Helgen gick snabbt...

Och så var ännu en helg över! Ibland känns det som om både jobbveckan och helgen går lite väl fort och jag tycker sällan att jag hinner med det jag tänkt mig. Fast ibland blir det ju andra trevligare saker som dyker upp, som det gjorde den här helgen! Istället för att städa så hamnade jag hemma hos goa Camilla för att scrappa i lördags em/kväll/natt, som vanligt väldigt trevligt. Och jag fick faktiskt en del gjort, men det är lite till designat (fick själv plocka ut lite fina papper när jag ändå var där) och lite till Scrappiz, men det kommer förstås här efterhand. Och idag fick jag veta att vi får trevligt sällskap av min kära vän Anna imorgon kväll, så nu har jag lite att se fram emot också!

Idag har jag och Julia varit och (mini)simmat, kul att se att juluppehållet inte förändrat något utan att hon fortfarande gillar sitt minisim väldigt mycket! Enligt Julia är det roligast att hoppa, speciellt när man får hoppa så att det skvätter massor på mamma... Linn och jag tog en sväng till pulkabaken efter lunch, där var det en rejäl isgata som alla barnen åkte på baken ner i. Jag försökte avstyra Linn, men det gick ju ingen längre stund även om hon tog det lite försiktigare och skulle börja åka från mitten av backen istället. Så jag fick åka lite snowracer själv...

Dagens boktips!

Eller kanske rättare sagt författartips: Denise Rudberg! Jag började med att läsa hennes bok Jenny S och köpte sedan snabbt Mathilde också. Sedan insåg jag att hon skrivit tre böcker innan det och en till efter i samma "serie", så när jag fick hem de 4 läste jag alla 6 på raken, tog väl en dryg vecka. Det är lättlästa och roliga böcker i en fristående serie. Kristin och hennes umgänge bland Stockholms överklass som första boken, Väninnan, handlar om, finns med i utkanten (eller lite mer centralt) i alla böckerna. Visserligen har jag väl ganska tidigt insett hur varje bok skulle sluta, men att följa huvudpersonerna på vägen dit är riktigt underhållande!

Så har du inte läst något av Denise Rudberg innan, börja med Vänninan och fortsätt med Storlek 37, o.s.a, Jenny S, Mathilde och avsluta med Åse! Hon har även skrivit några ungdomsböcker, men de vet jag inget om...

Ett kort och en LO för designat

Så var det redan min bloggdag för designat igen! Även den här gången med papper från Basic Greys serie Origin. För närmare beskrivning, kika in på designats blogg!



Först mina favoritsushi-bitar!



Sedan ett enkelt grattiskort!

Skapat med Basic Grey för designat

Jag har ju glömt att ladda upp mina LOs från min bloggdag för designat den här veckan, så här kommer de:



Visst är hon fin!



I princip allt material finns hos designat! Mina papper, bokstäver och die-cuts kommer från serien Origins. När jag väl bestämmer mig för att börja scrapshoppa igen är jag rätt säker på att de kommer hem fler papper i denna serie, jag gillar framförallt de rutiga baksidorna massor. Och efter att sett Basic Greys andra nya serie Sugar Rush irl så kommer det med stor sannolikhet bli lite sådana också... Kika in på designats blogg så får ni se vad mina DT-kollegor skapar för fint!

Inte så aktiv...

med bloggandet för tillfället. Jag skapar visserligen inte något hemma nu heller, men jag har ju varit iväg på lite träffar, och då får jag lite gjort i alla fall.

Den här visades på Scrappizbloggen idag:


Det är foton från julafton, då jag och flickorna var och åkte pulka tillsammans med min syster med familj. Riktigt härligt och massor med mjuk snö!

Idag har jag försökt få lite gjort här hemma, men det har gått rätt trögt. Lite tvätt, disk, dammsugning, rensat en låda och plockat lite här och där. Får se om det blir lite mer gjort under kvällen eller om det får bli nya tag imorgon istället... Hann i alla fall med att komma ut en sväng när det fortfarande var ljust, även om jag missade solskenet på förmiddagen. Nu ska jag ner och se hur det går med byggandet av vår nya sideboard/tv-bänk!

