Massor med knappar!

För ett tag sedan hade vi ett inlägg på Scrappizbloggen där vi använde knappar på olika sätt, och här kommer de jag hade med där. Först är det vår lilla kaffedrickare! Hon fick den lilla kaffekoppen av gammelmormor, och när vi dricker te eller kaffe måste hon få lite i den också! Jag använde knappar för att rama in fotot och valde färger som förstärkte fotots färger.


Den här LOn gjorde jag för ett bra tag sedan, gillar hur pappret och knappar/journalinghjärta så perfekt lyfter fram flickornas simglasögon!


Älskad napp!

Jag gjorde en LO till scrappizbloggen på temat "Kärlek till..." och då inte till vår familj eller vänner. För mig kändes det väldigt naturligt att scrappa om Julias napp, vi håller på att vänja av henne med den, så hon får den bara på kvällen lagom till Bolibompa. Hon har järnkoll på när det är dags att få sin älskade napp!


Nya DT-kort

Bildmålarna har släppt helt underbara sommarstämplar, och under lördagens crop passade jag på att göra två kort med de nya stämplarna. Först ett kort med "Mimosas två blommor", det blev mycket färg, tror detta är en av mina nya favoritkombos!



Sedan ett kort i lite mildare färger och med "Mimosas sommarblomma" + den fina "Vi gratulerar"-skylten.


Ett underbart Scrapevent!

Jag har haft en toppen helg med massor av roliga projekt, härliga människor och och en skojig scrapträff på lördagkvällen! Vad jag gjorde få ni se senare, måste fixa foton till alla utom en LO, som jag hittade ett foto i högen som passade toppenbra till färgerna. Ja, just det, så shoppade jag visst lite också emellanåt, bland annat de härliga stämplarna som Jenny Sandberg designat!

Så länge visar jag en LO jag snabbscrappat till Scrappiz-bloggen, utmaningen var att skapa en LO på max 30 minuter. Varför inte testa du också? Och sedan är det bara att skicka in till Scrappiz och visa den! ;-) LOn är i alla fall på min rosa lilla prinsessa! Hon älskar rosa för tillfället, och när vi var på diamantbröllopsfest i Borås hittade hon en fin prinsesskrona.


Mot Helsingborg!

Nu börjar det alltmer närma sig, jag och C ska åka till Helsingborg på Scrapevent! Ska bli så himla kul, inte bara att scrappa utan att få umgås framförallt med C en hel helg och förstås träffa en massa andra härliga scrappare! Väskan är packad, men det här året blev det lite mindre i väskan. På kurserna får vi ju allt material och på träffen på lördagkvällen hinner man inte använda så mycket annat. Dessutom finns det ju två affärer på plats, så saknar jag något går det säkert att råda bot på!

Bildmålarnas nya stämplar

Här är mitt första kort med Bildmålarnas nya stämplar, alla härligt somriga! Även textstämpeln kommer från Bildmålarna.



Ikväll måste jag börja packa inför Scrapeventet, ska bli så himla kul att komma iväg igen!

Färgglatt pojkkort

Jag har på något sätt oftast hamnat i blågröna skalan för pojkkorten jag gjort på sistone, men den här gången bröt jag av ordentligt med massor av rött och dessutom lite starkare grön färg. Stämpeln kommer från Bildmålarna och heter "Mimo skating". Snart kommer det lite med Bildmålarnas nya stämplar som jag fick hem igår! Är du redan nu nyfiken på dem, kika in på Bildmålarnas blogg eller deras webshop!


Kort till MiMa´s cybercrop

I helgen var det CC på MiMa´s, och jag hann i alla fall göra ett kort efter en skiss där. Dessutom visade det sig att vi numera är 3 kortmakare i familjen! Eller Julia har faktiskt gjort något kort innan också, men i lördags gjorde hon 4 st.

Först mitt kort som gjordes efter en skiss! Förovanlighets skull är stämpeln inte från Bildmålarna, utan denna gången från Tungtura.


Sedan det kort som Julia var med i en barntävling med, man skulle skapa ett kort i sin favoritfärg. Behöver jag tala om att Julia älskar rosa? Alla hennes kort gick för övrigt i rosa, så nu har jag inte så många rosa primablommor kvar... ;-)


Veckofoton v12

Jag fortsätter med lite äldre veckofoton efter hand jag fixar till dem...



Den här veckan var vi hemma från dagis tis-fre eftersom Julia var sjuk, feber och hosta. Men hon var ganska pigg emellanåt, så vi spelade en del spel under veckan, Linn älskar att spela "Den försvunna diamanten" som hon fick i julklapp av kusinerna medan Julia föredrar "Ballongjakten" och då alltid ska ha den rosa brickan. Till helgen var vi på fest i Borås, då Martins farmor och farfar firade diamantbröllop. De hade hyrt församlingshemmet och med det lokalen till öppna förskolan där, väldigt populärt! De nya rosa/röda klänningarna med hjärtan på var klart uppskattade!

Några nya kort

Jag är med i en födelsedagskortswap på Scrappiz, det här är senaste kortet dit! Jag har använt mig av en skiss på Swe scrapbook, som jag tyckte passade lika bra till kort som LOs. Stämpeln är från Bildmålarna och heter Mimosa konstnär. De genomskinliga fjärilarna har fått lite gult glitterlim på sig för att skimra lite extra.



Det här kortet har jag gjort till en kompis som fick en liten pojke för ett tag sedan, även denna stämpeln är från Bildmålarna och heter prins.


Veckofoton v13

Fyller på med lite äldre veckofoton, den här veckan tog jag bara bilder under helgen, så för att inte upprepa mig alltför mycket blir det bara 6 foton denna vecka.



