Kombinationen

Jag hakade på en kombinationsutmaning på Scrappiz, följande skulle vara med på LOn:
stjärnor
stämplar
washi tape
stickers



Nu är snart helgen slut, men eftersom min semester har börjat så gör det ingenting! Imorgon åker jag och flickorna på husvagnssemester till Sommen med mamma och pappa, så jag håller tummarna för fint väder!

Mollys kitutmaning för juni

Den här har jag skapat med material från Mollys månadskit för juni, utmaningen var att man skulle använda mycket "white space".



Det här är Julia i ett nötskal, vår fina lilla prinsessa! Hon älskar att vara klädd som prinsessa, allra helst i sin Törnrosaklänning! Just den här dagen var hon extra uppklädd med krona eftersom det var dags för hennes 5-årskalas med kompisarna. Och jag tror minsann det var guldglitter i håret också, även om det inte syns här.

Skapat med majkitet från Mollys

Ja, jag är lite efter med att blogga, den här har legat ett tag. Men till slut så! Jag gjorde den efter skissen som Petra gjort och som var utmaningen till Mollys-kitet för maj. Det känns ju lite avlägset med snö och vinter just nu, men rätt som det är så är vi väl där igen! ;-)


Underbara havrekakor med valnötter och russin

Jag har fått förfrågningar om receptet på de goda havrekakorna som jag slänger ihop och bjuder på då och då, så här kommer receptet:

200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2½ dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl mjöl
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
½ tsk bikarbonat
7 dl havregryn
2 dl russin
2 dl grovhackade valnötter

Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda ihop mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat och blanda ner i äggblandningen. Rör till en jämn smet. Tillsätt havregryn, russin och valnötter.

Klicka ut degen på två plåtar med bakplåtspapper (jag brukar få ut 24 kakor, men det är förstås valfritt hur stora man vill ha). Grädda mitt i ugnen på 175 grader, ca 12 minuter. Kakorna ska fortfarande vara mjuka när de tas ut ugnen.  Låt kakorna svalna något på plåten, lägg sedan över dem på galler.

Kan meddela att smeten är försvinnande god! Receptet är från en underbar kakbok, "Två systrars söta".

Musikinspirerad


Den här LOn är gjord utifrån Tomas Ledins låt "Just nu", jag tog en del av låten till titeln som jag tyckte passade bra!



Just nu ska jag njuta av att det är helg igen! Och bara två veckor kvar till min semester börjar! :-)

Studentkort

Jag har gjort ett studentkort med en stämpel från Minelle och papper från Crate. Inte riktigt de vanliga studentfärgerna, men jag gillar pappret med alla blommor och tyckte det kunde passa fint till student också. Allt material finns på designat!


Missat kort

Insåg att jag missat att blogga det här kortet som jag gjorde till Scrappiz CC i påskas, så här kommer det! Jag gillar den söta stämpeln från Tingtura, den har legat färdigmålad ett tag men till slut så kom den till användning.



Här hemma njuter vi av långledigheten, det har blivit en hel del slappande, men igår röjde vi lite i garaget och barnen var och lekte på Busfabriken. Idag vill de gå på bio, Kung Fu panda 2, är det som vi i så fall ska gå på. Så underbart att vi har en ledig dag till efter söndagen!

Familjefoto

Det är så sällan hela familjen är med på samma foto, så när det väl händer vill jag förstås scrappa det! Det här fotot bad jag min syster ta på oss när vi var i Loro Park på Teneriffa. Hon fick ta en hel del och ändå var det alltid något barn som hittade på något bus... Men det är sådana de är, våra små bustroll!


Nymålad

På Valborg brukar vi ta en sväng till Ryttargårdskyrkans firande och de har alltid ansiktsmålning. Förra året fick tjejerna varsin liten målning på kinden, men i år ville Julia ha en fjäril över hela ansiktet. Och se så fin hon blev! De färgglada papprena från Echo park passade perfekt, helt i min smak!

RSS 2.0