men det var lite kul att göra en riktigt färgsprakande LO, färgerna är ju rätt plockade från poolen.


De sista korten från träffen

Här kommer mina två sista kort jag gjorde på träffen förra helgen. Först är det ett kort som är en lift av ett av Rimnas underbara kort. Till det får jag också tacka Pernilla för den fina blomman hon virkat, jag var tvungen att köpa några till när jag kom på hur fina de blev när man satte dem på ett kort eller en LO... Stämplarna jag använt kommer från Bildmålarna och den första heter "Ho ho uggla".Sedan är det ett kort som jag gjorde till en teknikutmaning vi hade, det skulle vara 4 mönstrade papper, band, något stämplat, plast och brads på. Biljetterna jag anävnt på båda korten är omgjorda från Mirabylls mall. Stämpeln heter "Millie Mus - kalas".Ett vinterkort med isbjörn

Här är nästa kort från helgens träff, det här vann jag dessutom pris med! :-) Stämpeln tillhör Bildmålarnas julpaket och heter Mimo isjul. Den här gjorde jag till kortskisstävlingen, skissen är gjord av AnnaG.


Julkort med isbjörn

Här kommer ett av korten jag gjorde på scrapträffen i helgen! Stämpeln heter "Mimosa isjul" och är en av de underbara stämplarna i Bildmålarnas julpaket. Man kan köpa hela paketet till rabatterat pris under september, sedan finns de styckvis.


En lyckad scraphelg!

Ja, då var vår stora scrapträff över för den här gången! Jag känner mig otroligt nöjd med helgen, både scrapmässigt och arrangörsmässigt. Allt har flutit på utan problem, jag har hunnit scrappa en hel del, totalt 4 kort och 6½ LO känner jag mig väldigt nöjd med. Dessutom vann jag faktiskt förstapris för ena kortet, vilket förstås känns jättekul! Någa alster fårn helgen blir det dock inte ikväll eftersom i princip allt måste fotas, men eftersom det jag skapade med härliga papper och journalingkort från Forma Hantverk visades på Scrappiz-bloggen igår så kommer de här också. Det blev tre LOs och 2 kort!Det här kändes som kalas-papper, så det blev först en LO från Linns 3-årskalas.Det här kortet gillar jag massor, och jag tyckte det kom fram väldigt bra med det härliga gröna pappret och lite röda dekorationer.Här var det pappret som fick styra titeln på LOn. Kortet har jag scrappat innan, men jag gillar det på mina två små stjärnor och det tål att scrappas flera gånger!Kalaspapper fick det bli även till ett grattis-kort!Och så ett kort med lite spillpapper!

Första julkortet för i år!

Ja, då var det dags för julkort igen! Jag fick härliga julstämplar från Bildmålarna, och blev väldigt sugen på att skapa. Igår blev det inte så mycket gjort eftersom jag fick migrän, men detta är från innan som jag inte orkade lägga upp igår. Hos Bildmålarna finns under september ett erbjudande om att köpa ett helt ark med julstämplar, kika in här!Imorgon börjar vi fixa inför helgens stora scrapträff, så himla kul det ska bli! Min syster och systerdotter kommer dessutom upp imorgon och är med under lördagen, extra roligt att ha med dem! Även om du inte ska vara med på träffen kan du titta förbi och shoppa hos våra härliga butiker, eller gå runt och samla inspiration!

Helgens resterande kort!

Här kommer de övriga två kort jag gjorde på träffen i lördags! Det blev två grattiskort, det är en del som fyller snart så det kan vara bra att ha i beredskap. Båda är med stämplar från Bildmålarna, det första är med Mimosa med vattenkanna och det andra Frolle frog med blomma och en hörnblomma.Här har jag använt ett av mina favoritpapper som kommer från Sassafras lass, tycker det är så fint! Grattiscirkeln är utskriven fårn datorn.Här är det papper från American Crafts och Scenic Route, gillar det starka gröna och röda tillsammans!

Idag har jag fått härliga julstämplar att skapa med! Under september har Bildmålarna ett erbjudande på ett ark med julstämplar, så passa på om du är sugen på lite fina julstämplar!

Scrapträff och kräftor

Lite sent kommer här en rapport om helgen! I lördags var det scrapträff igen, den här gången stannade jag inte hela tiden och fick dessutom sällskap av Julia sista stunden jag var där. Men det blev i alla fall tre nya kort, fast jag har bara scannat ett av dem, de andra måste fotas. Det här är tänkt till min jobbarkompis som precis fått en liten pojke! Stämpeln är från Bildmålarna och heter "prins".På kvällen kom Martins jobbarkompis med flickvän hit och åt kräftor med oss, jättetrevligt och dessutom gott med svenska kräftor! Gårdagen ägnade jag åt att baka bröd till stora träffen nästa helg, så nu är allt det klar. Linn och jag var först och handlade och sedan var vi på simmet. Det är så kul att se hur duktig hon har blivit, flyter jättebra och tar sig fram själv i vattnet åtminstone en liten bit. Med simfötter går det riktigt bra!

Skapar i det tysta...

Jodå, jag skapar fastän det ekar tomt här i bloggen! I onsdags var jag hos Camilla en kväll och lyckades göra 3 LOs, igår gjorde jag två kort. Men jag väntar lite med allt eftersom det ska upp på Scrappiz först. Kan säga att jag fått finfina papper från Forma att skapa med! Imorgon ska jag en sväng på scrapträff, men blir inte där hela dagen den här gången.

Jag längtar massor till nästa helg, då ska det scrappas hela helgen! Har du vägarna förbi Linköping, ta en sväng till John Bauer och shoppa, inspireras och ha kul! Läs mer om träffen på: http://linkopingscrap.sajk.com/ Och ja, jag önskar att jag skulle till Göteborg den här helgen!

Igång med VV igen!

På jobbet har det körts igång en VV-kurs igen, och jag har förmånen  (eller tillräckligt med extra kilon, beroende på hur man ser det...) att få gå även nu. Idag var andra tillfället, dvs vi har hållt på en vecka. Vågen visade på -1,6 kg vilket känns väldigt bra. Sommaren gjorge att jag vägde lite mer när jag vägde in efter sommaren än före midsommar, men om en vecka är jag troligen nere på samma igen.

Tyvärr har jag inte kommit igång med någon direkt träning, ska försöka göra det också så bör det underlätta viktnedgången också!

2 LOs till Stellas kittävling

I helgen kom jag på att jag inte gjort så mycket av de kit jag köpte till kittävlingen på Stellas, och eftersom det var sista dagen att lämna in igår så knåpade jag ihop två LOs i helgen. Båda är lika stora även om det inte riktigt ser ut så här...Den här är med foto från midsommarafton, när vi fick ta vår picknick i trädgården eftersom det började regna och hagla när vi dansade runt stången och alla flydde därifrån. Väl hemma var det fint väder igen! Den söta biljetten har FruSolli gjort och jag har skrivit ut det på vitt papper och färglagt med promarkers. Mina brads har jag färglagt med samma penna för att få det att matcha.Lila är inte så vanlig färg bland mina LOs (även om det är en precis här nedan), men jag tyckte de här papprena passade så fint ihop med min och Ls snygga dresser! Vi hade nästan alltid likadana finkläder, mamma sydde mycket till oss när vi var små.

RSS 2.0