Glad första advent!

Hoppas ni haft en riktigt mysig första advent! Vi har varit en sväng på julmarknaden i Gamla Linköping, men det blev som vanligt bara knärullad senap och lite enbärsdricka (som Martin vill ha) och smällkarameller (som barnen vill ha). Eller vi köpte faktiskt lite lussekatter och mjuk pepparkaka också, eftersom vi inte hunnit baka själv än.



Såhär mysigt var det när vi fikade! Jag gillar att Julia är med i bakgrunden, fullt koncentrerad på sin lussekatt. Sedan har jag och Julia varit och simmat, det är så kul att det släppt för henne och hon tycker det är jättekul att hoppa, dyka, simma som Stålmannen, rulla i...

Precis som jag misstänkte skulle det bli svårare att få ett bra foton på flickorna än det var med mina föräldrars hund! Först ville inte Julia vara med och Linn blev ledsen, sedan satt de och fånade sig, på de flesta foton var det åtminstone ett barn som halvsov och mamman var på väg att ge upp för idag. Men nu när jag satt och kollade igenom dem på datorn så såg att att vi hade ett som blev riktigt bra, så det får det nog bli! Om vi inte bara råkar få till något bättre, de vill ju helst ha sina tomtekläder hela tiden.


Julkort på Kort i fokus

Jag hittade att månadsutmaningen på Kort i fokus för november var att skapa ett julkort, och det behöver jag ju komma igång med igen. En del har jag gjort, men några till är jag allt sugen på att hinna med! Så jag hoppade på det och skapade ett julkort som blev såhär:



Stämpeln är en av Bildmålarnas julstämplar, gillar alla små detaljer på den! Pappret är Basic Greys från förra året, och journalingcirkeln kommer från Jillibean Soup. Blommorna är ihopsatta av två vanliga köpta + den lilla rosen som jag gjort själv. Inte riktigt likt mig, men när jag och flickorna var hemma och var krassliga förra veckan knåpade jag ihop dem utifrån en beskrivning som Lily gjort och lagt upp på Scrappiz. Pilligt men kul!

Utmaning på Scrappiz

Idag på Scrappiz visar vi en av de utmaningarna vi gjorde under vår träff i Spånhult, denna gång är det Lottas utmaning. Den gick ut på att vi skulle inspireras av henne, färgen på kläderna, halsband och tatueringen. En bild på Lotta och de andras alster hittar du här!



Jag valde att scrappa en bild på levande ljus. Det blev en LO med rubriken som enda text, ganska olikt mig. Kanske skriver jag dit något mer på baksidan...

Idag har vi varit och shoppat på Ikea, tillsammans med en hel del andra. Det blev en ny kökslampa som får komma upp nu till advent, sedan byter jag kanske tillbaka till min vanliga. Anledningen till att jag inte "kan" ha den vanliga nu är att jag har en med tyg på som jag matchar mot gardinen, men nu har jag gardiner som jag inte har något som matchar till.

Sedan fick jag två tomtenissor. Linn hade bestämt sig för att vara tomte på dagis Luciatåg, medan Julia skulle vara tärna. Men när Julia fick se tomteklänningen Linn skulle få ändrade hon sig rätt snabbt och ville vara tomte hon också. Nu är det två små söta tomteflickor i soffan, klänningarna skulle förstås på så fort vi kom hem! Nu ska jag börja plocka fram lite adventsljus!

Öppnat för anmälan!

Idag har vi öppnat för anmälan till Linköpingscrap 20-21 mars 2010, och redan har vi fått in 13 anmälningar, så kul! Så kika in på vår blogg och se hur du ska göra för att anmäla dig du också! :-)



Som vanligt går det bra att bara komma förbi och shoppa och inspireras, i dagsläget har vi klart med att designat och Handarbeta kommer finnas på plats med sina butiker.

Lite nytt för designat




När jag var på Scrappizbloggens redaktionsträff passade jag på att låna Åsas BIA, och gjorde två födelsedagskalendrar, varav den ena med de härliga papprena från Jillibean Soup som man förstås kan hitta hos designat!



Här är ett foto från förra vintern, en dag på väg hem från dagis. Jag gillar att bara plocka med mig kameran en helt vanlig dag och knäppa lite bilder! Allt material finns hos designat, en utförlig materialbeskrivning hittar man på designats blogg.

