Puss&Kram-kort

Igår gjorde jag ett nytt litet kort, det känns som ett bra format med 15x10 till Bildmålarnas nya, lite mindre stämplar! Här har jag använt "Nalle med hjärtan".Det känns så skönt med fredag igen! Idag på jobbet fick jag lite nytt att tänka på igen, får se hur det utvecklar sig! Imorgon ska min kära syster komma upp och vi ska till Norrköping och strosa runt lite, det ser jag verkligen fram emot!

Foton från vecka 4

Här kommer förra veckans fotosamling!Ena dagen hade jag med mig kameran och fotade barnen på väg till bilen efter dagis, och eftersom de var så härliga blev det hela tre bilder därifrån! Längst upp till höger ska min lilla tokfia lägga sig och sova i docksängen, men hon fick inte riktigt plats i den...Sedan blev det två bilder fårn lördagsgodiset och ett på min lilla hjälpreda i köket, hon rör ihop smeten till parisersmörgåsar. Och så de två sista som Martin tog när jag och Julia busade lite i soffan i söndags.

Kort med vikning

I jan/feb-numret av Scrapbooking mm fanns det en del roliga kortvikningar, och jag provade på en av dem. Jag har använt mig av en av Bildmålarnas stämplar, Millie Mus hjärta.Såhär ser det ut öppet.Jag försöker mig på en snabbt förklaring också! Man börjar med att skära ut stommen i 10x30 cm. Sedan bigar man 10 cm in från varje kant där vikningen ska göras. Därefter bigar man från övre vänstra hörnet ner till första vikningen (sett från vänster), och från nedre högra hörnet upp mot den andra vikningen. Det mönstrade pappret skar jag till två fyrkanter av, ca 9,5x9,5 cm, delade det ena så att jag fick två trekanter. Pappret jag har inne i kortet har jag rundat hörnen på och alla kanterna är chalk på. Bandet har jag fäst under stämpelmotivet och ut till kortets kant.

Kort med söt anka

Det har blivit några fler kort senaste veckan, men jag måste fota de andra eftersom det inte funkade så bra att scanna. Men här är ett kort med en av mina favoriter från Bildmålarnas senaste stämplar, nämligen "Anka med fjäril". Visst är den söt?


Ny LO jag glömt bort lite

Den här gjorde jag på scrapträffen precis innan jul, men blev inte helt nöjd utan den fick ligga till sig lite och fick lite pearlmaker på sig också. Den handlar i alla fall om första gången Linn och Julia träffades, om att det var min målbild jag hade under en ganska påfrestande graviditet med Julia. Det är ju inte klokt så fort tiden går, nu är den lilla bebisen större än vad storasyster var då...


Lite nya kort!

Idag fick jag en massa fina stämplar från Bildmålarna, och jag kunde inte låta bli att göra åtminstone ett litet kort med en av de nya stämplarna... Här har jag använt "Liten katt", det blev direkt en av favoriterna. Eftersom de nya stämplarna är lite mindre tyckte jag det passade bra med ett 10x15 cm kort.Sedan kommer även ett av korten jag gjorde på pysselträffen i fredags, det här är med "Frolle Frogs hjärtan".Idag har jag köpt nya aerobicsskor, så jag hoppas jag ska kunna komma igång och träna lite mer!

Foton från v3

Den här veckan har jag bara valt ut 9 foton som kompensation för de 11 förra veckan. ;-) Helt enkelt för att det blev enklast så layoutmässigt, hade ju en del fler foton jag kunde tagit med!Som vanligt en väldig massa vardag! I måndags fick vi hem vårt macroobjektiv till kameran, och närbilden på Julias halsband får symbolisera glädjen över det, var ju tvungen att testa en del på direkten! Bilden på Linn med mackan är för att minnas hur hon gjorde tårtmacka med musliringar, där ringarna var ljus. Sedan är det lite slapparbilder när tjejerna och maken tittar på TV/datorn, och när de gosar lite. Idag har vi kastat ut granen, men det blev i alla fall några bilder på ljus och kula innan. Bilden på Julia längst ner till höger tog jag när vi satt på läktaren i gymnastikhallen när Linn var på gympa, tyckte hon var så söt! Tittar man nog ser man att hon fått låna mitt guldhalsband, något hon tycker är väldigt roligt för tillfället. Och så var jag på pysselkväll/syjunta i fredags, så då blev det en bild på kompisen vi var hos!

Tyvärr missade jag att få med kameran till scrapträffen jag var på igår, vi som anordnar LinköpingsScrap träffades då för att ha kombinerat möte och scrapträff. Det blev inte heller några foton från simskolestarten som gick idag, men det får väl bli foton därifrån en annan gång!

Bildmålarna släpper nya små stämplar!

