Vår spelevink!

För ett tag sedan gjorde jag denna LO efter en skiss på Scrapinspiration. Min pappa brukar kalla Linn för en liten spelevink, och jag tyckte de här korten passade så otroligt bra in på det! Det mönstrade pappret är från min favorittillverkare för tillfället, Scenic Route. Jag var tvungen att beställa från USA för att få tag på fler, för det är inte senaste serien och då är det svårt att hitta i Sverige. När jag beställde passade jag på att beställa från de senaste serierna också, helt underbara papper! Och glöm inte att titta på de fina "baksidorna", de använder jag nästa mer än framsidan.


Nytt Bildmålarna-kort

Igår satt jag och tjejerna och målade/färglade lite efter att vi kommit hem från jobb och dagis. Jag hade ett grattiskort i tankarna och det var också det det blev när flickorna somnat. Stämpeln är från Bildmålarna och heter "Mimosa på staket". Som vanligt har jag färglagt motivet med promarkers och bakgrunden med torrchalks. Den vågiga cirkeln är egentligen ett glasunderlägg, men jag tyckte det passade alldeles utmärkt på kort. För att göra det lite roligare satte jag i brads (som jag målat med promarkers för att få rätt färg). Biljetten har Mirabyll gjort mallen till.


Liten sötnos...

Den här LOn är gjord efter Helenes fina skiss i Scrapbooking mm (sep/okt). När tidningen kom häromdagen insåg jag att jag inte visat min tolkning här. Fotot är från i våras, en av de där soliga dagarna när det fortfarande var rätt kyligt ute. Den här kom alltså inte med, men lite oväntat hade jag ändå med en LO i senaste numret av tidningen (sid 6), jag trodde den skulle vara med i ett senare nummer, det känns som om det är rätt nyligen jag skickade in den.Och så kan jag ju visa en LO som var med i förra tidningen också! På de här bilderna är Linn bara några månader äldre än vad Julia är nu, det är inte klokt vad snabbt tiden går... Den här LOn var från början monokromatisk, men jag tyckte den fick ett lyft när jag la till de små detaljerna i orange för att lyfta fram livbojen.


Ett höstkort!

Igår blev det en höstkort, tyckte den här fina svampstämpeln från Bildmålarna passade väldigt bra nu när det ska finnas gott om svamp i skogen! Som vanligt har jag målat med promarkers och de vita strecken har jag gjort med min nya fina penna "Inkssentials White Opaque Pen", jag hoppas den kommer fungera bättre än de andra vita pennor jag haft... Papper är från Scenic route, biljetten är efter Mirabylls direktiv på Scrappiz och ramen var med i en goodiebag från Scrapaddicted på vår förra stora träff.

 

Nu ska flickorna badas!

Namnskylt redan klar!

Japp, nu har jag gjort min namnskylt till stora träffen! Jag som normalt sett sitter med den kvällen innan träffen är alltså klar med den mer än 2½ vecka innan! Vi som anordnar brukar ju göra våra skyltar innan, medan de andra träffdeltagarna börjar med sin på träffen, känns skönt att den är klar nu. Jag har gjort den väldigt enkel, men förstås följt vårt tema för träffen. Den lilla söta ugglan från Bildmålarna passade perfekt till det!


Du vet väl om att du kan komma och shoppa och inspireras på träffen ävenom du inte tänkt vara med och scrappa? Och det är en nybörjardemo på lördagen som alla är välkomna till, läs mer på vår hemsida: http://linkopingscrap.sajk.com/

En ny BOM!

Eller inte precis splitter ny, jag gjorde den till Scrappiz-bloggen, men den är ny här... Det är en "antingen-eller" LO, alltså en lista med alternativ och jag har markerat i listan med brads vad som gäller för mig. Ibland blev det inte antingen eller utan både och! Fotot är från fotosafarin jag var med på i somras och det är Annika som tagit det!


Winnerbäck-konsert igår!

Igår var jag, Martin och drygt 11000 andra och lyssnade på Lasse Winnerbäcks turnéavslut på Stångebro, en helt underbar konsert! Dessutom en toppenkväll med stjärnklar himmel och lagom temperatur ute. Eftersom min snälla mamma var här och tog hand om flickorna hann vi dessutom med att gå ut och äta innan och behövde inte känna stress för att komma hem till någon barnvakt. Någon gång skulle jag vilja gå  på en Winnerbäck-konsert i någon annan stad också och jämföra, se om det är lite speciellt när han är i Linköping eller inte. Självklart känns det ju så eftersom man känner igen ställen han sjunger om och publiken alltid är väldigt taggad och med i låtarna, men det kanske den är på andra ställen också? Nåja, det var min födelsedagspresent och jag är SÅÅ nöjd! (jag fick alltså biljetterna i present, jag fyllde ju för ett tag sedan...)

