Äntligen!

Nu äntligen verkar vår dator bestämt sig för att jag kan ladda upp lite bilder! Så här kommer först ett gäng nya kort jag gjort! Lite nya LOs kommer kanske imorgon eller på söndag, måste börja packa inför scrapträffen imorgon, och kanske fundera på vad jag ska ta på mig på bröllopet vi ska på efteråt...

Det första är ett kort jag gjorde till en av min systers kompisars bröllop förra lördagen. Det kändes lite blekt med den vita klänningen, men det är åtminstone lite glittrigare och glansigare i verkligheten än vad som syns på datorn.

brollopLoR

Det här kortet gjorde jag på scrapträffen i Örebro förra helgen, det var efter en skiss. Från början hade det qk-stygn i vänsterkanten, men de försvann och jag har inte orkat limma dit nya. Kanske blir det gjort innan kortet ska skickas?

tack3

Även detta kort är från Örebro-träffen! Jag fick mina paper frills då, så dem använde jag på båda korten och några av mina LOs där.

gratti_1ar

Det här kortet gjorde jag efter en utmaning på Scrapinspiration att man skulle göra grattiskort.

grattis7

Det här kortet är också inskickat och visat på Scrapinspiration!

grattis6

När jag kolla på mina kort inser jag att det bara är stämplar från Magnolia... Tycker verkligen de är fina, så det är väl kanske inte så konstigt. Men jag borde kanske variera mig lite ibland? :-)

Imorgon är det alltså dags för scrapträff igen, en av våra vanliga träffar som vi har var 3:e lördag. Alltid lika kul, så jag ser verkligen fram emot morgondagen! Bröllopet vi ska på är bara själva bröllopet, festen är om två veckor, så jag hinner med både och, fast det blir ju inte lika länge som jag brukar vara där (kommer ofta bland de första och går sist...).

Positivt på viktfronten! -2,7 kg totalt

Eller kanske negativt? Den här veckan visade i alla fall vågen på en rejäl nedgång, -1,8 kg, förra veckan var det precis tvärtom då det istället visade +, inte kul... Men på 3 veckor är det i alla fall - 2,7 kg, så snittet är rätt bra. Jag har hakat på en motionsutmaning på Scrappiz, och har lyckats promenera över 175 min förra veckan. Det låter kanske inte så mycket, men eftersom jag knappt lyckats röra på mig alls (förutom promenad till dagis då) på länge, så känns det kanon! Och så äter jag inget godis och annat sött i veckan, men lite på helgen. Mer frukt och grönt, men annars samma mat som resten av familjen. Jag orkar inte laga två omgångar mat och barnen är rätt kräsna, tror inte de skulle uppskatta enbart VV-mat.

Kan inte visa något nytt...

eftersom datorn har fått spader och kan inte ladda upp bilder hit och inte går det att skicka mail mer än någon gång ibland, absolut inte med filer. Men en ny dator är beställd, förhoppningsvis kommer den hit snabbt! Fast å andra sidan måste förstås Martin ha tid att fixa med den då, och det är lite dåligt på den fronten den här veckan. Får se om jag kan trixa över något till Martins dator, för nu har jag ju en del att visa.

Scrapträffen i lördags var kul, hann med 3 LOs och 2 kort! Det blev förstås rätt mycket tid i bilen, men med trevligt sällskap så gör det inte så mycket. Nu börjar jag alltmer se fram emot den stora träfen här i Linköping, det är ju bara 5 veckor kvar nu! Så har du inte anmält dig och är sugen på att komma så är det dags nu! All info finns på:
http://linkopingscrap.sajk.com/

Packad och klar!

Nu är jag laddad och färdigpackad inför morgondagens scrapträff i Örebro, ska ju bli så kul! Har som vanligt med mig alldeles för mycket, speciellt med tanke på att det finns affärer på plats, men vissa saker bara måste man ju ta med! Inte bara roligt att komma iväg och scrappa, jag har ju dessutom så trevligt sällskap, ska åka dit med Karin och Camilla.

Idag kom Scrapbooking mm, och jag har med två LOs i den! Av någon konstig anledning vill de bara publicera mina LOs på Linn, jag vill ju få med någon på Julia också. Får väl bara skicka in på Julia framöver... Och tidigare i veckan kom Simple Scrapbooks, så det har varit en kul postvecka.

Nu ska jag försöka sova lite, fast risken finns ju att jag har svårt att somna pga av allt roligt imorgon.

Testing, testing...

Jag har inte kunnat ladda upp bilder varken idag eller igår, så nu ska jag testa om det går att skriva ett inlägg och kanske lägga till bilden direkt.. Nähä ,lägga till bild gick inte heller! Undrar vad som är fel nu?


