Vinn biljett till scrapkryssningen!

Tja, man får väl testa lyckan! Även om jag egentligen inte är så förtjust i båtar, så vore det säkert jättekul att åka på kryssning med en massa trevliga scrappare.


Favoritkort från 2008

Jag tar mina 10 favoritkort från 2008 också när jag ändå är i farten! Här finns korten från 2006 och 2007.

En salig blandning av kort, men precis som mina LOs är korten ganska sparsamt dekorerade och favoritfärger är vitt, svart, rött och grönt.

Favoritlayouter från 2008

Som vanligt har Mikaela en utmaning som går ut på att man ska välja ut sina 10 favoritLOs från året. Jag gjorde det även 2006 och 2007, så jag måste förstås hänga på i år också! Inte helt lätt, men här är i alla fall mina favoriter:Jag älskar det här fotot på mig och Julia! LOn gjorde jag till en utmaning på Scrapopol då jag skulle använda en dikt som journaling, inget jag gör så ofta!Här gillar jag både fotot och färgerna! Rött och grönt blev så snyggt ihop!Den här gillar jag för att det gula pappret gör mig så glad och Linn var så nöjd och glad på sitt 1-årskalas!Än en gång ett foto jag gillar massor!Det här är en färgkombination jag verkligen kommit att gilla! Fotot på flickorna tillsammans gillar jag också massor.Här var det fokus på texten! Kul att jag lyckades dokumentera Julias inskolning.Inget perfekt foto, jag tog det själv mha långa armar... Men jag gillar det och de klara färgerna både i fotot och LOn för övrigt.
Den här bildserien av vår lilla spelevink älskar jag! Dessutom har jag använt ett av mina favoritpapper, sedan behövdes det inte så mycket mer för att göra det till en favorit...Än en gång gillar jag fotot, tycker om att blommorna är i fokus och Linn lite bakom.Den här LOn kan jag inte låta bli att le åt, det är så mycket Julia över fotot! Verkligen glimten i ögat där!

Tja, när jag skulle skriva ner varför jag gillar LOarna inser jag ju att jag går mycket efter fotona. Sedan är jag oftast nöjd med mina LOs vilket inte beror på att jag tycker att jag är så himla duktig utan beroende på att jag berättar något med dem och gör något mer med mina foton, varje LO ger mig något. Inte bara då jag sitter med LOn och verkligen njuter av att skapa utan även när jag sedan bläddrar i mina album.

Vad jag själv kan se så har jag ungefär samma stil nu som för 2-3 år sedan, en ganska enkel stil med relativt få dekorationer, skriver då och då långa romaner, ibland bara en kort not om vem/var/när, mycket vitt, svart, rött, rosa, möjligen att det drar sig lite mer åt andra starka färger som orange och grönt nu.Och så förstås ofta mycket lager på lager.

Edit: Inser just att tre av mina absoluta favoriter för året inte finns med här av olika anledningar... Två av dem kan man se i nya numret av Scrapbooking mm (Vad tänker du på? och Med glimten i ögat) och den sista får man vänta ett tag till innan man kan få se!

Gott Nytt År-kort

På träffen i lördags gjorde jag ett nyårskort med den roliga party-stämpeln från Bildmålarna, det blev såhär:Champangeglasen har fått lite 3D-lack på sig, även om det inte riktigt syns här. Som vanligt har jag färglagt med promarkers och använt torrchalks till bakgrunden.

Idag har jag haft förmånen att få en förhandstitt på en del av stämplarna som Bildmålarna kommer släppa framöver, och jag ser verkligen fram emot att få använda dem! Så otroligt fina allihop!

Bästa julklappen kom idag!

Idag fick jag min sista och bästa julklapp! Martin har satt ihop en fotobok om familjens 2008, helt underbart med en bok fylld av foton på nära och kära, en toppensammanställning över året. Det enda som kan förbättras är möjligen att det inte är någon text till, men jag planerar att göra en lapp att fästa på pärmen som i alla fall talar om ungefär när bilderna är ifrån. Boken innehöll över 750 bilder och då var det ändå en del bilder som jag valt ut och scrappat som inte var med, så ja, vi har en del att ta av... Jag kan lova att det var en uppskattad julklapp, nu vet jag vad jag ska önska mig till nästa år! ;-)

Scrapträff idag!

Idag har jag varit på scrapträff! Så himla kul att äntligen komma iväg, det är alldeles för länge sedan jag var på träff nu! Jag gjorde nästan 2 LOs och 4 kort, men idag visar jag bara ett kort, resten kommer senare. Det är ett kort med "Mimosa bagare" från Bildmålarna, tänkte att det kan vara bra att ha som inbjudan till lite mat!Julen har varit bra, vi var först en sväng hos Martins familj och hann även träffa lite kompisar där. På juldagen åkte vi vidare till min familj och fortsatte fira lite där med. Igår kväll kom vi hem igen och även om vi har haft det bra när vi varit borta så är det alltid skönt att komma hem igen tycker jag!

God Jul!

Eftersom jag kommer ha begränsad tid och tillgång till dator framöver så passar jag på att önska alla som kikar in här God Jul redan nu! Här kommer en bild på våra julfina flickor!


Julledig!