65-årskort

I veckan bad mamma mig göra ett kort till en av deras vänner som fyller 65 snart, men eftersom jag varit sjuk har inspirationen inte varit på topp. Och jag som även i vanliga fall tycker det är svårt med kort till män gick helt fräckt in på Scrappiz galleri och lånade hela upplägget på ett kort av en tjej som kallar sig för hannajoh, hon hade massor med läckra kort som passade min smak totalt! Såhär blev min variant:



Det var en trevlig helg i Nässjö med firande av framförallt barnens yngsta kusin som fyller 5 år nästa vecka, men även äldsta kusinen fick sin försenade present! Idag ägnade jag mig åt att försöka fånga 4 busungar på bild samtidigt, gick inget bra alls... Inte ens 3 gick något vidare, men jag fick en del roliga kort på L, J och J i alla fall! Den fjärde busen var mamma och pappas lilla vilda sheltie på 1½ år, och honom fick jag ialla fall lite julbilder på. Men det krävdes 3 personer för att få det att funka, mamma som satte på tomteluvan, pappa som stod och höll i en korvbit och så jag som fotade. De blev inte toppenbra eftersom ljuset är som det är, men nu fastnade han i alla fall på bild och hade luva på sig, det hade de knappt lyckats med innan. Nu återstår då att försöka fånga mina tjejer på bild till våra julkort!

Morgonrutiner

Till Scrappiz idag har jag gjort en LO om våra morgonrutiner de dagar jag åker först till jobbet. Det är kul att bevara, för det kommer ju ändras med tiden, men här har jag i alla fall skrivit ner dem som de är och har varit den här hösten!



Nu ska jag fixa iordning mig och tjejerna så att vi kan åka till Nässjö och fira lite kusiner!

Liftstafett på Scrappiz

När Scrappizbloggens redaktion hade träff för ett tag sedan roade vi oss med att göra två liftstafetter, den ena av dem visar vi på Scrappiz idag. Här har jag liftat en härlig LO av Malin (som inspirerade oss till båda stafetterna!).
Kika in här för att se alla de andra i liftstafetten!



Fotot är 2 år gammalt (tror jag i alla fall), och är från när Linn och Jakob gick hem från affären. Visserligen lyfter Linn väldigt duktigt upp sina byxor, men man kan se att hon ändå har blivit ganska blöt om nederdelen av byxorna... Det finns några stora vattenpölar på vägen hem!


Linköpingscrap 20-21 mars 2010!

Nu har vi spikat datum för nästa års stora träff i Linköping, det blir den 20-21 mars. Det dröjer lite innan vi kan börja ta emot anmälningar, men boka in datumet redan nu och kika in på bloggen så kommer det mer info där inom kort!


Lite nytt för designat

Igår bloggade jag dessa LOs på designats blogg! Det trillar hela tiden in massor med nytt, så passa på att kika in i butiken ofta!



Först en LO med världens finaste Linn, fotot är från Julias dagisfotografering och är taget av Johnny Henestål på Jarocka. Gissa om jag var glad när han vid syskonfotograferingen även tog några foton på bara Linn, de är ju SÅ fina. Papper är från Jillibean Soup, rubriken är med QK Central Park, plommor från Inkido och stämpel från Unity stamps company. Allt det och även bandet finns hos designat!



Sedan har vi en LO från vårt besök i Kalmar i somras, den här roliga svampen lekte flickorna tittut i! Även här är det papper från Jillibean Soup, liksom journalingcirkeln. Det lilla bandet är tiny pompom, gillar det massor!

Idag har jag varit hemma från jobbet eftersom jag mår allt annat än bra. Det är en förkyldning som verkar väldigt svårt att bli av med, igår och idag har jag även haft lite feber.


Tändsticksaskar

Jag gillar att göra tändsticksaskar, det går relativt snabbt och blir en sådan otroligt skillnad mot en vanlig ask! Så igår när jag skulle på fest tog jag med mig en som "extra-present", det är ju trots allt bara 2 veckor till advent!



Det får bli åtminstone en till, för det var två av mina kollegor som också ville ha varsin ask. Fast inte nu, mår inte alls bra. Fast jag kan inte påstå att sängen lockar fastän jag är jättetrött, är så täppt och håller på att få panik när jag lägger mig och inte får någon luft genom näsan... Kanske lyder jag mammas goda råd och stannar hemma imorgon och uppsöker en läkare, har varit förkyld över 3 veckor nu och inte blir det bättre, snarare sämre för tillfället. Mammor är ju faktiskt ganska kloka! ;-)


Grattiskort

Jag har gjort ännu ett kort med Bildmålarnas söta stämpel Mimosa med parapy, det har ju blivit några med den stämpeln nu... Det här kortet gjorde jag på träffen med Scrappizgänget förra helgen. De söta virkade blommorna har Pernilla gjort, visst är de fina!



Åh, vad skönt att det äntligen är helg! Fast idag hade Julia varit lite hängig på dagis och förmodligen har hon lite feber nu, får se hur det går. Hoppas hon blir pigg snabbt igen!

