LinköpingScrap 5-6 september!

I helgen är det dags för hösten upplaga av:Det är öppet för alla att komma och hälsa på oss på John Bauer-gymnasiet i Linköping, det finns härliga butiker på plats att shoppa av och massor med inspiration att få av alla som sitter och scrappar och göra kort! För mer info är det bara att klicka på loggan!


Maskat kort

När jag pratade med Lalla som målar de söta Mimosastämplarna från Bildmålarna tipsade hon om att dessa två stämplar passar väldigt bra arr maska ihop, och det var jag förstås tvungen att testa. Jag maskar inte ihop mina motiv så ofta, men det är ju rätt enkelt och jag gillar resultatet!Här har jag frångått mina vanliga kort och gjort ett med öppning mitt på istället, bandet går runt om hela kortet och håller ihop det. Den lilla muffins på insidan är även den från Bildmålarna!


Datorjournaling

Jag använder väldigt sällan datorn till mina texter när jag scrappar, men nu blev jag utmanad av Åsa i Scrappizredaktionen att göra det. Jag letade fram en gammal cirkelmall till PS som jag hittade på Creating Keepsakes hemsida  för länge sedan, och skrev både texten och rubriken i den. Det handlar om hur jag alltid gillat att läsa böcker, lite om vad jag läst i olika perioder i livet. Vill man få med mycket text är det väldigt bra att använda datorn, och det gillar jag även om det är enklare att skriva direkt för hand... Vill ni se vad de andra gjorde så kika in på Scrappiz!


Unity stamp company för designat

Jag har fått så härliga stämplar från Unity stamp company! designat har månadspaket man kan prenumerera på med dessa härliga stämplar, det är stämplar som funkar både till kort och LOs. Här är det journalingstämpeln till vänster som är från maj månadskit. Jag har stämplat på OH för att kunna flytta runt lite och inte få ångest över att riskera att stämpla fel det sista jag gör på LOn... ;-) Det är vår lilla Julia tvärtemot, vi läser Emma tvärtemot då och då och Julia tycker såna här små bus är hur kul som helst! Här är det flera stämplar från Unity stamps! Huset är från majkitet, solen och molnen från julis. Träden har jag ritat och klippt ut, chalkat och satt dit lite röda bling som äpple.Ikväll har jag roat mig med att baka bröd, så nu doftar det så gott i hela huset! Tyvärr startade jag lite sent, så nu måste jag vara uppe ett tag till så att de hinner svalna...

Ett till Mimosa med paraply-kort

Jag tycker så mycket om denna stämpel, det kanske märks... Den här gången blev det i blå toner och ett grattiskort. Mimosa-stämpeln är förstås från Bildmålarna, grattisstämpeln är från Inkido.Idag har Julia och jag varit och minisimmat, i fredags började Linns simskola. Julia har rätt länge varit hopplös att vara på simmet med, hon tycker det är jättekul i vattnet men har inte alls velat göra det som ledaren tycker. Men idag var hon så otroligt duktig, hon simmade både på rygg och mage med simplatta, hon hoppade (visserligen tillsammans med mig) , hon dök och simmade från en plattform ut till mig. Inga som helst sura miner, kom hon under vattnet, vilket hände rätt ofta, kom hon upp med ett leende på läpparna. Så otroligt kul, nu hoppas jag att det här är början på en ny trend!

Äntligen fredag!

Så var första jobbveckan efter semestern avklarad! Det blev full fart på direkten, massor att ta tag i och försöka komma ihåg vad det är vi ska göra Dessutom har en förkyldningen hälsat på, barnen vaknat tidigt och jag sovit allmänt dåligt. Så jag är rätt nöjd med att det är fredag och lite ledig igen. Visserligen är jag själv med barnen den här helgen, men mamma och yngsta kusinen kommer upp en sväng imorgon, kul! Och idag startade Linns simskola, lite synd att vi var tvungna att byta dag, det var så smidigt när de simmade tiderna efter varandra i våras.