Nu släpper Bildmålarna 9 st små söta stämplar! Kika in på deras blogg för att se den fina påsen med en av de nya nallarna! Dessutom går det nu att förbeställa vårkollektionen, en helt underbar samling stämplar, lite billigare än om du väntar och köper dem en och en!

Nå, vad gör du här fortfarande? ;-)

Foton från v2

Sådär, nu har jag satt ihop foton från v2 också. Det blev visst 11 st den här veckan.Även denna vecka en rätt blandad samling foton från vår vardag. Fotona på napparna tog jag eftersom vi håller på att vänja Julia av med att ha napp på dagarna, hon får den lagom till Bolibompa. Köttfärssås och spaghetti är en ganska vanlig maträtt här hemma (även om Linn innan vägrade äta köttfärssåsen och numera inte vill ha spaghettin...), spindelväven med rimfrost såg så fin ut utanför badrumsfönstret. Linn älskar att spela dataspel, här visade hon mig hur det går till i Pettson och Findus-spelet. Både Linn och Julia gillar att spela spel, så när vi hade kompisar över så blev det Jakten på den försvunna diamanten för de stora barnen och Ballongjakten för de små, men Julia började leka att ballongerna var glasögon istället. I julklapp fick flickorna varsin princessklänning av kusinerna och speciellt Julia använder sin nästan dagligen nu, men Linn tyckte också hon var fin i sin! På nedre raden har vi till vänster en relativt vanlig syn, Julia har rätt hetsigt humör för tillfället och på fotot är hon ARG! Och i badet vill de gärna ha sina nya simglasögon (precis som i sängen eller lite när som helst...).

Fotona är både som jag och Martin har tagit, men de flesta är mina. Eftersom syftet för mig med det här är att dokumentera vardagen tänker jag inte begränsa mig till enbart mina egna bilder. Men å andra sidan är det väl jag som tar 90 av 100 bilder. Kul är det i alla fall!

Kort till födelsedagskortswapp

Jag är med i en kortswapp på Scrappiz som går ut på att man skickar födelsedagskort till varandra, och jag tyckte det skulle vara kul att få fina kort när jag fyller år, och jag gör ju ändå väldigt mycket kort så det är kul att få skicka också! Idag borde det här kortet nått sin mottagare, så jag visar det här också. Stämpeln är från Rachelle Anne Miller och jag har målat lite med min fina glitterpenna här också. De röda pluttarna är inte brads utan pearlmaker, så himla smidigt och läckert!


Grattiskort till min svägerska

Ikväll har jag gjort ett grattiskort till min svägerska som fyller år i veckan. Jag har använt mig av en stämpel som jag haft färdigmålad ett tag, men inte kommit till skott att använda innan. Det är Mimosa fågelskrämma från Bildmålarna jag använt här! Både på Mimosa och stjärnan har jag använt glitterpenna för att få det lite skimrande, men det syns tyvärr väldigt dåligt efter scanning... Tack Lalla för den härliga pennan!


Tjohoo, nytt objektiv!

Idag kom mitt nya fina macro-objektiv! Så nu har jag sprungit runt och försökt hitta roliga saker att fota... Och visste ni att Cyberphoto även säljer American Crafts album och plastfickor till dem? Jag har letat 12x12-fickor ett tag och där hittade jag!

Foton från v1

Ja, jag vet att jag är lite sen... Det är väldigt många som kör projekt 365 nu som innebär att de tar minst ett foto per dag, vilket jag tycker är en kul idé, men inget jag vågar ge mig in på eftersom jag känner det skulle vara en ganska stor press. Däremot vill jag ta mer vardagsbilder och dokumentera på något sätt, och jag såg hur Malena gjort med att välja ut 10 foton per vecka och det kändes mer som något för mig. Så jag testar och ser hur länge jag känner för att hålla på! Problemet för mig är åtminstone nu i början av året då vi varit lediga och tagit mycket bilder att begränsa mig, det finns ju massor med bilder... Jag blev inte riktigt nöjd med ihopsättningen eftersom det inte är jämna mellanrum, men eftersom jag har foton på både höjden och bredden så får det vara såhär just nu!


Det blev en salig blandning av foton, en del från Camillas och min lilla fotoutflykt, några från pulkabacken och några verkliga vardagsfoton som det när jag och tjejerna gosar i soffan, det Julia leker kurragömma och har krupit ner i tvättkorgen på och fotot på Linn som så fint spridit ut en massa bokstäver och bokmärken på sin runda matta!

Återvinningskort

Jag gjorde två kort till Scrappizbloggens återvinningstema. Till det första har jag använt delar av ett reklamblad, tyckte om både färgen och swirlsen, sedan la jag bara till lite genomskinliga blommor, textrutan och lite pearlmaker. Till de andra har jag använt omslagsplasten till kopieringspapper som en overlay och kompletterat med texten, som är utstansat med QK Diesel classic, en fjäril och några blingstenar. Gör man kort av lite annorlunda saker är ju fördelen att man inte alls behöver fundera på om man tycker det är ok att använda annat än syrafritt material också!

