Lift från tidningen

Jag gjorde en LO och skickade in till Scrapbooking mm, men den kom inte med och nu när tidningen kom förra veckan kom jag på att jag inte visat den här här än. Det är en lift av en härlig LO som Sofie Magnusson gjort. Den här bilden har jag scrappat innan, men vissa bilder går att använda om och om igen, älskar den här bilden på mina busfrön!

syskonkarlek

Ikväll har vi haft vänner över på lite grillning, premiär för i år! Någon brasa orkade vi inte gå på utan bäddade ner barnen när vännerna gick dit, nu sover flickorna sött. Så skönt att det är långhelg nu!

Vilken helg!

Jag är helt lyrisk! Så himla kul det var att åka på Scrapevent! Härliga kurser med massa roligt material, underbara människor, en massa godis i goodiebagen, ett skojigt cropparty, god mat, alldeles för bra shoppingmöjligheter... Alla jag träffade på var så positiva och nöjda och det här gav mig verkligen en massa inspiration! Vi fick testa på en del som jag inte alls gör i vanliga fall (läs alter), jättekul förstås! Dessutom hade jag väldigt trevligt under själva resandet, tack Camilla för sällskapet och skjutsen från station!

Det enda jobbiga var väl då att jag bara hann hem och vända, för idag var det kurs i Stockholm. Jag hann i alla fall prata lite med flickorna i morse innan jag åkte... Och ikväll har jag varit på restaurang och myst med min goa vän Anna, hur mysigt som helst! Men imorgon blir det skönt att komma hem, kanske blir det några foton från helgen framöver!

Oj, så mycket utropstecken det blev... Men det är så jag känner efter helgen! ;-)

Nu åker vi snart!

Allt är packat och klart nu, så det är bara lite mat som saknas, sedan åker vi på Scrapevent hela helgen! Ska bli så himla kul att träffa en massa andra scrapglada tjejer, få lära sig lite nya saker och bara njuta av en underbart kreativ helg! Tjoho!

En LO med mycket text

På den här LOn har jag helt fokuserat på texten. Den handlar om när Linn slog i bakhuvudet och fick åka ambulans till sjukhuset och vi till slut fick stanna där en natt eftersom hon fått hjärnskakning. Jag skrev en artikelScrappiz-bloggen om att scrappa händelser som man inte har några foton från, och där passade den här väldigt bra. Fast Martin tog faktiskt några foton när vi skulle åka iväg med ambulansen, men det satt inget minneskort i kameran... Så jag tog och fotade ambulansbjörnen Ambjörn som Linn fick av ambulansmännen när de kom, honom förknippar jag väldigt mycket med sjukhusbesöket.

radd

Om två dygn sitter jag på tåget mot Helsingborg, det är svårt att falla att det snart är dags för Scrapeventet, har ju längtat så länge nu! Igår skrev jag ut lite foton att ta med, men jag borde nog gå igenom lite gamla också för jag vill ju gärna ha lite att välja mellan. Och vem vet, inspirationen kanske bara flödar efter en hel dag med scrapkurser!

LOs till Stellas kittävling

I elfte timmen skapade jag med de kit jag köpt till en kittävling på Stellas, det blev två rätt enkla LOs, men jag gillar dem! Fotot på Erik scrappade jag dagsfärsk, det är en speciell känsla tycker jag! Vi var ute i skogen på förmiddagen och sedan skrev jag ut fotot lagom till scrapträffen på eftermiddagen.

erik

Fotot på Linn är från tidigare i vår när vi var och hälsade på hos barnens farfar, och jag kan meddela att Linn gärna ville åka moppe! Jag tyckte dock att hon får vänta ett bra tag till, men provsitta går ju bra!

aka moppe

Lite till nedåt!

