Snart dags för scrapträff igen!

På lördag är det dags för scrapträff igen, jag längtar redan! Jag kommer vara där när det börjar vid kl. 10, så får jag se hur länge jag blir kvar. Martin och barnen åker ner till farfar i morgon, så det beror nog lite på när de kommer tillbaka också. Men jag skulle lugnt kunna sitta hela dagen så kul som det brukar vara! Jag brukar dessutom få en hel del gjort, trots att jag sitter och pratar en hel del också... Måste bara kolla igenom mina foton lite och se om det är några fler bilder som jag behöver skriva ut innan, alltid bra att ha lite att välja mellan!

Lite nytt från mig

Jag har även denna gång pysslat ihop ett bidrag till Scrappiz stora vår- och sommartävling, inte för att jag tror jag har en chans att vinna något, utan för att jag hittade något jag verkligen behövde fixa som passade in i tävlingen. För ett tag sedan fanns det en beskrivning  på Scrappiz-bloggen hur man gjorde ett litet album till sina revolution-dies, skrivet av en tjej som kallar sig Tussan. Så jag följde hennes beskrivning och gjorde ett till mig. Såhär blev det:

Reva-album 2Reva-album 1

Jag gjorde det utan alltför mycket dekorationer eftersom jag tänkt ta med det på träffar och inte vill ha saker som kan gå sönder eller trilla av då. Perfekt med de ringarna, lätt att utöka med fler plastfickor... ;-)

Sedan gjorde jag ett kort efter veckans kortskiss på Scrappiz, det blev såhär:

Sk?n sommar

Ett bröllopskort

Jag gjorde ett kort till Pysselmyrans skisstävling, och eftersom ett av kriterierna var att man skulle använde hennes stämplar så fick det bli ett bröllopskort (för jag har bara två stämplar därifrån och det andra är en dopstämpel). Får väl se om I och M verkligen får det här kortet eller om jag gör ett nytt tills dess, det är ju inte så svårt att byta ut hjärtanen om det ska vara till någon annan istället.

Brollop_pysselmyran

LO efter annons

Jag har rätt nyligen blivit stödmedlem på Scrappiz, och upptäckte då en kul annonsutmaning som bara är öppen för medlemmarna. Man skulle inspireras av den här annonsen:

image125

Och såhär blev min tolkning:

Det bl?ser

Jag inspirerades dels av själva upplägget med 4 bilder, och dels av färgskiftningen i FÄRGTEMA. Men det tog ett tag innan jag fick det som jag ville... Först stansade jag ut orden i lila, gult och rött och försökte klippa isär bokstäver för att få övergången, men tyckte inte alls om det. Sedan testade jag att måla chipboardbokstäver men det blev inte heller bra. Men till slut blev jag faktiskt nöjd med att få fram färgskiftningen bakom orden istället. Olika storlek på bokstäverna är inte riktigt likt mig, men vad gör man när det inte finns kvar så att alla kan vara i stort? Blev lite busigt, och det passar ju bra ihop med Linn!

Ett filurkort till

Jag gjorde ett filurkort till, nästan likadant som det jag gjorde till Mamma på Mors dag. Detta och 4 andra kort fick min mamma idag + då morsdag-kortet, så nu hoppas jag hon använder dem!

Grattis_filur

Annars har det inte blivit så mycket skapat här, idag har vi firat Julias 1-årsdag och det har ju varit lite pyssel med det innan också. Ska se om det går att få in några bilder från kalaset också.

Artikel på Scrappiz

Jag skickade in ett bidrag till första deltävlingen i Scrappiz vår och sommartävling, och förutom LOn skulle man även skicka in ett bidrag till deras blogg. Jag skrev ner lite tankar kring att skapa utifrån en skiss och valde ut lite exempel på hur olika resultatet kan bli trots att man utgår från samma skiss. Idag finns det att läsa på Scrappiz-bloggen, kika gärna in där.

Dags för något nytt!

Nu har jag tröttnat lite på färgerna här inne, så jag har bytt till lite mer vårfärger, får se vad jag tycker om det.

Idag  har jag haft en rätt trevlig dag, en av mina bästa kompisar från högskolan bor numera i USA, men är på semester i Sverige och tog sig tid att komma och hälsa på oss en sväng också. Så idag fick jag för första gången träffa hennes lilla dotter som är nästan jämngammal med Julia, så jättekul! Även om vi  inte ses så ofta så är det alltid väldigt trevligt att träffas!

På kvällen har det varit gårdsfest på Linns dagis, med sång, korvgrillning och lite skattjakt för barnen, mysigt! Tyvärr kom Martin inte med flyget hem som planerat, så han fick ta ett annat flyg hem och då till Stockholm istället vilket innebär att han kommer till Linköping först imorgon. Nåja, skönt att han slapp stanna kvar i London över natten som jag först befarade! Och imorgon är det studiedag, så Linn är hemma då med.

