Kort till mamma/mormor

Linn har en favoritnalle som sover i hennes säng varje kväll och som hon haft sedan hon var nyfödd, men tyvärr har ju gosedjur som används mycket en tendens att gå sönder... Så även Nalle. Min mamma har flera gånger fått sy ihop honom, varje gång på nya ställen, så när han för ett tag sedan fick ett hål på magen sa Linn såklart att vi måste träffa mormor snart! Så när vi var där för ett tag sedan sydde mamma förstås ihop Nalle och tidigare i veckan kom jag på hur otroligt bra den här söta stämpeln från Bildmålarna passade för att säga tack för det! Jag har målat motivet för länge sedan, men eftersom jag hade Linn och Nalle i tankarna då så var det fortfarande rätt. Nu har kortet kommit fram, så då kan jag ju visa det här med!


Julkort med ren

Jag fick en söt renstämpel och lite tillbehör från Stämpelgården genom Scrappiz, och här är de två första korten jag skapade av det!

 Dessutom måste jag få tipsa om att Bildmålarna till helgens mässa i Tibro kommer släppa fler söta julstämplar, missa inte dem för de är kanonfina! Dessutom går det även att köpa en del tillbehör i deras shop nu, bland annat har de fått in promarkers och faber castell-pennor.

Stämplad bakgrund

Den här LOn är både till ett inlägg på Scrappiz om att stämpla egen bakgrund och veckans omgång på Scrapopol! JAg har använt en stämpel från Easer och stämplat lite slumpmässigt över pappret, sedan har jag färglagt med en promarkerpenna. Fotot är från en härlig sommardag nere hos Martins moster.


Viljestark 2½-åring...

Är det någon mer som har en sådan? Min är inne i en period då hon enligt sig själv kan det mesta själv, och blir väldigt ilsken på mig när jag glömmer bort det och försöker hjälpa henne. När hon sedan inte riktigt klarar det själv blir hon minst lika arg när jag inte hjälper henne snabbt nog. Puh, det är inte lätt att göra rätt! Jag tog det här fotot av henne när vi skulle cykla hem från dagis och hon skulle förstås ta på sig cykelhjälmen själv. Hon har en VÄLDIGT bestämd min! Sedan har jag använt en skiss som jag hittade på Stellas forum, gjord av MissMian. Själva LOn gjorde jag på träffen i Bestorp, men glömde helt bort att fota den då.Publicerad LO

I förra numret av Scrapbooking mm var den här LOn med. Det är om hur Julia i somras varje gång vi såg vatten utropade "hajja!", även om vi faktiskt aldrig såg några hajar i vattnet där vi var... Hon hade sett någon haj på Kolmårdens tropikarium, så kanske var det därifrån hon fått det, eller kanske från filmen Hajar som hajar?


Beställningskort!

Här är ett grattiskort jag gjort på beställning av en jobbarkompis, insåg att det inte är så ofta jag gör kort till herrar i 50-årsåldern... Såhär blev det i alla fall!Idag är jag hemma från jobbet och VABar, men nu drar Julia i mig så det är bäst att ägna sig åt henne istället!


Rolig tävling på scrappa.com!

Jag har hoppat på en tävling på scrappa.com, där man tävlar helt med sig själv. Ingen bedömning av det man skapar, utan mer som en utmaning för att få oss att testa lite olika saker, men där man ändå har chansen att vinna! Man går runt på ett bräde och den här gången fick jag att jag skulle skapa med en dikt, och av det blev det denna LO.Närbild av dikten jag använt:Fotot är från dopet vi var på i slutet av september, Julia hade sovit en stund i bilen och var sådär mysigt kramig och ville bara vara i min famn och gosa. Underbara lilla flicka! Papprena kommer från My Minds Eye.

Stämplat på OH-plast

På Scrappizbloggen idag hade vi ett inlägg om att stämpla på OH-plast, och här är mitt bidrag till inlägget!Jag har stämplat med Stazon-dyna, och det är alltså swirlen och journalingrutan som är på OH! Fotot är från förra helgen när jag och flickorna var och tittade på T1-skolornas fina skolskog. En riktigt mysig dag med korvgrillning, trollstenar och målning i det fria!

Ikväll har jag varit ute och ätit med mitt team, kanontrevligt och god indisk mat på Yogi! Men jag hann hem i tid till Grey´s, det går ju inte att missa... ;-)

Scrapträff idag!

Idag har jag varit i Bestorp på scrapträff! Alltid lika kul att komma iväg och sitta en hel dag tillsammans med likasinnade, dessutom lyckas jag nästan alltid skapa en hel del när jag kommer hemifrån. Idag blev det 3 LOs och 3 kort, hade bara lite att göra klart på en LO som jag inte kunde fixa där. Korten kommer här, LOs får vänta till en annan dag när jag kan fota dem. Tack Bettan och alla ni andra som var på träffen för en härlig dag! Alla stämplar som jag använt kommer från Bildmålarna.Först ett enkelt julkort som jag blev riktigt nöjd med. Det som ser ut som svart paper frills är egentligen ett rött paljettband...Det här blev jag inte riktigt lika nöjd med, men alla kort kan ju inte vara de bästa man gör! ;-) Såhär i efterhand skulle jag nog bara använt den helröda blomman.Till sist ett kram-kort, tycker den här lilla katten är SÅ söt!

