Mors dag och födelsedagsfirande

Idag har vi firat både en ljuvlig 5-åring och mors dag! Mamma har varit hos oss sedan i fredags, igår var det barnkalas och idag kom stora delar av övriga släkten för att fira Julia. Julia fick inget kort (jag glömde bort det jag tänkt mig till henne...) men mamma hade jag gjort ett kort till på träffen förra helgen. Jag har "fuskat" och använt en stickers istället för att stämpla och måla själv, oj så snabbt och smidigt! Själv fick jag en godisbil av Linn och en zoo-apa av Julia, och så 8 kramar på raken av varje flicka! :-)


I ett hav av vitsippor

Ända sedan Linn föddes har jag varit ute och fotat barnen tillsammans med vitsippor, oftast på något fint ställe i Vallaskogen. Den här gången höll jag på att missa det, så jag tog med barnen ut bara ett stenkast från huset när det var kallt och tråkigt ute, för några fina bilder var jag ju bara tvungen att få! Och det fick jag! :-)



Det mesta av materialet jag skapat med finns på designat!

Hemgjord müsli!

Det här är en supergod müsli, tror grunden är ett GI-recept som jag bättrat på med lite pumpafrön.

Lagom till en långpanna:
5 dl fiberberikade havregryn
4 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
2 dl boveteflingor
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl kokos
50 g grovhackade valnötter
50 g grovhackade hasselnötter
50 g grovhackad mandel
2½ dl vatten
½ dl flytande honung
3 msk rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda vatten, honung och rapsolja och värm ca 30 s i mikro för att det lättare ska blanda sig. Häll över grynen och blanda runt. Ställ in i ugnen 30-40 min och rör runt ca var 10:e minut. När det känns torrt, ta ut ur ugnen och blanda i 3 dl russin eller annan torkad frukt och låt det svalna innan du lägger upp det i en burk.


Mera från Scrappiz CC

Den här gjorde jag till en tävling som Mollys sponsrade och där man skulle använda färgerna i deras logga. Så det blev en färgglad LO! Även här är bilderna från vår Teneriffaresa, det är så jag längtar tillbaka då och då...


Scrappiz CC-bidrag

Jag har ju glömt att visa vad jag skapade till Scrappiz CC i påskveckan... Det här var till en utmaning att tolka en skiss (min egen om jag inte minns fel) men med vissa krav på material som skulle vara med, det kan varit plast, metall och tyg som skulle vara med. Fotot är från Teneriffa-resan tidigare i år, Linn älskade verkligen poolen och var under vattnet mest hela tiden.


Ljuvliga Crate!

Jag fortsätter skapa med Crate från mitt senaste DT-paket från designat. Jag älskar "baksidorna"! Inga stora mönster, men ändå så att det är lite roligare än vanlig CS.



För ett tag sedan var det drop-in på dagis och då skulle barnen i den stora gruppen spela upp en teater som de övade på under hösten. Julia hade visst varit en av de som drev på att de skulle visa upp det för föräldrarna, och hon hoppade gärna in som ersättare även i den andra gruppen om det var någon som saknades där. Sötnos!

Kapad iphone!

När jag var på träff med de härliga tjejerna som jag anrodnar LinköpingScrap tillsammans med så gjorde jag den här. En riktigt enkel LO, men jag gillar den eftersom jag tycker så mycket om de tokiga bilderna på Julia och hennes älskade kusin. När vi var på Teneriffa fick de min iphone för att de skulle filma lite när de andra "gick på vattnet", men de passade på att ta lite busiga bilder på sig också! :-D



Papper (Crate) är från designat, ramen bakom fotona är en primaförpackning som jag fick fatt på när Martina skulle slänga den, tyckte den var perfekt! Toppen med så fina förpackningar!

Scrapliftat

Jag gillar att inspireras av andras skapelser och ett kul sätt att skapa är att lifta någon annans LO. Det kan vara större delen av en LO eller bara en mindre detalj. I den här har jag inspirerats av hela upplägget, men det jag fastnade för först var hur hon använt alla biljetterna, så det var jag också tvungen att ha med!



Fotot har jag nog scrappat innan, men det är inte så många gånger vi alla fyra fastnar på foto tillsammans, så man får passa på att använda dem! :-)

Min lilla kyckling!

Lagom till påsk förklarade Julia att hon inte ville vara påskkärring utan kyckling, så med gemensamma krafter fick jag och Martin fixa till det. Jag köpte en klänning och tröja till henne, men någon gul mössa hittade vi inte. Så Martin fixade ihop en ursöt kycklingmössa med hjälp av gul och röd filt som fanns i gömmorna (ibland är det bra att vara en samlare! ;-)), lim och lite gummiband. Hon älskade sin utstyrsel och hade den glatt både före och under påsken.



LOn med min lilla kyckling är gjord med material från designat.

RSS 2.0