Mina härliga dagistjejer!

Den här LOn gjorde jag till ett inlägg på Scrappiz-bloggen, där vi slog två tärningar för att bestämma hur mycket material vi fick använda oss av. Jag fick 4+6 och tyckte först det lät som väldigt mycket, men insåg snabbt att det är ungefär som jag brukar ha på mina LOs... Fotot är årets dagisfoton, tyckte det blev en passande titel med tanke på det. En massa härliga Sassafras lass-papper, vinylthickers, journaling-halvcirkel, punchinella och lite dekorationer blev det också.


Hej kompis!

Det blev ett nytt kort igår kväll, den här gången med en stämpel från Bildmålarna som heter "Lycka är att ha en vän". Ramen är inspirerad av Helenas inlägg om att göra egna ramar mha promarkers, tyckte det blev rätt läckert! Skissen jag använt är från Kort i fokus, v24.


Millie mus-kort


Behöver jag tala om att jag är väldigt förtjust i mina fina stämplar från Bildmålarna? Enda problemet är att jag inte hinner göra alla kort jag vill, och så då att jag inte skickar så många som jag skapar... Jag har en hög med motiv som jag redan färglagt, men som jag inte hunnit göra något med än, men det kommer mer framöver!

Det här kortet  är med en stämpel som heter "Millie Mus med penna", färglagd med promarkers och satt i en blomram från QK (reva-die). Och så har jag satt en swirlstämpel från Autumn leaves bakom (eller egentligen så är den ju ditmaskad eftersom jag kom på det lite sent...)


Nu är det skoldags!

Ja, inte för mig eller mina barn, men för två av min systers barn. H börjar 5:an och E börjar 1:an, så jag gjorde ett kort och skickade ner till dem. Båda stämplarna är (såklart) från Bildmålarna och heter "Mimosa skoldax" och "hörnblommor" (det är två stycken i förpackningen så att man kan välja vilket håll man ska ha det åt). Jag har färglagt med promarkers och så bakgrunden med torrchalks. Biljetten är hemmagjord efter Mirabylls beskrivning på Scrappiz och den vågiga cirkeln är ett glasunderlägg.


Ett nytt kort!

Jag fick som jag skrev innan massor av fina stämplar från Bildmålarna tidigare i veckan, och jag har bara längtat efter att få sätta mig med dem. Idag har jag varit rätt mycket ensam med flickorna och trodde inte jag skulle hinna skapa något, men barnen lekte lite för sig själva till och från, och jag lyckades få ihop ett kort i alla fall! Det här har jag skickat in till månadsutmaningen på Kort i fokus, kortet skulle vara på temat Grattis och ha med ett band. Den söta stämpeln heter "Millie mus - kalas" och jag har färglagt med promarkers som vanligt. Bakgrunden är ljusblå (öven om det kanppt syns här) och till den har jag använt torrchalks. Grattiscirkeln är utskriven från datorn och punchinellan är silvergrå. Japp, jag är rätt förtjust i punchinella, inser att det finns med på var och varannan sak jag skapar för tillfället...


Stämplar och målar!

Jag fick en hög underbara stämplar av Bildmålarna att skapa med, så nu har jag stämplat och färglagt för glatta livet när jag hunnit! Är ni nyfikna på stämplarna finns det under Nyheter på deras sida. Ett kort har det blivit också, men det lägger jag nog upp här först när det kommit fram på måndag! Och så har jag roat mig med att göra egna biljetter efter en mall på Scrappiz, kanonkul!

Nu är det helg igen, har verkligen sett fram emot det! Det har varit lite tungt att komma igång och jobba igen, men idag fick jag något att fundera på av min chef, återkommer om det på måndag också... Nix, nu är det verkligen läggdags!

En vardagsLO

Jag tycker om att fota och dokumentera vardagen, här är det Julia som ligger och målar väldigt koncentrerat. Och det är faktiskt bara spillpapper förutom bakgrunden på den här med!