Mina 10 favoritLOs 2009

Hmm, jag såg just att det här inlägget aldrig kommit ut på bloggen, undrar om jag var förvirrad eller om det blev något fel? Nåja, bättre sent än aldrig, här kommer mina favoritLOs från 2009. 

Det är inte så lätt att välja, jag är rätt nöjd med alla mina LOs samtidigt som jag inte tycker att det är så många som direkt sticker ut. Inser att det ofta är fotografiet som gör att jag tycker extra mycket om LOn... Det är fortfarande vit CS eller kraft jag använder mest om jag inte använder en ganska diskret mönstrad bakgrund, och inte så många dekorationer. Jag har alltså inte totalt bytt stil det här året heller! Här finns mina favoriter för 2006, 2007 och 2008. När jag tittar tillbaka till 2006 inser jag att det är dags att bröja skriva mer till mina LOs, då var det MYCKET mer text på dem.



Det här fotot bara älskar jag! Det är från dagisfotograferingen (Johnny Henestål som fotat), och den busiga blicken är såå mycket Julia.



Ännu ett foto som jag tycker väldigt mycket om. Dessutom gillar jag att det är mycket färg och att jag vågat använda så många olika typsnitt.



Grönt och orange ska jag nog använda mer, det är en färgkombination jag gillar men använder rätt sällan.



Ännu ett foto från dagisfotograferingen, även detta taget av Johnny Henestål. Jag är så glad att han tog några enskilda bilder på Linn också, trots att hon ju bara gick in för syskonfotograferingen. Och så de underbara papprena från Jillibean Soup, mina nya favoritpapperstillverkare.



En lift av MissMian som jag blev väldigt nöjd med!



Älskar fotona, behöver jag säga mer?



Färg, färg och åter färg!



Årets favoritfoto bland de jag tagit själv! (Eller var det Martin som tog just det här i vitsippebacken?)



Här gillar jag förstås fotot men också färgmatchningen mot simglasögonen. Turkost är läckert, ännu en färg jag nog får använda mera!



Sista blir en lift av en av AnnaGs layouter. Det var kul att "kladda" med glimmermist och diverse stämplar!


Scrapträff, barnvakt och wii

Idag bestämde jag mig i sista stund att jag faktiskt skulle på scrapträffen en sväng, så efter att röjt det värsta i barnens rum åkte jag dit. Det blev 3 LOs och 1 kort på den stunden jag var där, sedan ägnade jag en stund åt att stämpla och färglägga också. När jag kom hem hade antalet barn hemma fördubblats, och nu sover de sött alla 4. Kul med syskon som kompisar! Det är första gången som barnens kompisar från dagis sovit över, men än så länge har det gått superbra.

Nu har jag och Martin spelat wii, trodde aldrig att det skulle vara så kul! Och eftersom jag fick balansbrädan så blir det ju lite träning också, och det behövs! Nu är det sovdags!

Skapat för designat

Jag har skapat med en av Basic Greys nya serier, Origins, som går i framförallt grönt, gult och brunt. Det är tjocka, dubbelsidiga papper där "baksidan" ofta är minst lika användbar som framsidan.



Här har jag använt just baksidan av Refresh som bakgrund, jag gillar jättemycket att det är smårutigt så att det är enkelt att använda och skriva direkt på pappret. Detta rutiga papper finns i flera olika färger! De rub-ons jag använt kommer från ett häfte fullt med härliga matchande rub-ons. Materialet hittar ni på designat!

Återvinning

På Scrappiz idag är det tema återvinning! Jag har gjort två LOs till det, först en där jag har använt en fin klädtag som kommer från Villervalla, sedan har jag använt wellpapp.



