Fot{o}modell

Jag gjorde en LO efter en skiss på Scrapinspiration, tycker det är väldigt kul att skapa efter skisser för tillfället! LOn är om hur Linn stack fram fötterna när jag skulle ta fina kort på henne... Den vita bakgrunden ser lite konstig ut här, ser mycket bättre ut i verkligheten!

fotomodell

Vi har varit iväg en sväng till svärfar söndag-tisdag, nu är det skönt att vara hemma igen även om det var trevligt där. Jag hann dessutom med att åka en sväng till Ge-Kås i Ullared och shoppade järnet! Ett av mina favoritställen att shoppa på, trots att man oftast får trängas alldeles för mycket.

Bidrag till Stellas sommartävling

På träffen förra veckan gjorde jag en LO efter en skiss på Stellas, och jag såg att den fanns uppe där nu så då visar jag den här med!

badtjej

Tidigare i veckan var vi i Borås och Göteborg, och i Borås var jag förstås tvungen att ta en sväng till Magnolia och shoppa! Så kul det är att gå i en scrapaffär med massor av fina stämplar, långa rader med papper och en hel del snygga dekorationer!

Lite foton!

Nu har vi fört över bilderna från kameran för att ha en ren och fräsch kamera inför vår minitrip till Borås och Göteborg, och jag hittade några mysiga bilder på barnen.

Först ut är den här härliga bilden på Linn när vi står och väntar på färjan ute i Furusund! Hon var bara tvungen att springa och kasta i lite stenar i vattnet. Det var en kanonfin dag och det här kortet tycker jag verkligen visar det!

foto_linn2

Igår var flickorna lite finklädda eftersom Martin fyllde år, och de passade på att spexa lite ute i trädgården framför kameran. Julia fick en liten väska av Annas familj och den tog hon och gick iväg med. Linn grabbade snabbt tag i sin och hängde med ut hon med. Frågan är bara vart de skulle resa?

foto_linn

foto_julia


LO från scrapträffen

Som vanligt var det väldigt kul att sitta och scrappa med likasinnade, även om det märktes att det är mitt i semesterperioden då vi inte var riktigt så många som vi brukar vara. Jag fick en hel del gjort, men har några småsaker kvar på flera så nu kommer bara en LO. För en gångs skull blev de flesta om Julia!

Den här är ett försök att köra lite freestyle då den är gjord till en tävling på Magdas med just det temat. Jag är helt enkelt ingen freestylare för det blev ju inte så värst mycket freestyle över den, men det var lite kul att testa. :-) Jag hade den först i lettersize, men var tvungen att lugna ner den lite med det enfärgade bakgrundspappret... Kriterierna i tävlingen är att man ska använda något man köpt på Magdas nyligen, inspireras av Elsie Flannagan, och då använda knappar och band + en egengjord dekoration.

gunga

Dags för scrapträff igen!

Imorgon är det dags igen, ska bli så kul att få sitta lite på dagtid och träffa en massa likasinnade! Låna lite roliga saker och få lite ny inspiration! Nu måste jag bara försöka se om jag har lite nya roliga kort, har visserligen en del utskrivna men vill gärna ha några nya också att välja på.

Sommar!

Ja, åtminstone var det riktig sommarvärme när vi tog korten på den här LOn! Jag gjorde den som ansökan till DT hos nickans-scrapp men som jag misstänkte blev det inget med det. Temat skulle i alla fall vara just sommar, och det passade ju bra.

sommarsvalka

Sommarsvalka? är utskrivet på Karins Silhouette, jag var ju där för ett tag sedan och fick en liten demo. Blommorna är lånade från Camilla och sedan målade med akvarellfärger för att matcha färgerna i de färgglada bikini Linns fastrar har på sig.

I tisdags var vi först på Junibacken och sedan på Gröna Lund, och Linn älskade verkligen att åka karuseller! Vilken tur att vi snart ska till Liseberg också... Några bilder blir det tyvärr inte, för de måste ju omvägen över Martins bärbara dator innan de kan komma hit. Julia har slutat krypa och går nu HELA tiden. Visst har hon gått om man lockat lite innan, men i söndags släppte spärrarna och hon upptäckte hur kul det är att gå. Och så har hon kommit på att man kan bära med sig saker, så det gör hon mest hela tiden också, en sak i varje hand.

