Lindas alster

På scrapträffen hade jag igår med mig min syster, och hon gör jättefina LOs och kort, och jag vill gärna visa upp några av dem här. Först ett kort som är gjord efter en skiss (samma skiss som jag använde till kortet i föregående inlägg).

Linda_kort

Sedan en LO med ett helt underbart kort på min systerdotter, gillar verkligen hennes min för den säger allt om temperaturen på vattnet! Och hon är ingen badkruka... Den här är en lift av en av Petras LOs.

Linda_LO2

Och så en om Erik och vithajen, jag gillar den här färgkombinationen jättemycket! Märks det att vi (jag...) köpte frills igår? Det slutade med att vi delade på båda mina paket.

Linda_LO1

Tjoho, vilken härlig dag!

Idag har det varit första dagen av två på vår stora scrapträff i Linköping! Allt har gått som smort och jag har faktiskt gjort hela 4 LOs och 1 kort. Riktigt bra eftersom jag dessutom hållit i en nybörjarpresentation, haft hand om fika och räknat röster. Och så shoppat lite förstås, ätit en massa och shoppat lite till. Det är så kul när man kan gå och köpa 2 papper bara för att man kommer på att man behöver det till en LO man vill göra, det är ju inte så ofta men har de möjligheterna. Imorgon ska jag även försöka vara lite social!

Här kommer några smakprov på vad jag gjort under dagen, de andra är i 12x12 så de får fotas när det är bättre ljus. Först en LO gjord efter en annons, här har jag inte ens någon text förutom rubriken men jag tyckte fotot var så bra att det klarar sig själv. Eller allra först kommer annonsen.

image205


enastaende
Oj, så konstigt det ser ut när det blir vitt på vitt... Nåja, ni får tänka er kanterna om de inte syns hos er heller!

Och så ett kort jag gjorde efter en skiss av AnnaG.

hostkramar_2

Chokladrutor med kokostosca

Även detta recept har varit efterfrågat, så här kommer det! Tyvärr har jag ingen bild på dem, men de är smaskiga!

Chokladrutor med kokostosca


4 ägg
5 dl socker
3 dl vetemjöl
6 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
150 g smält smör
 
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker för sig och sikta sedan ner i äggröran. Tillsätt smält smör  och rör om. Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 15 min i 200º.

1 påse kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde
75 g smör

När kakan ställts in i ugnen, blanda samman övriga ingredienser i en kastrull och låt sjuda. Tag ut kakan och bred på kokossmeten, grädda ytterligare i 10 min. Låt svalna lite och skär sedan kakan i fyrkantiga rutor.

Aprikosbröd

Eftersom flera efterfrågat receptet på mitt goda grova bröd kommer det här! (Eller mitt, jag fick det från en tjej i vår föräldragrupp och det blev snabbt en favorit.)

Aprikosbröd (2 limpor)


7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1½ tsk bikarbonat
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 dl mörk sirap
1 liter filmjölk

Hacka aprikoser och hasselnötter grovt. Rör först samman alla torra ingredienser och blanda sist i sirap och filmjölk. Häll i två smorda avlånga formar. Grädda i 175° i 1½ timma längst ner i ugnen. Linda in bröden i varsin bakhandduk när de är färdiggräddade och låt ligga minst 5 timmar. Brödet blir nästan ännu godare om det får ligga till dagen efter!

aprikosbrod

Kort till Scrappiz kortskiss

Jag har efter mycket om och men gjort klart alla delmomenten i Scrappiz-finalen, funderade ett tag på att hoppa av när inspirationen inte infann sig, men till slut så... Ett av momenten var att man skulle mnyta ihop säcken och ha med något från varje deltävling, och jag valde bland annat att vara med på en veckoutmaning. Kortskisser gillar jag ju, så det blev ett bidrag dit den här veckan!

grattis_v39

Namnskylt till helgen

Åh, vad skönt! Ännu en sak avprickad inför helgens träff, nämligen att göra klart namnskylten. För att hinna ta emot alla scrappare som kommer ska vi som anordnar ha våra namnskyltar färdiga innan. Eftersom vi har nytt tema kan man inte använda förra träffens heller, eller åtminstone funkar inte min förra. Så om du ska på träffen och ser någon med denna namnskylt på sig så är det jag! ;-)

image200

Nu är det inte många dagar kvar! Det finns inga fler platser för att vara med och scrappa, men vill du komma och kika på vad vi gör, shoppa och prata så är det bara att komma förbi John Bauer-gymnasiet i Mjärdevi på lördag eller söndag, vi börjar kl. 10 båda dagarna!

