Kreativ dag!

Idag har jag skapat hela 5 LOs på vår träff! Hur kul som helst, men jag insåg efteråt att jag nog inte var speciellt social med tanke på hur mycket jag fick gjort. Men eftersom det inte går att fota nu, så blir det en äldre LO jag visar idag. Jag gjorde faktiskt den på stora träffen i början av februari, men visade den på Scrappiz nu i veckan.

varbus

Nu undrar jag mest vart våren tog vägen? Längtar ju efter årets vitsippor! För även om det är vitt i skogen utanför så är det fel sorts vitt...

Scrapträff imorgon!

Imorgon ska jag äntligen få komma iväg på scrapträff! Jag har missat två på raken nu + vår miniträff hos Camilla i påskas, så jag är jättesugen på att få träffa likasinnade och få en massa inspiration! Jag har suttit och skrivit ut en del foton nu, så jag har lite nytt att välja bland.

Och så kollade jag igenom mina senaste album, och insåg att det var som jag misstänkte. Jag har MÅNGA fler LOs med Linn än med Julia, fastän jag tycker jag försöker göra lite om båda två. Men som det är nu så gör Linn mer saker, säger mer saker och därför har det väl också blivit mer om henne. Inte för att jag känner att det måste vara helt rättvist, det ändras säkert med tiden, men ändå... Fast jag kunde också se att det faktiskt inte bara scrappas om barnen, det har slunkit in några bilder på mig, mest som barn och tillsammans med min syster, min vardag, flera där båda barnen är med, men även lite på andra nära och kära.

Och så måste jag bara få säga att jag tyckte det var bra att Tina vann Let´s dance! Jag har inte alls följt det, men kollade ikväll på större delen av programmet.

God natt!

47% boknörd

Jag hittade ett test hos Sara, och var förstås tvungen att testa. Jag har ju alltid älskat att läsa böcker, men har haft uppehåll i läsandet lite då och då på senare tid. Men nu har jag kommit igång igen, känns härligt!


Mina återstående från croppen

Jag gjorde två till LOs på cybercroppen som jag inte kommit till skott att visa innan, men här är de:

smaskens

Den här är gjord efter en skiss, älskar verkligen det här kortet på Julia när hon smaskar i sig cholkadpudding!

mormors balkong

Den här var till en utmaning att prova på ett nytt format, och jag har ju velat prova på 12x6 eller 6x12 ett tag nu, så det passade ju bra. Fotot är på mig, min syster och vår mormor en härlig sommardag på mormors balkong.


Mer cybercroppande!

Här kommer två kort jag gjort till CCn på Scrappiz!

kram_cc

Det här kortet gjorde jag till en kortutmaning att inte använda några stämplar på kortet. Jag har stansat ut cirklar av filt och sytt ett stygn i dem, klippt ut stjälkar och stansat bokstäver, allt i filt. Den lilla fjärilen har jag målat om, för den passade inte alls i färgen, och sedan duttat dit några prickar med stickles. Blev väldigt nöjd med detta enkla kort!

grattis_cc

Det här kortet är till kort med band-utmaningen. Stämpeln är från Magnolia, blommorna hat jag gjort i krympplast och bokstäverna har fått lite 3D-lack  på sig.

En LO till cybercroppen

Igår skulle jag scrappat hela kvällen med Camilla, men tyvärr kunde hon inte komma eftersom N blev sjuk. Jag satte mig och scrappade lite i alla fall, och här är den första LO jag gjorde. Den är gjord efter en skiss av Silwerstar, och är alltså till cybercroppen på Scrappiz.

hasttjej

Här har jag använt mig av mina nya Scenic Route-papper, tycker de är så läckra! Och jo, det är ett bindestreck efter häst även om det inte syns, jag har lite svårt att dela på ord utan bindestreck, vilket känns rätt vanligt inom scrapvärlden nu.

Kort med journalingrutor

Jag har gjort två kort med journalingrutor till Scrappiz-boggen.


kram2

Först ett kort med lace CS och en stämpel från Easer.

grattis_2ar

Sedan ett kort med stämplar från design by Peterlina.

