Varit på scrapträff

Igår var det årets sista scrapträff och eftersom vi inte hade något speciellt för oss åkte jag förstås iväg och scrappade! Det blev 3 LOs och 1 kort på de timmarna jag var där, skönt att få sitta i lugn och ro och bara skapa. Den här skapade jag för designat, papper kommer från Jenny Bowlin. Kika in på designats blogg för mer info!Ni har väl inte missat att designat har mellandagsrea? Massor med härliga saker till lite lägre priser!

Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma efter att varit dels hos min familj och dels hos Martins. Det har varit en mysig julhelg, men det är ändå skönt att komma hem! Och det blir ju inte sämre av att min goa kompis Anna ringde och sa att de kommer förbi och hälsar på oss lite idag!

Jag ser att jag ligger en del efter med bloggandet, så här kommer mina sista julkort. Jag har använt en skiss från Kortskissen, som passade perfekt till min fina stämpel från Minelle. Den finns att köpa på designat! Första kortet är gjort som DT-uppdrag för designat, men även det mesta materialet på de andra korten finns på designat. Eftersom tiden gick lite för fort, så blev de sista korten väldigt lika varandra, men med lite små variationer i alla fall!Nu ska jag fortsätta att röja i hallen, det blev en hel del påsar och väskor där när vi kom hem igår. Förutom alla julklappar och övrig packning så var jag i Ullared och shoppade lite kul saker på Gekås igår! :-)

God Jul!

Jag vill önska God Jul till alla som kikar in här! Hoppas ni får en riktigt härlig julhelg! Nu ska jag passa på att mysa med familjen, snart blir det lite pulkaåkning med barnens kusiner, sedan lutfisk till lunch och lite annan julmat i kväll. Barnen är nöjda med sina morgonpaket, pyssel- respektive målarbok med pennor. Får väl se om det kommer någon tomte ikväll också!

Plåsterfia

På Scrappizbloggens redaktionsträff för ett tag sedan fick vi en kul utmaning av Tessan, dels skulle vi alla använda samma skiss, men sedan fick vi dra en lapp med färgkombinationen vi skulle använda och en med de dekorationer vi skulle använda. Vitt och svart var dessutom ok att använda. Skissen och de andra utmaningarna hittar du här.På min lapp stod det orange och grönt, en härlig färgkombo som jag använder alldeles för sällan! Jag skulle dessutom ha med 2 st mönstrade papper, rivet papper och blommor. Kvällen innan hade jag skrivit ut ett av mina foton i svartvitt och bara "suddat fram" färgerna på Julias plåster, och det kände jag passade perfekt till de papper jag ville använda. Jag använde halvpärlor för att ringa in de plåster som jag ville framhäva på fotot, hon vill helst ha plåster på sig hela tiden. Jag har följt den snygga skissen rätt mycket, två mönstrade papper som passade bra ihop, jag rev det ena i nedre kanten och färgade lite. När jag tyckte jag var klar med min LO insåg jag att det inte fanns några blommor på, men det fick som tur var plats bredvid mina genomskinliga hjärtan också. Klart!

Tändsticksaskar

Jag har gjort en del tändsticksaskar i år, bland annat kommer barnens dagisfröknar få den större varianten. Jag har använt lite olika papper, men samma stämpel till alla. Den lilla asken är starkt inspirerad av underbars Rimna, men min är en mer avskalad version än den jag såg hos henne. Stämplarna på båda askarna kommer från Kortmakaren.

 

Julkort

Jag har insett att det snart är dags att skicka iväg julkorten, så i helgen jar jag skickat iväg en beställning med foto på mina fina flickor. Eftersom en del dessutom får ett scrappat kort runt fotojulkortet så tänkte jag att jag skulle fixa till några snabba julkort till också... Så det blev samma upplägg med med lite olika färger, de två första är efter en skiss på Kort i fokus, stämpeln kommer från Bildmålarna.

'

Sedan ett väldigt enkelt upplägg, färdigskuret papper från Forma hantverk (några år gamla...) tillsammans med två olika stämplar från Kortmakaren och så lite pearlmaker, klart!

Lite suddiga, men jag kom på lite för sent att jag skulle fota... Annars är det vitt ute här nu, inte mycket snö, men i alla fall så att man märker av att det är lite skillnad i ljus! Hoppas ni haft en riktigt bra Lucia!


Precis som mamma...