Tisdagar innebär vägning, och det var ett minus på vågen idag också, nu är det totalt -4,4 kg som försvunnit. Det är så skönt att det går på rätt håll, även om jag förstås skulle vilja ha bort alla överflödiga kilon bums så är det ju inte så det går till. Jag har ju trots allt inte gått upp allt på några veckor heller! Den här veckan ska jag försöka röra på mig lite extra eftersom jag misstänker att det kan bli lite jobbigt att äta enligt programmet när jag kommer vara borta en hel del.

Kort med pärlor

Till en artikel på Scrappiz gjorde jag några kort med olika sorters pärlor på, något jag inte använder så mycket i vanliga fall. Linns pärlplattor hittade jag precis lagom till att använda här och det fanns med ett mönster av blomman jag använt. Och så har jag invigt mitt nya fina alfabet, Maddie Anne!

grattis_parlor

De här pärlorna har jag haft LÄNGE, men tyckte de kunde passa bra till ett förlovnings-eller bröllopskort. Inte för att jag känner några som just förlovat sig eller ska gifta sig, men det kan väl alltid vara bra att ha!

lycka_till

Till det här kortet har jag använt glaspärlor som också funnits i gömmorna ett bra tag, tror jag köpte dem på en loppis för en billig penning. Stjärnorna är i filt och dem klippte jag till efter chipboard-stjärnor. Kram är skrivet med mitt andra nyförvärv bland alfabeten, nämligen Metro classic.

kram_parlor

Tjoho, nu är det inte många dagar kvar tills jag och Camilla åker till Helsingborg och Scrapeventet!!

Använt chipboardram!

Jag använder chipboard väldigt sällan, i så fall är det oftast bara bokstäver, men jag har förstås en del chipboard i min ägo ändå... Så när Malena kom med en utmaning på Scrappiz-bloggen så hoppade jag på den och skapade en LO med en chipboardram som jag målade vit. Jag har hållt hela LOn väldigt enkel eftersom jag ville fokusera på fotot.

 krokus

Igår var jag en kort sväng på scrapträff, blev 2 LOs gjorda på de knappt två timmarna jag var där, och sedan gjorde jag en till på kvällen, men de kommer senare! Vi har besök av min syster och två av hennes barn den här helgen, så det är jättemysigt! Nu sover Julia, så jag ska ner till dem!


Nytt kort

Jag gjorde ett kort efter Linas fina skiss på Scrappiz-bloggen, min tolkning blev såhär:

varen

Nu är det väl snart dags att gå tillbaka till TVn och "sudden death". Skönt att vara både Linköpingsbo och smålänning i det här läget! ;-)

Det går neråt!

Idag var det dags för ny vägning och lektion, förra veckan hade vår konsulent ledigt och alltså ingen vägning. Det blev minus på vågen idag också (-1,6 kg), totalt har jag gått ner 3,8 kg på 4 veckor och det känns helt ok. De senaste två veckorna har jag inte alls skrivit upp något och förmodligen ätit alldeles för mycket mot vad jag borde. Men eftersom det gått bra ändå så är det inga problem just nu i alla fall, får plocka fram checklistan när det behövs eller jag känner att jag vill och orkar.

Det bästa är att jag äter mycket godare och mer varierad mat nu än i vanliga fall, men måste förstås laga dubbelt en hel del dagar. Och att jag inte är hungrig förstås, det funkar inte om jag sitter och trånar efter något att äta hela tiden.

Nu sover tjejerna, ska försöka scrappa lite innan det är dags att sova!

Skapat med piprensare

Här har jag använt piprensare på en LO och ett kort, använde dem till en artikel på Scrappiz-bloggen.

bustjejer

Mina härliga bustjejer på lekplatsen borta vid skolan, den besökte vi ofta under hösten, antingen på vägen hem från dagis eller de dagar Linn var hemma.

hej

Här har jag använt två olika pepparkaksmått och vikt piprensaren runt för att få stjärnorna.

