Ser fram emot helgen!

Nu har jag börjat se fram emot helgen, då jag ska upp till min goa vän A och samtidigt passa på att gå på Syfestival! Ja, det är alltså en massa scrapaffärer med på den mässan, men jag kommer nog kika runt en del på resten också. Tyvärr missar jag scrapträffen här på lördag, men man kan ju inte få allt. :-)

Här är en ny LO som jag skickade in till en tävling på Kickis scrap, gjord efter en annons.

karlek

Fotot är alltså på min stora tjocka mage när Julia låg i den... Man ser inte riktigt hur stor den var, men jag tror det var några veckor innan hon föddes.

Och här är ett kort gjort med en stämpel från Cards of Maria, jag vann den på en utlottning på Kort i fokus för ett tag sedan. Det mönstrade pappret är Chatterbox och texten har rött glitterlim på sig.

hohoho

Nya kort

Här är lite fler kort jag gjort, skickade in några till Hobbyhusets gästDT-tävling som jag kan visa nu.

hem_bort

Stämplar från Magnolias senaste paket, på blåbären är det lite 3D-lack som inte syns efter scanningen.

julkort

Julstämpeln är från Pysselpassion och God Jul har jag satt på en bakvänd stämpel från Magnolia, för det passade bättre utan färg på, så den har jag bara ritat runt kanten på. Kortet är gjort efter en skiss på Nässjö-träffen! Det syns lite dåligt, men det är glitterlim på det vita på tomtenissan.

Nya jullkort

Nu finns det 5 st av mina julkort på Scrapinspiration, 3 av dem är från förra året men två av dem är årets. Här kommer de nya!

julkort

Det första är med Badanka-stämpel samt skylten från Magnolia och Basic Greys julpapper från förra året. Stjärnorna är ytstansade i filt.


julkort

Det andra är med stämpel från Pysselpassion. Pappret är Daisy Bucket design. Båda stämplarna är färglagda med akvarellpennor + dove blender.

5:e bidraget till utmaningsresan

Här är mitt bidrag till förra veckans utmaning på Scraputmaningen, man skulle lifta en LO gjord av en tjej som heter Adrienne.

liten indian

Min lilla indian! Jag har kladdat lite akrylfärg bakom övre kortet, målat på kanterna på nedersta pappret, stansat ut de svarta stjärnorna i filt, lånat Camillas underbara stämpel från Peterlina design, använt filtband från Queen & Co, overlay, lite bling som fotohörn och så thickers till rubriken.

Publicerad LO

Nu när det gått två månader sedan förra tidningen kom ut får jag visa de LOs som fanns med i Scrapbooking mm sep/okt, så här kommer de!

Den första från tidningen visar jag med två bilder, på den andra ser man lite mer av texten som ligger bakom fotona. Den beskriver lite utförligare allt Linn skulle göra på vägen hem från dagis. Tycker det var väldigt kul att bevara, för det har ju redan ändrat sig och man glömmer så fort!

vägen hem_1

vägen hem_2

Den andra LOn som var med i tidningen är gjord med ett foto från dagisfotograferingen, jag måste nog kolla vilka det var som fotade innan jag lägger upp den här...Två till LOs efter tidningens skisser

Kom på att jag skickat in två till LOs som jag gjorde efter Helenes sommarskisser, så här kommer de!

tittut


varlden

Kul post idag!

Idag damp nya numret av Scrapbooking mm ner i brevlådan, kul med lite ny inspiration! När jag fick den kom jag på att jag kan visa den LO jag gjorde efter Helenes skiss till det numret, så här kommer den.

fundersam

Min dator har dött...

Så nu kommer det nog bli lite si och så med uppdateringen ett tag, får väl se hur lång tid det tar innan vi får en ny eller Martin fixar den gamla... Ibland räcker det med att han tittar på datorn, så håll tummarna! Nåja, det är en rätt gammal dator, så det är nog dags för en ny i vilket fall.

Utmaningsresan - fjärde bidraget

Här kommer mit bidrag till fjärde veckan på utmaningsresan. Färgerna är mycket finare i verkligheten ärn vad man ser på datorn...

tillsammans

Bidragen till Scrappiz-finalen

Idag har de släppt resultatlistan för vår- och sommartävlingen på Scrappiz, så det är fritt fram att visa bidragen dit. Jag var ju aldrig i närheten av tätstriden och själv är jag nöjd och glad med att faktiskt fullföljt tävlingen (var på vippen att hoppa finalen) och testat en del nya saker under tävlingens gång. Men jag vann faktiskt lite på utlottningen, inte så dumt!