Den här helgen var Martin iväg och tränade, så jag passade på att bjuda hem kompisar som dessutom har kompisar till flickorna, väldigt trevligt! Eftersom det var våffeldagen tidigare under veckan blev det våfflor på lördagen. Alla barnen var väldigt pyssliga och ville måla, så det gjorde vi båda dagarna. Julia älskar rosa, något man lätt ser på hennes färgläggning.


Några LOs från påskhelgen

Här kommer några LOs jag gjorde när jag var hos C och scrappade på långfredagen, vi trotsade tappert det vackra vädret och scrappade istället... ;-)

Först en av mina söta påskkärringar, det är så härligt att scrappa nästan dagsfärska foton!



Här är en LO om när vi hade finbesök och alla flickorna smaskade på lördagsgodiset.



När det börjar bli vår kommer myrorna fram, och de var så intressanta att flickorna var tvungna att lägga sig på magen och studera noga. Mamman var förstås tvungen att springa in och hämta kameran!


Hoppar lite bland veckofotona! v14

Jag hann inte med att göra mina veckofoton ett tag, och nu var jag mer sugen på att fixa de nya, så jag hoppar över några veckor! Kanske kommer de andra senare, kanske gör de det inte... Här är i alla fall för v14!



Det här var veckan då det kändes som om våren kom på riktigt! Jag såg de första tussilagona, vi plockade fram vårskorna och tunnare kläder (och var tvungen att shoppa lite nytt, Linn hade vuxit MYCKET sedan hon hade den tunna jackan sist!). På vår uppfart kryper det omkring lite myror, något Linn och Julia förstås uppmärksammade och kröp ner på marken för att kunna titta noga. På helgen kom mamma och pappa upp för att gå på buskis som de fått i julklapp, men de fastnade visst inte på bild... Vi tillbringade också en underbar lördagseftermiddag hos goda vänner, gott att fika, flickorna som  lekte bra tillsammans och en underbar vårdag! Och så en bild på våra cyklar, nu finns det ju en för mycket eftersom Linn fått ny, fast å andra sidan är ju inte Martins med på bild. Det blev fullt utanför garaget när vi röjde i garaget för att få plats med bilen tidigare.

Påskkort...

Jag glömde visst bort att lägga upp mina sista påskkort här, men de skickades i alla fall innan påsk! Först ett kort med Mimosa påskkärring från Bildmålarna.


Sedan gjorde jag det riktigt enkelt för mig och använde det söta pappret från Forma hantverk, monterade på vitt och svart papper och skrev ut en cirkel med Glad påsk. Till sist en liten gul blomma i mitten med pearlmaker och lite glitterlim!



På jobbet fixade projektledningen lite påskgodis till avdelningen och då kunde jag inte låta bli att göra små kort att ställa brevid i samma enkla stil som ovan! Lite roligare än bara en vanlig lapp tycker jag.



Men så är ju påskledigheten snart slut, hur fort gick inte det? Nu ska jag byta om och åka och köra lite spinning, mitt vanliga tisdagspass var fullt, och det är så trist att åka dit och hoppas på en drop in-plats. Synd bara eftersom det är så himla bra ledare på tisdagen... Men det är det säkert på måndagar också! :-)

Underbart påskväder!

Idag har vi varit ute en hel del, flickorna sprang över till grannpojken på förmiddagen och bara kommit hem för att äta lite då och då... Själv har jag rensat på altanen och suttit en stund i solen, nu ska jag nog försöka rensa lite rabatter på framsidan snart!

Igår var det också vackert väder, men då satt jag inne en hel del och scrappade tillsammans med en kompis! Fast vi åt ute och dröjde oss kvar lite i värmen, riktigt härligt! Att scrappa är ju inte heller så dumt, och igår fick jag en hel del gjort. Här kommer korten jag gjorde, mina LOs är inte fotade och inlagda än.

Först ett kort med Mimo med skateboarden, en av Bildmålarnas nyare stämplar.



Och så ett vårkort med Mimosa vitsippa, som här istället blev blåsippor!



Hoppas ni alla njuter av den härligt vårsolen och har en lugn och skön påsk!

Sötaste påskkärringarna!

Vi har haft påhälsning av en hel massa påskkärringar här i eftermiddag, men de två allra sötaste missade jag här i morse eftersom jag åkte till jobbet när de fortfarande satt och åt frukost. Som tur är hade jag begärt foton på dem!






LO med filtband

På Scrappizbloggen hade vi igår ett inlägg om att använda filtband, och eftersom jag har en hel del sådant i gömmorna hängde jag på och skapade till det. LOn är gjord på Linköpingsscrappen och är en lift av en av AnnaGs LOs.


Ett enkelt påskkort

Igår kom jag på att det snart är påsk och att jag ju faktiskt vill skicka lite handgjorda kort, dvs några fler än vad jag redan gjort. Så igår blev det ett snabbt kort och idag tre till. Dagens ligger på torkning, så de kommer senare. Även om kortet är enkelt tycker jag det är roligare att skicka än köpekort! Är man scrappare och kortmakare så är man! ;-)


Mer från Evalenas akvarelleri

Här är del två  av det jag skapat med papper och stämplar från Evalenas akvarelleri. Först en LO med ett kort som jag tror snart är två år gammalt, och som jag inte kommit till skott att scrappa innan.



Den här söta stämpeln gav mig vårkänslor, så det blev lite vårfärger till det spralliga fåret.



Till sist ett kort somjag bara skurit till och vikt, ritat en kant runt om och kompletterat med stickersbokstäver.


RSS 2.0