En LO och ett kort

Jag och flickorna kom iväg till mina föräldrar nu över påsk (Martin är hemma och tränar hela helgen), vi velade lite eftersom det var ovädersvarning, men det var varken snö eller speciellt blåsigt när vi åkte. Så något scrappat blir det inte förrän imorgon när vi kommer hem! Men jag hann göra ett kort till Scrappiz cybercrop i torsdags i alla fall, så här kommer det.

bast

Det här var till en utmaning där man skulle använda svartvitt och en färglagd stämpel eller foto i färg.

Sedan har jag skapat en layout till skissinspirationen som visades på Scrappiz-bloggen igår. Det är från ett besök på Kolmården för två somrar sedan.

hej pa dig

Ett enkelt påskkort

I år fanns det inte så mycket tid att göra påskkort, så jag gjorde likadana till de som fick. Väldigt enkelt dessutom, men jag gillar dem ändå! Stämpeln med påskris är från Kortmakaren och den är färglagd med mina nya Promarkerpennor. Passar även på att önska alla en riktigt Glad Påsk!

glad pask

PåskLO

Jag skrev en artikel om påsk på Scrappiz-bloggen, och gjorde en ny LO om hur man måste ladda upp med godis på skärtorsdagen. Idag insåg jag att min fina påskskål på bilden (och nästan det enda påskpynt jag har) har gått i bitar, så det är ju lite kul att jag i alla fall lyckades föreviga den innan. Så i år blir det godis ur ett påskägg om det kommer några påskkärringar och hälsar på!

redo

Kom på att jag ju använt en av  Silwerstars fina skisser som hon hade till sin bloggtävling för ett tag sedan!

Vårtradition

Här är en LO jag gjorde efter webmosterhelenes skiss i Scrapbooking mm, men som istället hamnade på Scrappiz i ett inlägg om vårblommor. Jag har redan börjat längta efter vitsipporna nu, det är ju så härligt när det är precis vitt iskogen utanför!

vartradition

I helgen har vi varit och hälsat på hos svärfar, och det blev förstås en sväng till Ullared för mig också. Jag handlade massor med bra barnkläder, både regnkläder och vårjackor till tjejerna, en väldigt välbehövlig baddräkt till mig själv, en ny kabinväska och en hel massa annat förstås! Hittade dessutom nya skor, precis sådana som jag har men som jag slitit ut, så nu kan jag slänga de gamla. Något scraprelaterat hittade jag inte, om jag inte räknar lite stickers till Linn då och ett block jag tänkt att ha att skriva lite idéer och skissa lite i.

Skapar i det tysta

Jodå, jag skapar faktiskt lite här hemma! Men det mesta har varit till Scrappiz, så det kommer inte riktigt än. Och så har jag fått i uppdrag att skriva lite från Petra, Sara och Pernilla, men det får vänta lite. Jag är fortfarande förkyld och igår började det klia i ögonen och under natten kladdade de igen och jag hade problem att öppna dem. Idag är det lite bättre, men det svider och irriterar ordentligt speciellt i det ena fortfarande.

Imorgon ska jag till Ullared och shoppa! Egentligen skulle jag vilja vara på scrapträff, men jag får sikta in mig på nästa gång istället.  Hoppas ni alla får en riktigt bra helg!

Linn säger...

Det här är en gammal LO som jag inte tror jag visat här, jag gjorde den till en av utmaningsresans delar i höstas. Den blev liggande eftersom jag tänkte använda den till en artikel på Scrappiz, men det var inte förrän nu det blivit en artikel...

Linn_sager

Det är ett sätt för mig att bevara alla skojigheter Linn säger, allra bäst tycker jag om kommentaren:
- Min mage säger att den behöver spela Bolibompaspelet!
Visst är det överygande? ;-) Jag ska försöka samla på mig liknande uttryck då och då, för det ändras ju förstås en del med tiden! Nu längtar jag bara lite efter att Julia ska komma igång och prata ordentligt också!