Publicerat i Scrapbooking mm

I veckan kom nya numret av Scrapbooking mm, så nu är det väl dags att visa den LO jag hade med i förra numret. Den är gjord för länge sedan nu, tror det var i början av januari jag gjorde den. Men jag är fortfarande nöjd med den! Titeln är Malena-inspirerad, det var hon som fick mig att våga använda olika typsnitt i rubriken, något jag numera gör då och då. Inte minst för att det är så mycket enklare att få ihop en lite längre rubrik med stickers/thickers då...


Jillibean soup för designat

Jag har fått skapa med några av de otroligt läckra papprena från Jillibean soup som designat har tagit in, papper HELT i min smak! Här kommer det jag bloggade igår i designats blogg, kika in där för utförlig materialbeskrivning. Dessutom har det kommit upp en ny tävling, den här gången är det en härlig LO gjord av min DT-kollega Malena ni ska lifta.



Först en LO om övriga familjens Lisebergsbesök i somras, själv jobbade jag. Här har jag använt tiny pompom, en lite behändigare variant av vanliga pompom-band, det blir inte så bulligt av dessa små, kanonläckra band. Stämplarna är från Unity stamps Kit of the month från september. Och så har jag använt ett av QKs nya alfabet, Central Park, till rubriken.



Ännu fler foton från ett tillfälle när jag faktiskt inte varit med, här var familjen i Trädgårdsföreningen när jag var på Eventet om jag inte missminner mig.



Till sist blev det ett grattiskort med min nya stämpel från The Greeting Farm, Dahlia. Jag passade på att förbeställa när designat hade det erbjudandet, men nu finns hon och några kompisar i webbutiken också!

Underbar Scrappizhelg och Fars dag

Den här helgen har jag varit på Spånhults herrgård och scrappat med större delen av Scrappizbloggens redaktions, så himla kul vi har haft! Och sån kreativitet det sprudlat i rummet vi var i! Det som skapades i helgen kommer jag visa här framöver, men idag är det ett kort som jag gjort till min kära pappa, det är ju Fars dag idag! Det blev ett ganska enkelt kort där jag lånade rätt mycket från de inbjudningskort jag gjort till en kompis födelsedagsfest nästa helg. Men pappa fick en liten blomma (från Bildmålarna) på sitt kort också och lite annan text förstås.


Ny skissutmaning på Scrappiz

Idag är det en ny skissutmaning på Scrappiz. Jag har gjort ett julkort efter skissen, det blev såhär:



Stämplarna jag använt kommer från Kortmakaren, tyckte motivet med ljuset och barnen var så perfekt till tändsticksaskar att jag var tvungen att ha det. Och det går förstås väldigt bra till julkort också! Och jo, jag har faktiskt dekorerat en tändsticksask med just det motivet också.. Blir nog fler också!

Imorgon åker jag ner till Spånhult för att träffa en stor del av Scrappizbloggens redaktion, ska bli så himla kul! Vi "träffas" ju en hel del på internet, men flera av dem har jag aldrig träffat på riktigt, så det ser jag verkligen fram emot! Nu håller jag bara tummarna för att min hosta minskar lite till imorgon...

Spillpapper från Basic Grey

Jag gjorde en LO med spillpapper från Basic Grey om ett säkert vårtecken, nämligen när såpbubblorna kommer fram! Tyvärr ser den inte så fin ut i färgerna som den är i verkligheten, inget direkt fotoljus nu. :-( Allt material finns på designat!



Ikväll hade vi övertidskväll på jobbet, så jag kom hem först 21.30, men däremellan hann jag med att vara på föräldramöte. Lite upprörda diskussioner eftersom det varit en del nerdragningar inom barnomsorgen hos oss på senaste tiden. Men nu är det dags att försöka sova och bli av med lite förkyldning!

Härlig Stockholmshelg!

Jag har haft en toppenhelg i Stockholm, förutom att träffa min bästis Anna hann jag även med att träffa en av mina vänner från Japantiden, jättekul att ses igen! Igår tillbringade jag och A dagen med att strosa runt lite i affärer, sitta på ett fik och prata äta och titta på showen PrimaDonnor på Hamburger Börs. En riktigt kul föreställning med Gunilla Backman, Charlott Strandberg och Sussie Eriksson och dessutom blev det min födelsedagspresent. :-)

I veckan ska jag pyssla inbjudningskort till en kompis som fyller år och som jag och en annan kompis övertalat att ha fest... Det blir enkla kort eftersom det måste gå fort att få ut dem och tid är ju inget jag har jättegott om för tillfället.

God natt!

RSS 2.0