Idag (och igår) är jag hemma och vabbar, Linn hann vara en dag på dagis innan hon blev sjuk... Tur det var snabbt övergående, hoppas bara hon inte smittat någon av oss andra!

Skisstävling på Scrapizbloggen!

Nu drar det igång med skissutmaningar/tävlingar på Scrappiz igen! Det nya nu är att vi har ett skissteam som turas om att inspirera, innan har det ju varit ordinarie redaktionen som gjort det också. I fredags kom i alla fall första skissen upp, inlägget finns här. Skissen passade mig perfekt, så jag använde den när jag var hos Camilla och scrappade lite i lördags. Så här blev min tolkning:

 

Fotot är från julafton, andra året i rad jag fått ett familjefoto då, tänkte mig att det ska bli en tradition att i alla fall en gång om året samla hela familjen på bild... Det röda pappret är Chatterbox, den ljusa remsan är Maja design. Hjärtat är från Elle´s Studio (färglagt med promarker) och rubriken är stansad med QK Maddie Anne.

Imorgon är det dags att börja jobba igen, känns både kul och jobbigt. Det är ju blivit en annan lunk här hemma nu när alla varit lediga, så jag misstänker det kan bli jobbigt att komma upp imorgon bitti.

Sammanfattning av skapandet 2008

Idag satte jag mig och kikade på vad jag gjort under 2008, kul att gå igenom det. Och då räknade jag ihop lite samtidigt. Jag har gjort 107 LOs under året, 56 i 12x12 och 51 i lettersize, vilket är lite mindre än förra året då jag gjorde 125 LOs. Däremot har jag gjort lite fler kort än förra året, ca 120 mot förra årets dryga 100. Kanske inte konstigt att det hinner bli en del på ett år, när jag kommer iväg på träffar hinner jag ofta med en hel del och så går ju en del kvällar åt till pyssel! Kul är det i alla fall! :-)

BoM - Tankar inför 2009

Till Scrappizbloggen idag har jag gjort en LO om mina tankar inför 2009. Eftersom det var rätt mycket jag skrev ner och det blev ganska personligt, så har jag använt mig av dold journaling, texten finns bakom fotot.Idag har vi 13 minusgrader, lite snö och strålande sol, härligt! Vi är kanske inte ute så långa stunder, men vackert är det!

Ett enkelt grattiskort

Jag och flickorna satt och stämplade och målade lite häromdagen och efter det så gjorde jag detta kort. Muffinsstämpeln är från Bildmålarna, är färglagd med promarkers och har dessutom lite 3D-lack på glasyren. Sedan har jag bara använt lite spillpapper och paperfrills. Jag funderade på om jag skulle använda en stämpel med text också, men jag tycker det är lite otäckt att sätta dit det sist, så jag avstod. Kanske blir det någon text innan jag skickar iväg det?

Det här är ett kort till min senaste utmaning på Scrapopol också, det var att skapa fritt men helt utan blommor.


Liten fotorunda vid Stångån!

Idag var jag och Camilla en sväng nere vid Stångån och fotade. När jag föreslog det hade jag nog tänkt mig mer rimfrost och mindre blåst... Det blev kallt där nere, men vi fick i alla fall träffas lite och fick fota en del också! Här kommer några av mina foton!Det här är en del av novemberljus (som jag tror blev vinterljus eller något), läckert när hela parken är full med kristallkronor inuti stora glasbollar!Nere i Stångån låg en ångbåt med vacker rimfrost på.Ett av Linköpings kännetecken numera, "Drömmarnas båge" med Stångs magasin i bakgrunden.

Tack för sällskapet Camilla, nästa gång tar vi det när det är mörkt!

Gott Nytt År!

Ja, eller god fortsättning är det kanske man säger nu? Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton hemma hos vänner! Trots att vi inte ses jätteofta finner Linn och deras flicka varandra alltid på direkten och har hur kul som helst, men så har de ju träffats till och från ända sedan de låg i magen. :-) Båda de "stora" tjejerna (på snart 5 år) höll sig vakna till 12-slaget, Julia orkade till 23.40 innan hon somnade sött. Julia fick också se lite fyrverkerier eftersom kommunen inte kör sitt vid 12-slaget utan 17.45 och det såg vi på lite avstånd. God mat, trevligt sällskap och lite fyrverkerier att titta på, hur bra nyårsafton som helst!

Jag tror inte jag visat denna LO här, den är gjord efter en skiss av Helene i Scrapbooking mm, men kom inte med där. Fotot är från förra året, när vi var hos mina föräldrar och äntligen hittade lite snö. Självklart blev det lite snowracer och pulka då!


RSS 2.0