LO gjord efter skiss på Vixxans

Jag blev så scrapsugen igår kväll och hade tidigare dragit ut en skiss från Vixxans, så den använde jag. Fotot är på Linn från midsommar för 2 år sedan, då var hon nästan precis lika stor som Julia är nu. Oj, vad fort tiden går! Linn ville i alla fall inte alls ha på sig den fina kransen som gudmor Anna gjort till henne, så det var knappt det gick att få något kort på henne alls med den på huvudet. Det mönstrade pappret är från Chatterbox, tyckte det var jättesnyggt och dessutom passade det bra med färgerna jag ville använda på LOn i övrigt. "sommarfin" är chipboard från Heidi Swapp, She om jag inte missminner mig.

sommarfin

Ett grattiskort till

Jag funderade ett tag på att göra ett kort till tävlingen på Poppes stämplar och skicka in, men sedan ångrade jag mig och bestämde mig för att behålla det själv. Sedan velade jag lite, men nu har jag kommit på att det i vilket fall inte går att skicka in, eftersom jag använde lite swirlsstämplar som inte finns i deras sortiment. Enkelt och smidigt det löste sig! :-)

grattis_katter

Har ni sett Linas kortskissblogg?

Jag är väldigt förtjust i Linas kortskisser, hon gör rätt ofta kortskisser till Scrappiz och då brukar jag haka på och använda dem. Nu har hon skaffat en blogg där en massa av hennes fina skisser finns! Så är du kortmakare och sugen på kul skisser är det bara att dyka in där och låna!

Glassbomb!

Jag har visserligen redan lagt ut det hr receptet för länge sedan, men gör det igen och för att fresta lite extra skickar jag med en bild också! Den räcker till 8-10 personer.

4 äggvitor + 1 msk socker vispas till mjuk maräng
4 äggulor + 1 msk socker vispas ihop
5 dl vispgrädde vispas
1 burk Nutella
½ påse maränger
rostade mandelspån, ca ½ påse

Blanda först ihop grädden och äggulorna, därefter marängsmeten. Det blir jättegott att vispa ner hälften av Nutellan med elvisp och sedan klicka i resten med slickepott om man vill ha lite chokladbitar i, annars vispar man ner hela burken. Rör till sist ner maränger och mandelspån. Häll smeten i en plastad skål och frys till nästa dag. Tag upp den i god tid, ca ½ timme före servering. Njut!!

glassbomb

Jaha, och hur går det här ihop med att jag ska gå ner i vikt? Inte alls, men ska man ha kräftskiva så ska man! Och eftersom jag inte tycker om nubbe så kan jag väl njuta av lite glassbomb istället?

Tack!

Måste passa på att tacka för alla kommentarer här, det är så kul att se vilka som varit här! Angående förra kortet kan jag hålla med om att texten syns lite dåligt, det dock är lite bättre i verkligheten. När jag gjorde det funderade jag på att använda brunt istället, och det hade ju ökat synligheten, men jag tyckte det blev somrigare med orange...

Imorgon ska vi ha kräftskiva, så idag ska jag göra en smaskig glassbomb att ha till efterrätt då. Ska nog ta och kolla om jag redan lagt ut det receptet, annars måste jag nog dela med mig av det, för den är så supergod!

Simma lugnt!

Jag gjorde ett kort efter en av Jennys kortskisser i Scrapbooking mm för ett tag sedan, och i brist på annat att visa upp kommer det här! Det är sytt med floss runt, och det rekommenderar jag inte, mycket smidigare med vanligt DMC-garn... Pärlorna hittade jag billigt på en bytesmarknad för länge sedan och fick till slut användning för dem :-)

simma lugnt

LOs till Stellas

På träffen i lördags gjorde jag de här till tävlingen på Stellas, eller den ena gjorde jag där och den andra påbörjade jag där och gjorde klart här hemma. Jag skulle göra till utmaningen som löd så här:

Du måste:

> Använda mönstrade papper från 3 olika leverantörer
> Använda ngn form stämpling
> Ha med journaling

Du får inte:

> Använda blommor
> Använda chipboard
> Använda mer än 1 fotografi

När jag nästan var klar med "skärgårdslek" insåg jag att jag hade två foton, hade helt missat den biten. Så den blev till valfritt bidrag istället!

skargardslek

Ajabaja

Nu ska det gå!