Den här LOn skapade jag efter förra veckans skiss på just Veckans skiss. Den här enkla, fina skissen  av  Carina passade mig perfekt och jag visste ganska snabbt vilka foton jag ville ha.Det är väl inte så konstigt att de springer runt och fotar lite allt möjligt, med tanke på att deras mamma gör det. Mina små stjärnor!

"Nya" Casper och Linn

Idag visar vi en kul utmaning från vår Scrappiz-träff på bloggen, Malin hade med sig en låda med ihopplockade saker som vi fick välja ifrån och skapa utifrån det. Jag hittade en lite rutig bordsduk (till dockhus) och en liten svart och vit garnboll. Garnbollen fick mig att tänka på mammas och pappas nya lilla hund, en riktig liten garnboll. ;-) Duken förde tankarna till detta härliga papper från Jillibean Soup, som förstås finns i min favoritbutik designat!Att jag skriver nya Casper beror på att mina föräldrars gamla hund också hette Casper. Det är inte så att de hade så dålig fantasi att de lät honom heta samma, utan de köpte honom som 1-åring och då kan man ju inte välja namnet. Men lite tokigt är det allt! Linn var i alla fall bra stolt när hon fick hålla honom när vi var på promenad.

Advents-LO för designat

Den här LOn har jag gjort med härliga Jenny Bowlin-papper från designat!Jag gillade det här kortet så mycket, så i lördags kände jag att jag ville scrappa det. Jag älskar ju små alfabetsstickers, här är det Jenny Bowlins nya jag har använt, kul med runda!

Kort i Fokus adventskalender

Igår kikade jag in på Kort i Fokus och såg att de har en adventskalender med utmaningar, och jag hoppade på 3 av dem:


Först blev det en liten adresslapp till ett paket.


Sedan ett julkort i storleken 10x10 cm.Till sist gjort jag ett julkort i storleken 15x15 cm, det är en lift av ett kort på bloggen.

Till CC på Hobbyhuset

Det har varit cybercrop på Hobbyhuset denna veckan och igår gjorde jag detta kortet efter en skiss där, det skulle dessutom vara jultema. Inte så svårt nu när det är dags att göra lite fler julkort! :-)Den här söta damen kommer från Prickiform, god jul-stämpeln är från Kortmakaren.

Varit på scrapträff!

Jag kom iväg på scrapträff idag, även om jag inte stannade hela dagen som jag brukar. Men jag hann i alla fall med 2 julkort och 2 LOs + att jag målade lite stämpelmotiv. Sedan kände jag att jag behövde åka hem. Jag och flickorna bakade lussekatter och jag gjorde lite risgrynsgröt till kvällsmaten. Nu har jag precis satt en deg till pepparkakor, Linn ville att vi ska baka det imorgon, men eftersom vi kommer ha 4 barn här imorgon får vi väl baka i omgångar!

För ett tag sedan visade jag en födelsedagskalender som jag gjort till designat, men jag gjorde en till samtidigt som jag visade upp på Scrappiz tidigare i veckan också, som såg ut såhär. Den ska min kära vän Anna få!


Ny skissutmaning på Scrappiz

Idag har vi en ny skissutmaning på Scrappiz! Jag hade glädjen att denna månad bli sponsrad med ett läckert paket från Scraplagret, och eftersom det var så mycket roligt i det blev det både ett kort och en LO efter samma skiss. Skissen och teamets övriga tolkningar hittar du här. Mina tolkningar:Fotona är från en härlig höstdag på väg till bilen efter att hela familjen varit på bio en lördag. Fotot på mig och Martin har Linn tagit, kul att hon har blivit så bra på att fota att jag gärna scrappar med vissa av fotona hon tar! Och det är ju inte så ofta jag och Martin är på samma foto.Eftersom jag fick med en av de söta stämplarna från The Greeting Farm var jag förstås tvungen att göra ett kort! Här har jag till slut plockat fram mina Faber-Castell pennor och kombinerat promarkers och MCP-teknik på håret och ansiktet.

Nu ska jag krypa ner i sängen, imorgon ska jag en sväng på scrapträff!


Julkort för designat

Den här veckan blev det ett julkort av mitt nya DT-paket från designat, det är lite mysiga papper av Jenny Bowlin och en söt stämpel från Minelle som är grunden till kortet. Utförligare beskrivning finns på designats blogg!


RSS 2.0