Det har inte blivit så mycket skapat på sistone, har mest gjort sådant som jag tagit på mig till Scrappiz, och misstänker det kommer bli så lite framöver nu också. Har dessutom inte tagit några foton på sistone, men nu börjar det ju bli dags att ta med kameran och familjen ut i vårsolen! Och så är det mindre än två veckor kvar till Eventet, hurra!!

Prickiga tjejer

Jag skulle skapa något på temat prickigt till Scrappiz, och då blev det äntligen en LO av foton som jag tänkte scrappa ungefär ett år nu, nämligen mina små prickiga tjejer när de hade vattkoppor förra våren. Gissa om det kändes skönt att de redan haft det när det idag stod på Julias dagis att det fanns fall av vattkoppor där!

prickar

Bada badkar

Jag har gjort en tolkning till av en skiss på Scrappiz-bloggen, skissen är gjord av LottaRos och både den och Malenas tolkning hittar du här. Jag har vridit lite och spegelvänt skissen, men annars följt den rätt noga. De genomskinliga knapparna tyckte jag passade bra till vattnet, även om det inte var några bubblor i badkaret just den här gången.

bada badkar


Nedräkningen har börjat!

Japp, nu längtar jag som sjutton tills det är dags för Eventet, inte många veckor kvar nu! Tågbiljetter och hotell är bokat, så nu ser jag verkligen fram emot en hel helg med inspiration, glädje och massor med scraptokiga tjejer. Det ska bli så kul att få träffa en del som jag "känner" på nätet, men som jag aldrig träffat på riktigt innan, och förstås alla jag redan känner annars också!

Jag är hemma från jobbet idag också. Julia var feberfri hela dagen igår och jag ringde till dagis och sa att de skulle komma, men så fick hon feber igen på kvällen och under natten. Nu på morgonen var hon feberfri igen, så det går upp och ner, jobbigt! Jag har knappt sovit på två nätter nu, av någon konstig anledning blir det nästan alltid så när Martin är borta. I natt har Julia i princip legat och tryckt huvudet mot mig hela natten, jag försöker flytta bort, men det tar bara 2 sekunder så är hon tillbaka... Nåja, inatt kommer Martin hem igen, så brukar det bli bättre!

Passar på att önska en skön helg!

Påskfina små kärringar

Den här gjorde jag på träffen förra lördagen, men tyckte något saknades på den. Så idag la jag till de små äggen i hörnet och nu får den vara klar. Den är gjord efter en skiss på Silwerstars skissblogg, den jag använt hittar du här.

image351

Äggstämplarna har jag klippt ut från en Penny Black-stämpel med en kanin som håller i ett ägg, och den lilla journalingstämpeln är från design by Peterlina. De mönstrade papprena är Scenic Route. Visst är mina små påskkärringar söta!

Har börjat på viktväktarna igen!

Jag har ju helt glömt berätta att jag börjat på VV igen, det är en företagskurs som jag fick hoppa på fastän de andra redan gått några gånger. Igår var jag där för 3:e gången, och trevligt nog så visade vågen på totalt -2,2 kg på de här två veckorna (och då var det ju påsk första veckan också, så jag är nöjd!). Det har inte blivit så mycket motion som jag skulle vilja, men jag har i alla fall börjat cykla till jobbet mer och mer nu och tagit några promenader när jag hunnit med det.

Idag fick jag hämta en liten tjej med feber på dagis, så förmodligen blir jag och flickorna hemma resten av veckan. Hoppas på att hon kan sova hela natten nu!

En LO från i lördags

Här kommer en av de LOs jag gjorde på träffen i lördags! Inser att jag inte kan visa fler just nu, för en kände jag mig inte riktigt klar med, 2 var till Scrappiz-bloggen och den sista ska jag nog också ha dit även om det inte var planerat... Den här gjorde jag efter en skiss på SWE-bloggen, men kom på att jag skulle skicka in den lite för sent på söndagkvällen.

nyfikna

RSS 2.0