Min japanska favoritmat

Här är en LO jag gjorde för ett tag sedan och skickade in till tidningen när de sökte mat-LOs. Den handlar om min favoritmat i Japan och om hur vi tog med alla våra gäster till den restaurangen, men även lite om vad jag kände inför flytten till Japan.

favoritmat

Ännu ett receptkort

Knåpade ihop ett receptkort till igår kväll, plus en LO som jag väntar lite med att visa...

thaisoppa

Idag är Martins sista dag på jobbet innan semestern, kan meddela att det ska bli SÅÅ skönt! Vi har inte så mycket inplanerat utan tänker ta dagen lite som den kommer, göra små utflykter bland annat till Liseberg och förhoppningsvis även Astrid Lindgrens värld, och säkert även Kolmården eftersom vi köpt säsongsbiljetter dit.

Ikväll ska vi gå på Harry Potter-premiären, ser verkligen fram emot det! Och snart kommer nästa bok också!!

Receptkort

I helgen ska vi upp och hälsa på min bästa vän, och nu måste jag försöka göra lite receptkort till henne som jag lovat för länge sedan! Har gjort ett snabbt idag, hoppas hinna med några fler innan söndag!

brownies

"Hemma" i Nässjö

Nu är jag och flickorna och hälsar på hos mamma och pappa, men eftersom de jobbar så är vi hos min syster och barnens kusiner på dagarna. Igår hade vi våffelkalas, mums så gott det är! Så mycket pyssel blir det inte, hann bara färglägga lite blommor igår,  till en LO jag har i huvudet. Får väl se när det kommer bli verklighet...

Röjt hela helgen!

Mamma har varit gär sedan i fredags och vi har passat på att röja massor. Igår körde Martin iväg med ett helt lass för att slänga/återvinna, och så ordnade vi till garaget så att man kan köra in bilen! Idag har vi gjort fint i vår lilla skrubb under trappan, massor att slänga och plocka undan där med. Ikväll tar jag med flickorna och mamma ner till Nässjö för att vara där några dagar och umgås med flickornas kusiner och såklart även mormor och morfar!

Så något pysslat har det inte blivit i helgen, men jag kan visa upp ett kort jag gjorde till Kort i fokus, som visades där idag!

tack_magnolia

Två LOs med dymo

Jag skickade in två LOs till Scrappiz-bloggen efter att Malena skrivit en artikel om att använda dymon lite mer. Den första är lite äldre, och där använde jag mig av vit remsa som jag klippte till själv  och sedan chalkade på för att få fram texten. Fotot är från förra sommaren, och pappret med smultron på har jag stämplat själv.

 smultron

Den här LOn är helt nygjord, Linn fick en riktig cykel för några veckor sedan och såg mäkta stolt ut när hon skulle provcykla. Har använt mina foamstamps igen, tyckte det var lite kul med så stora bokstäver när jag väl fick plats med det. Blomman är målad med samma färg som texten, men blev mycket mörkare. Sedan har jag stansat lite av en annan blomma, och till sist satt dit en liten cirkel jag klippt från lämpligt mönstrat papper!

stolt

Zzzzz...

Jag gjorde den här LOn efter en skiss av LindziScrapinspiration, och insåg efteråt att jag även hoppas på deras andra utmaning att inte chalka på en LO. Den visades på deras sida idag, så här kommer den!

sova

Visst ser det underbart avslappnat ut? Hon ligger alltså uppe på kuddarna i soffans ryggstöd, där låg hon och sov en kväll när jag kom hem lite efter läggdags.

Nu ikväll har jag varit hemma hos Karin för en liten demonstration av hennes nya leksak, en Silhouette! Det fanns mycket att göra med den, men inte alldeles simpelt att lära sig verkade det som... Och inte direkt en engångskostnad heller som jag i princip tänkt mig. Både skärblad och mattan kostar en slant, och frågan är ju hur länge de håller. Är annars rätt sugen på något sånt när jag börjar jobba och får lite mer pengar än vad mammaledigheten ger!

Hipp, hipp hurra!