Härliga foton på mina bustjejer och deras yngsta kusin. Jag skulle försöka få ett fint kort på dem tillsammans, men de satt och busade och gjorde en massa miner istället. Det hindrar förstås inte mig att scrappa de roliga bilderna...



Ett foto från sommaren som jag velat scrappa ett tag nu! Tycker det är så härlig bild på mamma och Julia.


Minnen från 2009

Igår på Scrappizbloggen hade vi ett inlägg där vi visade olika sätt att göra en sammanfattning av 2009. JAg valde att använda en härlig gratismall från Songbird Avenue Inc, pluppade in olika foton från året, skrev ut det och klippte runt omkring. Sedan skrev jag lite om året på lappar och klistrade dit.



I morse när jag gick och köpte lite mjölk på macken var det -22 grader, hu! Och eftersom det är så nära orkade jag förstås inte ta på mig överdragsbyxorna, så det var lite kallt. Nu skiner solen så det ser åtminstone rätt inbjudande ut att ta en promenad! Jag ska i alla fall ta en sväng bort till dagis och hämta hem min cykel som jag lämnade där igår när vi tog pulka hem.

Liftstafett på Scrappiz nr 2

På vår redaktionsträff blev det två spontana liftstafetter, här kommer den andra av de jag gjorde. Även denna gången är det MalinD som skapade den första, men jag har liftat Malena. För att se alla LOs, kika in på Scrappiz!



Fotot är från vår resa till Legoland sommaren 2009, här sitter hela gänget (förutom då fotografen) och fikar utanför en av stugorna på TopCamp Riis.

Idag har jag varit hemma med tjejerna, Julia var hängig och hade troligen feber igår. Som tur är mår hon bra idag, så imorgon blir det nog dagis innan det är dags för helgledigt!

Sista lediga dagen

Så var min julledighet nästan slut, imorgon börjar jag jobba igen! Barnen och Martin är däremot lediga lite till, så jag slipper hämta eller lämna på dagis lite till. Så mycket scrappat har det inte blivit under ledigheten, så jag passar på att visa en LO som är gjord på redaktionsträffen vi hade i höstas. Det är Sara som gjort en skiss, skissen och övriga tolkningar finns här. Och här är min!

Fotona är från vår Ölandssemester och flickorna ville inte riktigt vara med på bild längre...

Nu ska vi snart ta en sväng till Tornby och se om vi hittar någon bra sideboard till vardagsrummet!


Gott Nytt 2010!

Måste ju passa på att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Vi hade en riktigt mysig nyårsfton tillsammans med vänner ute i Vikingstad, god mat, barn som leker toppenbra tillsammans, trevligt sällskap, lite spel som vi visserligen inte hann avsluta innan det var dags att titta på fyrverkerier... Idag har det kommit mer härlig snö och vi ska snart gå på bio hela familjen!

Såhär när det är nytt år brukar jag titta lite på hur mycket jag skapat under året och jag har gjort ungefär som 2007 och 2008, 116 LOs och 123 kort. Antalet kort är väl egentligen lite mer, en del kort har jag inte hunnit fota/scanna innna de skulle iväg och några har gjorts så lika att jag inte brytt mig om att fota dem. Däremot har jag gjort fler LOs i 12x12 än tidigare, 79 st mot 47 i lettersize. Några mål över antalet gjorda LOs/kort per år sätter jag aldrig upp, det som är viktigt för mig är att jag trivs med scrappandet och att jag mår bra av det! Så jag tänker fortsätta ha kul när jag skapar, gå på träffar när jag hinner och njuta av det!

Mina 10 favoritkort 2009

Här kommer då mina 10 favoritkort från 2009! Inte helt oväntat är det många kort med Bildmålarnas stämplar, men på slutet av året har det även smugit sig in några stämplar från The Greeting Farm som jag gillar massor. Inser att det är precis som med mina LOs, det är mest vitt och kraft jag använder som bas till korten. Här hittar du mina favoritkort från 2006, 2007 och 2008.

















RSS 2.0