Imorgon är det måndag igen, som tur är så är det bara 4-dagarsvecka för min del. På fredag är det studiedag på dagis och jag ska passa på att åka ner till mamma och pappa, och såklart även umgås med min kära syster!

Kort med Daisy Bucket design

Genom Scrappiz-bloggen fick jag chansen att prova att skapa lite kort med Daisy Bucket Design-papper som Pappersarken sponsrade oss med. Eftersom papprena i sig är väldigt snygga försökte jag undvika alltför mycket dekorationer, det kändes inte heller som om det behövdes.Mamma ville skicka ett kort till ett par som skulle gifta sig, och då tyckte jag det här pappret passade alldeles utmärkt, redan färdigdekorerat! Bara att lägga till lite text och hjärtan i mitten!Ett enkelt grattiskort, den söta stämepn är från Easer.Här har jag använt en stämpel från Prima marketing, stämplat på rött papper som jag sedan lagt på 3D-lack på, och satt på distanskuddar.Här blev det bara två fjärilar och lite text förutom mönstrat papper.Första gången jag provade på att göra ett criss-cross kort. Kul och enkelt, åtminstone i 10x10 cm som jag gjorde. Ska det vara större känns det som om det krävs annat skärsätt än min Fiskars skärmaskin.

Kort med favoritstämpel

På Scrappizbloggen visar vi idag alster med några av våra favoritstämplar, och eftersom de jag använt allra mest under min tid som scrappare och kortmakare är journalingstämplar så gjorde jag ett kort med min favorit bland dem för tillfället. Och eftersom min goa vän Camilla fyllde jämnt igår blev det ett kort till henne! Stämpeln är från Easer och väldigt användbar! Ofta klipper jag bort stjälken och bara använder själva blomman, man kan också ta bort skrivraderna och göra en egen mitt osv. Här har jag valt att göra 3 färgglada blommor mha av mina promarker och bara stansa ut bokstäver med QK Studio skinni mini. Lite grön punchinella fick bli gräs.


Hösten när den är som bäst!

Igår på väg till jobbet möttes jag av en härlig syn, och jag är väldigt glad att jag fått för mig att ta med mig kameran just då! Jag är inte alltid förtjust i hösten, men sådana här dagar/mornar gillar jag!
Födelsedagskort till en vän

Igår satt jag och knåpade ihop ett grattiskort till en vän som fyller år imorgon, hoppas hon ska bli glad för det! Stämpeln är från Bildmålarna och heter "sittande Mimosa ängel", visst är hon söt! Även den lilla blomstämpeln är därifrån och heter "hörnblomma". Grattis och "blomman" bakom stämpeln är utstansat med min Reva, QK Studio skinni mini heter alfabetet.


Gör jag bara kort nuförtiden?

Ja, det är nästan så att man kan tro det... Jag har ju alltid i första hand sett mig själv som scrappare och inte kortmakare, men jag får nog tänka om lite. Nu är det ju inte så att jag inte scrappar, men eftersom kort går fortare att göra än LOs har det på sista tiden blivit en hel del sådana. Speciellt sedan jag fick äran att skapa kort med Bildmålarnas underbara stämplar, plus då att de LOs jag faktiskt har gjort kan jag inte visa för tillfället.

Idag blev det ett halloween-kort med den söta stämpeln "Spöken" från Bildmålarna. Pappret har jag försökt sälja innan eftersom vi inte direkt firar Halloween, men nu passade det bra!

Fler kort!

Här kommer två kort som skapats utgående från samma skiss av Lina, men med ganska olika resultat. Det första gjorde jag som inspiration till Scrappizbloggens skissutmaning på World cardmaking day idag, och det andra knåpade jag ihop under eftermiddagen.

Stämpeln jag använt är från Bildmålarna och heter "Millie Mus julsläde", en stämpel jag är väldigt förtjust i så det blir säkert fler julkort med den. Jag har färglagt med promarkers, torrchalk och sedan lagt 3D-lack på nos och bjällror. Biljetten är Mirabylls design.

World Cardmaking Day!

Ja, idag är det ju alla kortmakares egen dag! Och alla kanelbulle-älskares dag också för den delen! Några bullar har jag inte ätit än i alla fall, men till Scrappiz-bloggen har jag skapat två kort dagen till ära. Det ena kommer upp senare idag på Scrappiz, men jag visar i alla fall det ena nu. Det är gjord efter en teknikutmaning, kolla in på Scrappiz om du vill veta mer! Till det här kortet har jag använt Panduro-stämpel och färglagt med promarkers, bakgrunden är torrchalks. Mönstrade papper från Scenic Route, Sassafras lass och Forma Hantverk. Grattiscirkeln har jag skrivit ut själv.

 

Idag har jag fått prova Lallas pennor (mcp-teknik) och hon provade mina promarkers, tror nog att båda två kommer införskaffa nya pennor rätt snart! Det blir två rätt olika resultat, så pennorna kan komplettera varandra.

RSS 2.0