Förra veckan bestämde jag mig för att börja tänka mer på mat och motion och förhoppningsvis kunna gå ner i vikt och må bättre. Idag visade vågen på -1,4 kg, och det känns väldigt bra, även om det nog till viss del beror på att min mage inte mått så bra den här veckan... Och än så länge har jag bara tagit bort kakor och godis på vardagar, oftast byta ut mjölk mot vatten, sett till att äta mer frukt och röra på mig 2 ggr, minst 30 min i veckan är minimigränsen. Jag tror det är bättre att sätta upp något rimligt och sedan utöka om det funkar bra!

Jag har inte satt upp delmål än, men det ska jag göra! Och hur mycket jag ska ner innan jag är nöjd vet jag inte riktigt, min förra målvikt när jag gick på VV är nog inte realistisk, men någonstans mellan 15 och 25 kg skulle nog behöva försvinna. Så nu behöver jag nog lite peppning! ;-)

Scrappat hela dagen!

Idag har jag varit och scrappat mellan kl 10 och 18, som vanligt hur kul som helst på våra scrapträffar! Träffade många trevliga människor och en hel massa inspiration blev det också. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra med de LOs jag gjorde på träffen, så istället för de 4 nya LOs jag skulle kunna lägga upp får ni istället se ett kort jag gjorde efter samma skiss på scrappiz som mitt förra kort, bara lite snurrat.


grattiskort_scrappiz

Nu är jag sugen på att scrappa ännu mer, scrapträffar ger liksom lite mersmak!

Ett nytt grattiskort

Jag gjorde ett snabbt kort efter Linas kortskiss på Scrappiz, passade mig perfekt eftersom jag ju lovat att jag ska använda spillbitar till korten. Stämpeln är från Penny Black, grattiscirkeln har jag gjort i powerpoint och klippt ut.

grattiskort

På lördag är det scrapträff igen! Är så sugen på att sitta och scrappa hela dagen!

Var är Julia?

Den här gjorde jag för ett tag sedan och skickade in till tidningen, men inser att de inte tänker publicera den och visar den här istället! Jag älskar de här korten på Julia, de är från december förra året och hon satt och spexade hemma hos min syster. Visst är hon härlig!?

var ar julia

Ett enkelt grattiskort

Jag har gjort ett väldigt enkelt grattiskort till grannkillen, Linn ska dit på kalas på torsdag. Att det ser lite suddigt ut beror på att killen sitter på 3D-kuddar...

isac_grattis

Sedan har jag suttit och skrivit ut en massa kort jag vill scrappa, samtidigt som jag är väldigt scrapsugen kommer jag liksom inte till skott. Tror det beror på att jag inte är nöjd med min scraphörna som den är nu, jag har en massa jag inte riktigt vet vart jag ska stoppa det och skrivbordet är allmänt kaos...

LO till Stellas scraplift-tävling

Jag påbörjade denna LO på vår scrapträff fär 2 veckor sedan, men har filat lite på det sista ett tag. För att se originalet kan man kika in på Stellas och kolla under tävlingar! Jag har väldigt få bilder på min pappa och barnen, så jag blev glad när jag lyckades fånga honom och Julia på bild på Julias 1-årskalas! Jag gillar knapparna jag använt jättemycket, de är från Queen & co.

morfars minsta

Klar med Scrappiz sommartävling!

Nu är jag äntligen klar med sista delen i Scrappiz sommartävling! Känns väldigt kul att genomfört alla delmomenten trots att jag inte har minsta chans att vinna de stora priserna! Jag har fått tänka till och gjort och använt metoder och saker jag normalt inte använder och det är ju alltid roligt, eller hur?! Sista deltävlingen hade temat "Jag", och när jag såg en LO i en äldre SS så snodde jag upplägget från den. Dessutom skulle man för att kunna få lite bonuspoäng använda olika fastsättningsmetoder.
1. maskinsöm för att fästa pappret
2. handsytt runt hjärtat
3. blommor fästa med brads
4. overlay fäst med akrylfärg
5. foto fastsatt med snurrgem
6. snöflinga fastsatt med miniöljett
7. blomma fäst med knapp och floss
8. röd tag fastknutet med band
9. foto fastsatt med flatclips (heter det så?)
10. pärla med hjärta fastsatt med säkerhetsnål

Såhär blev min LO:

gillar jag

Jag har ju inget uttalat BOM-album, men har några LOs som jag väl skulle kunna låta gå under BOM, och jag kommer nog göra fler framöver för visst kan det vara kul för eftervärlden om jag också finns med på några sidor? Kan väl erkänna att jag är rätt nöjd med den, kul med allt pill, men jag är glad att inte alla mina LOs tar så lång tid att göra...

RSS 2.0