Nåja, nu är det snart dags att ta tag i läggningen av flickorna!

Basic Grey för designat, del 2

Jag har fortsatt skapa med de Basic Grey-papper och dekorationer jag fick i mitt DT-paket från designat, mer info om vad jag använt finns på designats blogg.Först en LO om barnens gosedjur och trogna följeslagare, Nalle och Mimmi är med vart de än går. Fotot är taget på en rundvandring på Borgholms slottsruin när vi var på Öland i somras.Det här härliga fotot är att av Julias dagisfoton och är taget av Johnny Heneståhl  på Jarocka, jag är så glad att de även i år anlitade honom för fotona vi fick var helt suveräna! Det bästa är att Linn också var inne och tog syskonfoto och samtidigt tog han några bilder på bara Linn fast hon gick på ett annat dagis.En LO om stans bästa glass, som man hittat på Bosses! Min nya journalingstämpel från Purple onion är nya favoriten, den större har jag redan använt på flera LOs och den mindre passar perfekt på kort!Till sist blev det ett ganska enkelt kort med lite spillpapper, några stickers och lite pearlmaker!

Idag har jag börjat jobba, känns rätt ok! Fick reda på att det ska bli lite ändring i mina arbetsuppgifter framöver, det tror jag kan bli spännande och en verklig utmaning...

Framhäv med fotomatta

Scrappizbloggen idag visar vi hur man kan framhäva sina foton med hjälp av fotomatta, här är den LO jag gjorde till inlägget. Här har jag en "fuskmatta", den vita är kanten på fotot, och sedan har jag satt brun CS bakom för att markera fotot lite extra. Fotot är från förra hösten när vi var och hjälpte mormor att samla ihop löv och köra hem.


Landstokens jubileumstävling

Jag gjorde ett kort till Landstokens jubileumstävling där jag använde en av Bildmålarnas nya stämplar, Mimosa paraply. Jag blev nöjd med kortet, men fick för mig att jag skulle testa att göra ett nästan precis likadant fast i andra färger. Sedan började jag vela om vilket jag skulle skicka in... Det blev i alla fall den röd/rosa-varianten som jag skickade iväg till slut! Här är båda korten jag gjorde:Först det röd/rosa.Och sedan det röd/orange.Båda korten har små regndroppar på motivet och blommorna i form av 3D-lack, vilket är lite svårt att se på de andra bilderna.

Fler kort med nya stämplarna

Det är svårt att sluta skapa när man får så mycket nytt kul att använda! Här har jag gjort ett kort till mammas kusin som fyller år om ett tag, stämpeln jag använt heter Mimosa - te och kommer förstås från Bildmålarna.Nästa kort är ett "bra att ha-kort", stämpeln heter Flygande Tossa och är även den från Bildmålarna!Nu börjar det bli dags att hämta tjejerna på dagis, det är inskolning av Julia på Linns dagis denna veckan, men eftersom hon i princip var färdiginskolad redan från början så behöver jag inte vara på plats. Jag var bara med den lilla stund de var där i måndags, och eftersom båda flickorna glatt springer in när jag lämnar dem, så känns det som om allt flyter på väldigt bra. Som tur är så är de lika glada när jag kommer och hämtar dem! De älskar att färglägga mina uppstämplade motiv, och förstås måste de också måla med mina pennor, det finns ju så många fler färger än vad det är på deras... Linn frågar ofta vilken färg det är jag brukar använda till hud eller hår eller någon stämpel på ett kort, hon vill gärna göra likadant som jag.

Basic Grey för designat

Den här månaden fick jag härliga papper och dekorationer från Basic Grey att skapa med och det triggade förstås igång kreativiteten. VIll ni veta mer om vad jag använt, så kika in på designats blogg!

Först ett foto med mig och tjejerna!Sedan en LO med ett lite annorlunda kort, man ser inte några ansikten... Men jag ville ändå få med hur roligt de tyckte det var att vara på stranden i Ekerum och leka!Den sista är på vår allvarliga lilla tjej! Sötnos!Mina nya journalingstämplar från Purple onion går varma, så användbara både till LOs och kort!