Temat för finalen var sommarlåtar, och de två alster man gjorde skulle hänga ihop på något sätt. Jag valde att utgå från samma foto av Linn, men på kortet har jag behandlat det lite i PS så att det ska se lite målat ut. De små tagsen på LOn är gjorda i krympplast, ett kul material att leka med!

sol_vind_vatten


vackert_vader

Scrappat ikväll!

Jag har varit ute och scrappat hos Camilla ikväll, tillsammans med henne och Karin. Jättetrevligt som vanligt, tack vännen! Så nu har jag gjort klart veckans LO till utmaningsresan, var lite orolig att jag inte skulle hinna med den, men nu ska den bara fotas imorgon och sedan skickas in. Men självklart kan jag ju inte visa den här idag.

På förmiddagen var jag och köpte lite ny krympplast, tyckte det var väldigt kul att testa. Den här gången har jag även tänkt mig att prova att stämpla och krympa, innan har jag bara använt stansar och akvarellpennor.

Ett nytt kort

Jag hittade en kul skiss på Kort i fokus, och satte mig för att göra ett kort efter den. Så här blev det!

image234

Stämpeln är från höstens hänglarpaket, många använder den till baksidan av korten men jag tycker den passar väldigt bra på framsidan också.

Inget skapande här

Eftersom jag är ensam hemma med barnen tis-lö fm så har jag inte lyckats skapa på kvällarna (och igår var det ju Greys!), men jag hoppas hinna med ett bidrag till Scraputmaningen den här veckan med i alla fall. Eller Linn och jag stämplar och målar när Julia sover, men det har inte blivit några kort av det än.

Nu ska jag och Julia snart ut i skogen och grilla med Öppna Förskolan, får se om hon tycker det är kul. Annars har vi inte mer än 100 m hem från grillplatsen. Vädret ser ut att passa ypperligt för en mysig skogsutflykt i alla fall! Och jag ska försöka komma ihåg kameran...

Ett kort från träffen

Så, nu är korten inskannade, men jag tror jag skickar mitt julkort till Scrapinspiration, så jag väntar lite med det här! Det blev i alla fall ett tack-kort också, det kommer här! Det är gjort efter en skiss som väl egentligen mer var för LOs, men det gick bra att göra kort efter också.

tack_traff

7 sanningar om mig

Jag har blivit taggad av Annika att berätta 7 sanningar om mig själv. Får se nu vad jag kan komma på...

1. Jag och min bästa kompis på mellan- och högstadiet pratade p-språket jättesnabbt för att ingen annan skulle förstå vad vi sa.

2. När jag kör bil själv sjunger jag ofta för fullt till någon av Lasse Winnerbäcks skivor.

3. Jag kan inte äta fruksot utan att borsta håret innan.

4. Jag har bott ett år i Japan (Tokyo), var där på kontrakt för Ericsson och jobbade. Spännande att bo i ett så annorlunda land, men pga av en del av mitt jobb mådde jag mest dåligt under tiden jag var där.

5. När jag fyllde 11 år var Herreys mina stora idoler, och på min födelsedag fixade pappa så att jag fick träffa dem efter en konsert i Vrigstad. Lyckan var total!

6. Jag får rysningar bara jag ser ormar på TV.

7. Jag avskyr att komma för sent, har jag ingen annan att ta hänsyn till är jag oftast på plats minst 5-10 minuter innan utsatt tid. Tyvärr har jag ofta andra att ta hänsyn till när jag ska iväg nu för tiden...

Här är reglerna:
1. Länka till den som har taggat dig!
2. Berätta 7 personliga sanningar om dig!
3. Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
4. Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att de uppmärksammar att de blivit taggade .

Jag utmanar: Camilla, Sara, Marie, Carolina, Skumpis, Pärlan, Jenny

2 LOs från helgen

Här kommer mina två andra LOs från helgen, nu ska bara korten in också.

Här är det Julia som smaskar chokladpudding, LOn är gjord till en tekniktävling som Scrapperiet anordnade. Tre olika mönstrade papper, varav något med riven kant, minst tre knappar, minst två hjärtan eller stjärnor och något utstansat. MUMS! har jag stansat ut i brun filt med mitt nya fina Studio classic, jätteläckert tycker jag själv. Papprena är Sassafras lass.

mums

Här är det foton från förra julen på mig och Linn, det var en skisstävling jag gjorde LOn till. Det är foton jag länge haft med mig bland dem jag vill scrappa, så det var kul att få använda dem nu. Stjärnorna är utstansade i filt, inte direkt lätt att få den tunna stjärnan rätt, en del blev lite sneda, men det gör inte så mycket. JULFINA är skumgummi-thickers från American Crafts, papprena är Basic Greys julpapper från förra året och så är det lite paper frills och blingisar.

julfina

Mitt bidrag...

till förra veckans utmaning på Scraputmaningen kommer här!

festfin'

Utmaningen gick ut på att man skulle använda något metallic på sidan, eftersom jag hade lite dåligt med den varan hemma så målade jag lite på mina bokstäver och den svarta cirkeln bakom fotot. Sedan kom jag på att mina cirkelgem kunde få vara med också, de låg långt nere i lådan... Upplägget är liftat från en LO i en gammal Scrapbook Etc. Jag är inte helt nöjd med denna, men nu är fotot i alla fall scrappat.