Den här LOn gjorde jag för ett tag sedan, men visade upp på Scrappizbloggen idag i ett inlägg om att använda många foton på sina LOs. Jag har gjort ett stort foto av 9 förminskade bilder, så en stor del av mitt upplägg skapade jag i PS. Kul att få med så många bilder på samma LO, för det var verkligen omöjligt att få med alla julgodisbagarna på samma foto!Idag är det äntligen dags för 2½ vecka jullledighet, känns verkligen välbehövligt! Är så otroligt trött, så jag hoppas på lite lugn och ro framöver, men samtidigt finns det ju rätt mycket jag vill hinna med... Vet inte riktigt hur det ska gå ihop sig! ;-)

1 på 2 och Scrapopol

Jag har gjort två nya julkort och passade på att vara med på CCn på Kort i fokus ena utmaning som gick ut på att göra 2 kort med samma stämpel, och samtidigt min Scrapopolutmaning som denna vecka var att skapa med komplementfärger, mina blev då rött och grönt. Stämpeln jag använt på båda kommer från Bildmålarna och heter Mimosa på kärve.
Två julkort och tändsticksaskar

Jag fortsätter med julkort lite då och då, har fortfarande inte tröttnat på det. Men jag varvade med två tändsticksaskar, de små tomtarna passade perfekt i storlek på en mellanstor ask. Alla stämplar kommer från Bildmålarna! Och så har jag kommit på vad jag ska pyssla ihop till dagisfröknarna...


Monokromatiskt till Scrapopol

Veckans utmaning var att skapa något monokromatiskt, dvs enbart i en färgskala (plus vitt och svart är ok också). Jag valde rosa för att matcha Julias klänning från dagisfotograferingen i våras. Punchinellan ÄR rosa, även om det inte syns så bra... Den lilla hjärtraden under fotot är stämplar designade av Jenny Sandberg, jag kunde helt enkelt inte motstå dem. Allihop stämplarna är så otroligt fina!


Tre julkort med Mimo

Det har blivit lite fler julkort, och här kommer tre stycken med den lille söte Mimo från Bildmålarna. Fastän det är samma stämpel och ganska likt upplägg på de två första så blir ju korten rätt olika! Det sista kortet gjorde jag till månadsutmaningen på Kort i Fokus, efter en skiss.


Annorlunda julkort

Ja, annorlunda för att var gjorda av mig i år då! Jag har nästan uteslutande gjort julkort med mina härliga stämplar från Bildmålarna, men de här gjorde jag till Scrappiz med papper sponsrade av Scrapateljén. De härliga papprena är Best Creation Inc, och de är så fina att man inte behöver några övriga dekorationer enligt mig! På första har jag bara gjort en tag och duttat dig lite pärlor med nya favoriten pearlmaker från Waco.Här har jag klippt ut blad och bär och satt på distanskuddar, använt samma god jul-stämpel och två brads.Lite närbild på kortet.Idag är Linn och Julia hos kompisar, så vi har passat på att börja handla lite julklappar. Nu är det nästan lite konstigt tyst här hemma...

Skapat åt Scrap-ateljén

Genom Scrappiz fick jag chansen att skapa med papper, album och stämpel sponsrade av Scrap-ateljén, och först visar jag det album jag gjorde. Papprena kommer från Best Creation Inc och är otroligt läckra! Vill ni läsa mer om det jag gjort, kolla här.När jag gjort albumet blev det en platta över, som jag gjorde en God Jul-skylt av.Visar kort och LO en annan dag!

3 nya julkort

En av mina jobbarkompisar ville beställa 5 julkort av mig, så jag började göra lite nya. Sedan började jag räkna på vilka jag tänkte skicka julkort till och vilka av dme som jag tänkte skicka handgjorda till. Ungefär då insåg att jag faktiskt inte är klar med kort till alla jag vill skicka till, så jag får göra lite fler! Här är i alla fall de 3 nya jag gjort, har börjat återanvända upplägget från de andra, men med andra stämplar och/eller papper, behöver ju inte göra nytt hela tiden! Alla stämplarna är från Bildmålarna!Idag är jag och flickorna hemma eftersom Julia mådde dåligt igår, men redan på kvällen igår så var hon igång och studsade på sin hoppboll och var precis som vanligt igen, skönt! Nu ska jag ta och bada dem!

Scrapopolbidrag i sista sekunden

Idag (för en liten stund sedan...) kom jag på att jag inte gjort något till veckans omgång av Scrapopol, jag fick som utmaning att lifta någon av de andra deltagarna. Jag valde att lifta en härliga LO av en tjej som kallar sig uniquelyme, men gjorde ett snabbt kort istället. Här är mitt kort!Tomtestämplarna är från Bildmålarna!

En liten present

Förra tisdagen gick jag min sista gång på en sömngrupp som jag deltagit i under hösten, och då passade jag på att baka lite saffransskorpor och göra en egen förpackning till det. Eller jag har bara klätt in, inte gjort från grunden. Det lilla kortet är så enkelt det går att få ett handgjort kort (nästan i alla fall), bara en stämpel från Bildmålarna som jag färglagt och satt på ett enfärgat kort.Om jag lärt mig att sova bättre? Nja, det är väl lite si och så med det, men det var i alla fall otroligt givande att träffa andra i samma situation och så kan man ju inte förvänta sig att man som genom ett under ska kunna sova gott en hel natt bara sådär, när man inte gjort det på 10-15 år innan... Jag har fått lite redskap och nya tankar i alla fall, och det känns bra!

RSS 2.0