Nytt kort med nya stämplarna

Det blev ett kort till med mina nya stämplar från Bildmålarna, den här gången med Mimosa - muffins. Papper från October Afternoon och Scenic Route.Imorgon blir det en sväng till Sommens camping där mamma och pappa väntar med husvagnen! Jag och flickorna ska sova över, något de ser fram emot en hel del!Nya, ljuvliga stämplar!

Som jag skrev innan har Bildmålarna släppt nya härliga stämplar med Mimosa och Tossa, och idag damp det ner några i min brevlåda! Dagen ägnades åt att städa lite och sedan att åka och bada i det ljuvliga sommarvädret, men nu på kvällen har jag pysslat, både med saker från mitt härliga DT-paket från designat och med Bildmålarnas stämplar. Här är kortet jag knåpade ihop, stämpeln heter "Tossa-tårta", så perfekt till grattiskort!


Nya stämplar hos Bildmålarna!

Nu har Bildmålarna släppt höstens stämplar! Massor med fina nya motiv med både Mimosa och Tossar finns att njuta av här.

Snart hoppas jag kunna visa mer av dem här också, men tills dess blir det ett kort med en av stämplarna från vårkollektionen istället, Lycklig Mimosa!


Sommarfärger på Scrappiz

Idag visar vi LOs med sommarfärger på Scrappiz, och den här gjorde jag dit. Jag insåg att jag inte har några färger som är klockrent sommar, mycket beror på kombinationer och fotot. Men starka färger eller som här vit bakgrund blir mycket sommar!


Mer LOs från förra veckan

Här kommer fler LOs jag gjorde på vår träff förra veckan och lite när jag var ensam hemma! Först är det en LO om våra söta sångerskor, de har en mick från McDonalds som de gärna sjunger i. Blomraden vid sidan om Julia är rub-ons från Scenic Route, även de mörkrosa bokstäverna är från SR, gillar dem massor! Die cut-ramen är från Lily bee, finns 4 olika på varje 12x12-sida.Här har jag lekt lite med glimmer mist, har inte använt det innan men på scrapeventet i våras fick vi med oss en flaska och nu var det dags att prova lite! På nära håll glittrar det så fint så! Fotot är från ett besök på Kolmården tidigare i somras. Sedan har jag använt en sida ur ett journalingblock från Fancy Pants, väldigt smidigt och bra eftersom det är många olika storlekar och färger! Finns att köpa hos designat, precis som de läckra Scenic Route-och Lily bee-grejorna ovan!Till sist en väldigt enkelt LO om mina härliga tjejer, även detta kort är från Kolmården, här åker de tekopparna i Bamses värld!


Rullar med spillpapper

När jag var på träffen ute hos Bettan i Bestorp gjorde jag den här LOn för att använda mig av lite av min växande hög spillpapper. En väldigt kul och enkel (men lite pillig) teknik, man får unika dekorationer och dessutom använda lite av spillet!

Ikväll kommer mamma och "nya Casper" och hälsar på en sväng när pappa ska till Mantorp på trav, kul!

Lugn söndag

Igår kväll kom resten av familjen hem, och barnen kom rätt snabbt på att de ville scrappa idag. Så de gjorde varsin LO och sedan har de roat sig rätt bra med att leka själv. När de ska pyssla är det bara att serva dem, men jag har ju hunnit pyssla lite när jag varit hemma själv även om jag jobbat också. Här är lite av det jag skapat.Först är det bilder från vårt besök på Kalmar slott. Vi kom dit lite sent så vi tog bara en sväng ute och kikade mest på kanonerna. Här har jag till t använt mig av en 4:a och klippt lite, tack för det tipset Malena!Det är inte så ofta jag lyckas fånga bara mamma och pappa på bild, men på min systers födelsedag var de så här fina!                                                

RSS 2.0