Publicerad på SWE!

Den här veckan lyckades jag göra en LO efter skissen på SWE-bloggen, och den ligger med där nu! Känns rätt kul att de tagit med alla LOs jag skickat in om jag inte missminner mig. Visserligen har jag inte skickat in så många, men ändå. :-)

nyfiken2

Den här gjorde jag på träffen i helgen, den sista jag gjorde när alla tävlingar där var avgjorda. Jag gillar verkligen de thickers jag anävnt här, var tvungen att köpa i vitt också!

En mini-LO

Jag såg att AnnaB hade gjort en liten LO i 10x15, och blev lite sugen på att testa, så igår på träffen knåpade jag ihop en i det formatet. Här kändes det helt ok att inte ha speciellt mycket på LOn, vilket jag visserligen inte har i vanliga fall heller...

mini_sotnos

Träffen ja, hur trevligt som helst! Men vad förvånad jag blev att det var så många Nässjö-bor som scrappade där, trodde vi skulle vara fler utifrån, men det var verkligen övervägande delen från Nässjö. Förutom den här lilla gjorde jag 3 LOs och 2 kort, men de kommer lite senare!

Packat inför lördagens scrapträff!

Imorgon åker jag och flickorna ner till mamma och pappa eftersom Martin ska på aikidoläger hela helgen. Helt lägligt är det scrapträff i Nässjö på lördag, så jag och min syster och systerdotter ska dit och scrappa medan mamma får ta hand om Linn och Julia. Och imorgon kväll har mamma utlovat kräftskiva + att vi ska ta lite tidigt födelsedagsfirande av Hanna. Utsikterna för helgen ser lovande ut!! Nu har jag packat det mesta till träffen, ska bara kolla om det är några fler bilder jag vill skriva ut imorgon om flickorna tillåter...

Och ikväll har jag varit på uppföljningsmöte med de andra tjejerna som är med och anordnar de större Linköpingsträffarna, hur trevligt som helst. Och vi har redan ett nytt datum på gång till nästa träff! :-)

Några LOs jag inte visat innan

Jag tror inte jag har visat de här innan, eftersom jag har för mig att jag skickade in eller tänkte skicka in till tidningen... Men eftersom det i så fall är rätt länge sedan så blir de visade här eftersom jag inte har så mycket annat att visa upp just nu.

Först är det en LO med beskrivning av Linn vid 3 år, en LO som jag velat göra länge och som jag sett liknande lite här och där. Inget perfekt kort, men jag tycker Linn är så härlig på det!

Linn

Nästa är en LO från vår julkortsfotografering förra året, det blev en hel massa kort, en del väldigt bra, en del lite mindre bra. Det är inte det lättaste att få två små tjejer att titta in i kameran samtidigt! Tur vi har digitalkamera så att man kan ta så mycket kort att det till slut blir svårt att välja istället.

julkortsfoto_2006

Min LO till utmaningsresan

Förra omgången skulle man scrappa runt ordet utveckling, och det fick bli en LO om Linn. Det är svårt att fatta hur mycket som hänt på 3,5 år! Även här är det sassafras lass-papper, lite paper frills, alfabetet är Studio classic (tack Sara, nu har jag ett eget ;-) ) och pilen är lånad av Petra (tack du med!) och är till revan.

utveckling

Ännu ett bidrag till CCn

Det blev ett kort i kategorin "I sagornas värld", för min del så tänkte jag direkt på rödluvan och min fina magnolia-stämpel. Så här blev det:

mormor

Papprena är nya och gamla sassafras lass, alla stämplar från magnolia, alfabetet är Frankie skinni mini och så har jag förstås målar lite runt cirkeln och på och runt bokstäverna. På lingonen är det lite 3D-lack, men det syns inte i scanningen riktigt.

Chokladpudding är gott!

Japp, Julia älskar chokladpudding! Hon åt med hela ansiktet igår, och vips så kom kameran fram!

Julia

En LO till CCn

Jag har fått en LO gjord idag också, blev en efter en skiss. Jag tycker om att skapa efter skisser, speciellt när det är sådana som passar min vanliga scrapstil så bra som den här gjorde. LOn är om hur mycket Linn tycker om att gunga högt. Jag har även ett kort till på gång, men det ligger på tork för tillfället.

gunga hogt

Nu ska jag lyda mamma och ta en promenad!