En LO om mig!

Eller kanske mer om min familj och hur vi gjort alla somrar sedan jag var liten, nämligen åkt på semester med husvagnen. Jag lånade upp några av mammas album från när jag var liten och när jag hittade detta med både mormor, morfar, farmor, Linda, mig och mamma på var jag bara tvungen att scrappa det! Oftast är det ju mamma som hållt i kameran, så det var kul att få med henne på ett kort med så många andra av mina närmaste. Hmm, kanske något att tänka på, oftast är det ju jag som fotar här eftersom jag vill få bra foton att scrappa. Men Martin är ju en duktig fotograf, så det gäller bara att få honom att ta lite fler! Nåja, här kommer LOn som jag gjorde hos Camilla i veckan!

Man ska ha husvagn

Utmaningsrally

Jag hann vara med lite på Scraputmaningens utmaningsrally igår, det blev ett kort och 2 LOs (och en sen natt...)

Blommor
Först är det ett mors dag-kort som är gjord efter en skiss, temat var då mors dag och det skulle vara blommor på det. "på mors dag"-cirkeln har jag gjort i powerpoint.

Mammas hjartegull
Här är mitt bidrag till utmaningen att scrappa utan mönstrat papper. Jag tycker att det vågiga hjärtat är väldigt snyggt, och passade rätt bra till min LO.

Sommarflicka
Den här LOn är gjord till skissutmaningen. Jag gillar den här bildserien väldigt mycket trots att korten kanske är lite för ljusa. Speciellt tycker jag om mittenkortet där Linns spegelbild syns i vattenytan.

Scrappat lite

Igår packade jag scrapväskan och på kvällen åkte jag till Camilla för att scrappa lite, hur kul som helst! Fick nästan 2 LOs och 1 kort gjort, men är bara helt klar med ena LOn, saknar lite uppgifter på den andra.

tofsar

Linn är ingen tofstjej, så när hon haft tofsar en hel dag skulle det förstås förevigas. Texten handlar om hur hon inte var så intresserad av det, utan hellre tittade på Pingu på TV. Fast själv hävdade hon att hon tittade på mig...

Jag tycker det är kul att bevara sådana här små tillfällen, ett tag var jag rätt bra på att skriva ner saker Linn gjorde och sa, måste försöka börja med det igen!

Grattiskort till Scrappizutmaning

Jag gjorde ett kort till veckans kortutmaning på Scrappiz, man skulle använda färgerna grönt, rosa och gult. Kortet är lite mindre än mina vanliga, runt 12x12, för att passa in i kuvert som jag köpte i Ullared... Det blir mycket filurkort nu, men de är ju bara så söta!

Grattis filur

Jag har blivit "scrapjacked"!

Så himla kul, på Scraputmaningen den här veckan har jag blivit scrapjacked! Det innebär alltså att deras team liftar en av mina LOs, och sedan kan andra scrappare också göra det och skicka in dit. Och LOn "Sluta Mamma!" hamnade på Scrappiz-bloggen, de väljer ut några bidrag från veckans utmaning varje gång och visar där.

Kul med scrapträff!

Oj, vad roligt det är att vara på scrapträff! Alla härliga människor och all inspiration jag får av att sitta med likasinnade gör att jag mår toppenbra! Och så har vi bestämt att vi ska ha lite mer regelbundna träffar, så nu kommer helgerna planeras utifrån våra träfftillfällen... Jag fick 3 LOs gjorda, men väntar lite med att visa den ena. Det är så bra med träffar, för då får jag tillfälle att använda några andra än mina gamla vanliga QK-alfabet, tack Karin för lånet av blossom och studio!

Sluta mamma!
Den här är gjord till veckans annonsutmaning på Scrappiz, tyckte det var en utmaning som passade mig fint. Kul att göra en så pass stor bild att det gick över hela sidan.

Goa kusiner
Här är Julia med sin mellankusin, Erik är så glad i Julia och de hade det så mysigt ihop! Nu står även datumet i textrutan, men jag scannade innan jag kollade upp datumet och orkar inte scanna om bilden. Jag är väldigt förtjust i Sassafras lass för tillfället, märks det?

Dags för scrapträff!

Idag är det scrapträff igen, ska bli så kul! Det verkar som om vi ska kunna ha träffar regelbundet, för vi ska använda ABFs lokaler och ha det mer som en studiecirkel! Så nu är det snart dags att packa väskan, efter lunch drar vi igång! Så förhoppningsvis finns det lite nytt att visa här ikväll eller imorgon.

Ännu en äldre LO

Den här har jag ju inte heller visat här, en ovanligt färgstark coh rosa LO för att vara mig men den klänningen oxh såpbubblemaskinen kräver nästan lite färg! De små cirklarna är prickar och glitterlim i , syns knappt här. Oj, vad bubblor det blev med den lilla manicken!