Skapat med spillpapper

Då och då kommer jag på mig själv med att nästan bara använda mina nya, hela papper. Då brukar jag försöka skapa med enbart mina spillpapper, förutom då bakgrunden. I ett nummer av Simple Scrapbooks hittade jag en snygg LO som jag har liftat här:Ett annat enkelt sätt att använda spillpapper är på kort, här har jag skurit ut små kvadrater, chalkat dem och satt fast dem på ett enfärgat papper (spillpapper det med!). Ett väldigt enkelt kort, men rätt läckert tycker jag själv. Tyvärr gick det ju inte åt jättemycket av mina spillpapper... Men jag ska verkligen göra ett försök igen att göra av med lite mer av mina spillpapper nu! Mer inspiration just med spillpapper finns på Scrappiz-bloggen idag.


Sommarfötter

Varje sommar har jag randiga fötter... Så fort snön smält och det går att gå i sandaler så kommer mina fram, sedan använder jag knappt några andra skor förrän vintern närmar sig. Kan väl vara värt att dokumentera! ;-)Idag har jag städat lite inne i sovrummet, bland annat var jag under sängarna och dammsög, och det var visst ett tag sedan sist... Och så har jag tvättat lite, lagat mat, plockat lite här och där. Nu när solen skiner igen efter ett antal spöregn funderar jag på att ta en promenad efter kvällsmaten, behöver komma ut lite!

En kalasLo

Den här gjorde jag för ett tag sedan, men har glömt bort att visa upp här. Det är från Linns första kalas, så bilderna har legat ett bra tag. Men eftersom jag försöker att släppa på kraven när jag scrappar och bara scrappar det jag känner för så spelar det ingen större roll att inte alla kalasbilderna har scrappats. Men så tyckte jag att det här pappret passade så bra till kalas, och då blev det snabbt en LO!De flesta mönstrade papper är från Sassa fras lass, stämpeln är från Easer och målad med Promarkers, jag har använt lite punchinella, thickers från American crafts och dymo att skriva på,

Ett grattiskort

Igår satt jag och gjorde ett grattiskort som Linn kunde ta med sig på kalaset hon skulle på idag, eftersom jag inte trodde hon skulle hinna göra ett eget. Men så hittade jag ett som hon gjort innan, så det här hamnade i min kortlåda istället. Stämpel från Bildmålarna, färglagd med Promarkers och torrchalks, papper från Crate paper, punchinella och stjärnor från Heidi Swapp, målade med akrylfärg. Och så lite fluid chalk, ruffade kanter och lite häftklamrar.


Ett litet kort!

Det här kortet har jag gjort till Stellas kittävling, det är Sassafras lass papper och blommor + knappar därifrån. Sedan är stämpeln från Bildmålarna, en sådan där bra stämpel som kan användas till så många olika kort.


Snart är semestern slut...

Hur fort har inte mina 5 semesterveckor gått? På måndag börjar jag jobba igen, har lite svårt att förstå det!

Nåja, idag har jag i alla fall varit och scrappat hela dagen, det blev 2 lördagar på raken den här gången. Som vanligt fick jag rätt mycket gjort på träffen, 2 kort och 4 LOs. Det mesta kommer senare här, men här är i alla fall ett kort jag gjort idag.Jag är väldigt förtjust i den här lilla tjejen, har ju använt två andra stämplar med samma innan. Just nu blir det väldigt mycket kort, men jag har ju fortfarande långt ifrån använt alla mina nya fina stämplar. Stämpeln är förstås från Bildmålarna och färglagd med Promarkers. Blomman bakom är en ny (för mig) QK die till revan, provade den på Scrapeventet och blev väldigt förtjust i den. Bra att ha som dekoration eller skriva text i!

En BoM-LO

Jag som väldigt sällan scrappar om mig själv, har tagit på mig att pusha lite extra för BoM på Scrappiz. Inte så att jag måste göra alla LOs till det, men jag ska i alla fall försöka se till att det kommer en del inlägg om det, och då kan jag ju lika gärna göra lite om mig själv också! Här har jag gjort en om mig själv idag, de andra LOs som skapat på temat för Scrappiz-bloggen kan du kolla in här. Fotot till den här LOn är taget på en fotosafari jag var med på ute vid Bjärka Säby slott, och jag tror det är Annika som tagit det (fast med min kamera). Kul med lite bilder på sig själv, även om jag egentligen tycker bra mycket bättre om att vara bakom kameran!RSS 2.0