1 skiss, 2 kort

Jag gjorde ett kort till CCn på Svensk scrapbooking igår, det skulle vara efter en skiss och höst- eller halloweentema. Igår tyckte jag mitt kort kändes "höstigt", men när jag skulle ladda upp det idag gjorde det inte det längre... Så jag gjorde ett nytt, återanvände lite papper från ett annat höstkort, men använde bland annat en annan stämpel än sist. Här är båda korten, först den som inte är fullt så mycket höst.

kram5


harliga host_2

Alla stämplarna är från Magnolias senaste paket, gillar dem tokmycket!

Och så vann jag utlottningen på Kort i fokus!!

Årets första julkort...

Ja, det känns lite tidigt, men kanske blir det fler än 7-8 st som jag hann med förra året det här året? Jag såg ett kort att lifta på Kort i fokus, och använde det som skiss för mitt. Och så köpte jag en så söt julstämpel från Pysselpassion förra helgen, så den ville jag använda.

julkort nr1

Jag har gjort ett kort till ikväll till CC:n på Svensk scrapbooking, men det ligger fortfarande på tork så det kommer imorgon.

En till LO från helgen

En LO till från helgen, gjorde två till men den ena var till förra veckans utmaning på Scraputmaningen, så den ligger ute för röstning nu och får inte visas här. Den sista är jag inte helt säker på om jag verkligen är klar med, tror jag vill ha något mer på den, ska bara klura ut vad.

Den här är en lift av en av Cathy Zielskes LOs, vilket var en av tävlingarna på lördagen. Jag måste erkänna att jag blev rätt nöjd med den och att jag inte använde vit bakgrund som jag först tänkte.

kramgoa systrar

Fler av helgens LOs

Här kommer två till av helgens LOs, den tredje jag tänkt lägga upp blev suddig när jag fotade, så den får vänta... Först en LO som är en scraplift av en av Petras LOs, det var en tävling som Papp&Scrap hade. Jag ska kanske skriva till lite på den här, men då blir det som dold journaling för jag har ingen riktigt bra plats att skriva på...

oppna forskolan

Även denna är en lift av  en av Petras LO. Fotot är från när vi var på Liseberg i somras och Julia var helt uppslukad av kaninen. Lite extra roligt foto eftersom Linn sticker fram huvudet i bakgrunden också.

nyfiken

Linn har gjort kort

Linn hittade ett gäng julänglar som jag fått med någon tidning för flera år sedan, och ville göra kort av dem. Egentligen står det (enligt Linn) god jul på kortet, men vi gjorde snabbt om det till ett grattiskort när Linn blev bjuden på kalas hos grannflickan. Jag såg till att sidan med god jul-texten hamnade inåt, så blev det genast vilket som. Bokstäverna har Linn själv stansat med min reva, kan meddela att mina dies var en liten aning i oordning efter det...

Linn_kort

En till LO av Linda

Nu hittade jag vilket minneskort jag hade i när jag fotade av Lindas sista LO från träffen, så den kommer här! Det är en lift av en av Cathy Zielskes LOs. Vet inte om det syns hur snygga Erik och Jakob är i håret, men det är i alla fall det som titeln syftar på, de har tuppkam båda två.

Linda_LO3

Två kort från helgen

Två kort blev det i söndags, båda i lite höstfärger. Det första är till en teknikutmaning, man skulle ha med rivet papper, 3 mönstrade papper, metall, chipboard och hemmagjord dekoration. Det hemmagjorda är de små stjärnorna i krympplast. Nu måste jag försöka få tag på mer krympplast, för jag och Linn gjorde slut på det sista igår.

hej

Det här är en kortlift efter ett kort av AnnaG, gillade hennes upplägg väldigt mycket och kunde svänga ihop ett kort rätt snabbt efter den. Eftersom Linn gärna sitter och stämplar och målar stämpelmotiv tillsammans med mig så har jag alltid en hög på lager, så när jag väl ska göra kort går det ofta rätt snabbt.

kram4

Jag skulle ju försöka minska på min spillpappershög, kan meddela att det inte går så bra... När man är och shoppar en massa nya fina papper kliar det bara i fingrarna att använda dem. Fast en del av dem här använde jag nog först på en LO, så då var det ju spill. ;-)

Mitt bidrag till scraputmaningen förra veckan

Nu när röstningen är klar och första deltävlingen avgjord passar jag på att visa upp mitt bidrag till Scraputmaningens första del i utmaningsresan. Jag hamnade på 8:e plats, vilket jag är väldigt nöjd med eftersom det var nästan 90 bidrag! De så blommorna är gjorda av krympplast, jag blev inspirerad av artikeln i senaste numret av Scrapbooking mm. Jag har länge haft krympplast här utan att använda den, men nu så kom den fram!

nappsugen

RSS 2.0