Idag är det studiedag på dagis och jag är hemma med barnen, lite skönt eftersom jag fortfarande inte är riktigt frisk, men samtidigt känner jag att jag skulle behöva vara på jobbet eftersom jag var borta nästan hela förra veckan. Nåja, förhoppningsvis kan jag ju jobba resten av veckan!

Boktips - Påven Johanna

Ja, i brist på alster att visa upp tänkte jag införa en ny kategori på bloggen, nämligen boktips! När jag var yngre läste jag massor, men sedan barnen kom har det av någon anledning inte blivit så mycket böcker lästa, förutom barnböcker då. Återkommer kanske med lite bra barnböcker också... Nu har jag i alla fall hittat tillbaka till böckernas härliga värld lite och läser gärna varje kväll innan jag ska sova.

Den boken jag precis läst ut nu, Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross, har jag faktiskt redan läst en gång, men den var väl värd att läsa om! Som titeln antyder handlar det om en flicka som på ödets olika vägar lyckas hamna på påvestolen. Hon lever på 800-talet och det är en tid då flickor inte skulle vara intresserade av att läsa och skriva, det var förbehållet för pojkar och män. Men Johanna är väldigt vetgirig och intelligent och lyckas få undervisning mot alla odds. När hennes bror dör tar hon upp hans mantel och går över till att leva ett liv som man. Det är fler än jag som tycker den här boken är bra, kika här om du blir nyfiken!

Idag har jag äntligen kommit ner till bokrean också! Det blev en del nya böcker, bland annat två av Martina Haag, en av Kajsa Ingemarsson och Marian Keyes senaste.

Fler LOs med monogram

Idag kom mina övriga två LOs med monogram upp på Scrappiz-bloggen, se hela artikeln här!

cool

Den första är på min lilla cooling, hon lånade farbror Ls mössa i julas och sprang runt med den. Och enligt säkra källor så är det COOLT med innemössa! :-)

kapten jakob

Sedan försökte jag variera mig lite, kunde ju inte bara ha Julia på alla LOs med monogram. Och då passade ju kusin Jakob alldeles utmärkt! Fotot är taget av min syster och jag tycker det är så mycket Jakob på fotot, full fart och härligt glad!

Linn och jag har varit hemma idag också pga av att hon hade feber igår, men vi hoppas kunna komma iväg till jobb och dagis allihop imorgon, även om jag fortfarande inte direkt känner mig frisk. Men febern har i alla fall hållit sig undan idag! Vi har pysslat lite, knåpade ihop ett kort som kommer visas här om några veckor...

Sjuka...

Här händer inte så mycket på pysselfronten direkt, både jag och Linn har haft feber och är hostiga, snörvliga och lite kinkiga. Linn är visserligen nästan som vanligt idag, men jag klarar inte feber så bra och mår fortfarande rätt kasst. Jag låg i sängen hela eftermiddagen igår, och nu har jag dessutom otroligt ont i ryggen. Så jag försöker hålla mig uppe, men vill helst gå och lägga mig igen. Och så grämer jag mig lite över att jag skulle gått kurs på jobbet idag och imorgon, och det hade verkligen varit bra att vara med på den nu! Nåja, är man sjuk så är man. Linn skulle gått på 4-årskontroll på BVC idag, men det blev förstås också inställt.

Scrappat med monogrambokstäver

Jag fick chansen att prova på att använda monogrambokstäver genom Scrappiz-bloggen, sponsrade av Scraphouse. Jättekul att testa, det var med tre helt olika stilar på mina J och jag skapade rätt snabbt tre olika LOs med dem. Den första var med på bloggen idag, de andra kommer i nästa vecka! Hela artikeln på bloggen hittar du här!

monogram1

Idag fyller Linn 4 år, och vi har haft barnkalas här på eftermiddagen. 5 barn var inbjudna, men som mest var vi 19 personer här, så det var fullt hus! Linn var nöjd och glad för alla presenter, men speciellt glad var hon för att hennes bästa kompis från dagis äntligen fick se hur hon har det på sitt rum. Men nu är jag allt lite trött, har varit full fart sedan i morse här!

RSS 2.0