Linn blubbar

Fler LOs jag skickat in

Ja, till Scrapbooking mm alltså, men de kom inte med. Båda dessa är gjorda efter Helenes skisser.

kusinplask
Den här är Linn och hennes kusin som badar tillsammans och har hur kul som helst. Jag gjorde den på en scrapträff och blev inspirerad av tjejerna runt omkring att använda en massa knappar, jag om innan inte haft mer än max 1 knapp på en LO...

8 veckor
Ett av mina favoritkort på Julia! Har nog haft med det på en annan LO tidigare också...

Lite nygamla kort

Idag kom nya numret av Scrapbooking mm, och då kom jag på att jag ju har lite alster jag skickat in till tidningen som jag inte visat här. Först kommer korten, imorgon ska jag kolla vilka LOs det är... Båda korten är gjorda efter en skiss av JennyS, har bara vänt lite på den ena. Båda stämplarna är från Hänglar&Stänglar.

Glad sommar

Mors dag

Ett filur-kort till

Jag gjorde ett till filurkort igår, inser att just den här stämpeln nog kommer komma hem till mig så småningom... Men än har jag några kvar av dem jag fick från Örnen! Det är knappt det syns, men kortstommen är vit.

Kramar

Ett grattiskort

Jag satt och knåpade ihop ett grattiskort efter Scrappiz kortskiss, och blev rätt nöjd med det. Den lilla filuren på kortet är inte en av mina, utan den har jag fått i en RAK av snälla Örnen, tack!!

Grattis_scrappiz

Här har det varit julafton!

Idag fick jag två roliga saker med Posten! Dels kom det två dies från Scrapaddicted och dels kom ett stort paket från Lindzi med diverse roliga saker i. Blev speciellt förtjust i den lilla filuren från Kortmakaren, hade en annan innan och kommer nog köpa fler framöver, de är bara för söta! Förhoppningsvis blir det snart ett kort med min nya fina stämpel. :-)

Utmaningsstaffett på Scrappiz

Jag blev utmanad att bara använda svart och vitt på LOn, skriva för hand och ha 2 foton varav  minst ett i färg. Eftersom jag har väldigt dåligt med mönstrade svartvita papper, använde jag ett foto lite som ett mönstrat papper, och det fick ju då vara i färg. Frågan är väl bara om jag kommer kunna lägga upp den på Scrappiz i tid (före midnatt) för att vara med i utlottningen, för just nu kommer jag inte in och snart är det läggdags. Nåja, jag fick ju en LO gjord!! :-)

P?rla

LO till liftstafett

Jag hakade på liftstafetten på Scrappiz igår när vi kom hem från födelsedagsfirandet, jättekul! Jag liftade en tjej som kallar sig lily, och här är resultatet:

Nyfiken

Idag ska jag på första planeringsmötet för höstens scrapträff i Linköping, ska bli kul att träffa alla igen! Hoppas bara vi kan få ihop ett datum som passar, vi har en del bokat i spetember redan...

Två grattiskort

Här är det kortet jag fick med på Scrappiz-bloggen, ville inte visa det innan eftersom det var till min syster som fyller år imorgon, men om Posten skött sig så ska hon fått det igår... Sedan gjorde jag ett liknande kort till hennes kompis som fyllde år igår. Jag tycker det är kul att två kort som nästan är helt lika uppbyggda ändå kan bli rätt olika.

Grattis Linda

Grattis Anna

Ett nytt kort

Min syster och hennes man har idag varit gifta i 10 år! Tyckte att de åtminstone skulle få ett litet kort, så jag pysslade ihop ett härom kvällen. Det var första gången jag fick användning för den söta stämpeln från Magnolia, alltid kul! Slaget, skorna och glasen har lite 3D-lack och vingarna har glitterlim, men det syns knappt efter scanning... Har insett att jag nog borde köpa något mer av det röda pappret, för det är jag verkligen förtjust i!

grattis 10

Turdag!

Idag har jag vunnit 2 saker! Dels hade jag turen att få med ett kort jag gjort på Scrappiz-bloogen, och just den här utmaningen sponsrade ScrapAddicted de som publicerades med 2 dies. Fast kortet visar jag här lite senare... Och så drog Lindzi ett nummer i sin 1-årstävling som stämde överens med mitt kommentarsnummer! Dessutom kom senaste numret av Simple Scrapbooks äntligen i brevlådan, har väntat på den men har mest skummat igenom den än så länge. Det verkade i alla fall finnas lite kul inspiration där!

Och så kommer en LO som jag gjorde till Scrapotekets påsktävling, jag vann inte men är väldigt nöjd med LOn om min söta påskkärring ändå!

p?skk?rring

RSS 2.0