Idag är det min födelsedag! Några scrapsaker har det inte blivit i paketen, utan jag fick två mystiska nycklar i ett litet paket. Nycklarna visade sig gå till en alldeles ny och tjusig cykel, som stod och väntade på mig i hallen! I kväll kom Martin även hem med två biljetter till premiären av Harry Potter, så det återstår väl bara att se om vi två kan gå eller om Martin måste vara hemma och ta hand om tjejerna... Fina kort har jag också fått, bland annat två stycken scrappade som jag vill visa upp här! Tack så mycket för de fina korten och för alla andra grattis-hälsningar jag fått under dagen!

Först ett kort som min goa systerdotter Hanna gjort! Jag är väldigt stolt över hennes kortmakande och tycker det är jättekul att hon också blivit intresserad av det!

hanna grattis

Sedan ett kort från min vän Camilla, som brukar hävda att hon inte gör kort, men visst är det här  snyggt! Jag är lite imponerad över att hon får det så snyggt utan stämplar, själv vet jag knappt hur man gör ett kort utan stämplar...

camilla grattis

Ingen Scrapbooking mm idag heller, tycker det är lite trist att vi som prenumererar inte kan få tidningen åtminstone samtidigt som den kommer ut i affärerna. Den fanns ute i vissa affärer redan igår, så förhoppningsvis kommer den i alla fall imorgon till mig!

Ännu en av lördagens alster

Den här gjorde jag till en utmaning på pyssel.net, efter en skiss där unde deras cyberpyssel i helgen. Textrutan har jag satt ihop av två rutor, tyckte det blev bättre än att ha två under varandra den här gången. Visst är hon tuff min stora tjej? Rubriken ser lite sned ut, men är inte det i verkligheten (åtminstone inte SÅ sned).

blivande pilot

Bidrag till Minneskattens junitävling

Jag gjorde min första dubbel-LO i letter efter skisstävlingen på Minneskatten, om hur Julia numera inte nöjer sig med att bli matad utan ska äta själv.

ata sjalv

Och tack för alla gulliga kommentarer som ni lämnar här i min blogg, jag blir så glad när jag kommer hit!

Nytt kort och LO

Här är en LO jag gjort efter en av Webmosterhelenes skisser (nr 16) på hennes skissblogg, tycker hennes skisser ofta passar mig väldigt bra. Martin brukar fråga varför han in te får vara med på så många LOs, här fick han i alla fall det! Mönstrat papper från Sassafras lass och Scenic route.

pappas flicka

Det här kortet är efter samma skiss som ett av mina tidigare kort, skissen är från förra veckans kortskiss på Scrappiz. Stämpeln från Magnolia och mönstrat papper från Sassafras lass (japp, en av mina favoriter för tillfället!).

krya pa dig

Jag har upptäckt att jag har en ständigt växande hög med spillpapper, så nu ska jag försöka utmana mig själv att om inte minska på högen, så i alla fall få den att sluta växa! Alla mina kort ska jag nu försöka göra med bara spillpapper (förutom då stommen), och så mycket som möjligt även mina LOs. Det är definitivt svårare, för då vill man ju gärna prova allt nytt!

Kortet från igår

Jag gjorde ett kort efter en skiss på Kort i fokus, och eftersom de var snabba och redan visar kortet där så lägger jag förstås upp det här också! Stämpeln är Penny Black och den har jag fått i RAK av Örnen (tack igen!), målad med akvareller, mönstrat papper från Sassafras lass, "grattis" är CK typist.

grattis_PB

Scrappat hela dagen!

Och har ändå inget att visa upp just nu... En LO var till pyssel.net, det är cyberpyssel där den här helgen och jag hoppade på en skissutmaning och vet inte om jag får visa den innan den läggs upp där imorgon. En var till Minneskattens junitävling, blev min första dubbel i lettersize. Den tredje jag gjorde på träffen är jag lite osäker på vad jag ska göra med, om jag verkligen är klar med den. Och sist på träffen knåpade jag ihop ett kort efter en skiss på Kort i fokus, och då ska man ju också vänta lite med den. Men så gjorde jag en till LO när jag kom hem, men eftersom Julia strax före 21 vaknade efter en bilresa från Stockholm ville hon inte sova och därför har den precis blivit klar. Ska ta och fota den imorgon!

Nu är det dags för sängen!

RSS 2.0