Viktnedgång -0,8 kg

Ja, den senaste veckan alltså. Totalt sedan Linn började dagis igen har jag tappat 4,2 kg, vilket känns väldigt bra. Det går lite upp och lite ner, men det går hela tiden åt rätt håll som helthet. Speciellt som jag inte gjort några jättejobbiga förändringar så är jag väldigt nöjd! Jag har slopat godis och annat alltför onyttigt på vardagarna, dricker mer vatten och äter mer frukt och grönsaker, men äter ungefär samma mat som innan pga av mina flickor som är rätt kräsna. Och laga flera olika rätter varje måltid gör jag bara inte. Dessutom försöker jag gå åtminstone 3-4 ggr i veckan. Men det är MYCKET kvar, jag skulle helst vilja ner närmare 22,5 kg...

Godaste kladdkakan!

Har ju inte så mycket pysslat att visa upp, så jag passar på att ge er något smaskigt att baka istället! Den här kladdkakan är min favorit, jättesmidig att göra, blir lagom kladdig och smakar kanongott! Både smeten och färdig kaka! ;-)

150 g margarin el smör
3 dl socker
1 krm salt
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
2 ägg
½ dl kokos

Smält smöret och blanda i socker, salt, kakao och vaniljsocker. Rör sedan ner mjölet och därefter ägg. Allra sist tillsätts kokos. Smörj en form med margarin och kokos (istället för ströbröd) och häll ner smeten. Grädda i 200 grader i 10-15 min.

Jag använder en rund form, vet inte riktigt diametern på den, men den känns normalstor. Det går precis lika bra att göra i muffinsformar, jag använder alltid aluminiumformar och då brukar det bli 18 st.


Bara en vecka kvar!

Ja, nu är det bara en vecka kvar till vår stora scrapträff här i Linköping! Anmälningstiden har gått ut och idag ska vi ha ett sista planeringsmöte. Om det inte tillkom en massa anmälningar igår så kommer vi ligga runt 60 personer totalt båda dagarna! Hur kul som helst att vi blir så många, framförallt har det ökat bland dem som kommer båda dagarna, för förra träffen var det många fler på lördagen än på söndagen. Allra roligast tycker jag det är att min kära syster kommer upp och är med på lördagen!

Idag kommer min mamma upp och hälsar på, ska också bli väldigt trevligt! Martin är på läger hela morgondagen, så det blir skönt med lite sällskap. Tyvärr missar jag scrapträffen imorgon, men får tänka på nästa vecka istället!

Vill ha min CK nu!

Jag fick min första tidning på prenumerationen förra numret, dvs septembernumret. Det kom redan i slutet av juli, så nu börjar jag undra vart mitt oktobernummer har tagit vägen? Visserligen har jag hört att det kommer väldigt olika, men tidningen har ju funnits i de svenska butikerna LÄNGE nu... Är det någon annan som fått det tro?

Ikväll har jag gjort en LO när Julia somnat och Martin hade med Linn på aikido-träningen. Fast jag får vänta lite med att visa den, eftersom den är till en utmaning!

Ett höstkort!

Jag har stämplat en hel del med mina nya fina stämplar från Magnolia och hÄnglar tillsammans med Linn och även färglagt lite när Julia sovit, och nu har det äntligen blivit ett kort också!

hostkramar

Alla stämplarna är från Magnolias senaste månadspaket, och pappret är från Daisy Bucket.

Jag har kommit på att jag nog måste rensa lite bland mina stämplar och ska försöka göra det till träffen 29-30 sep och se om någon vänlig själ vill inhysa dem istället. Har idag plockat ut 4 hÄnglar från senaste paketet, men det satt hårt åt... Jag har verkligen svårt att göra mig av med saker jag tycker är fina, även om jag inte använder dem!

LO efter skiss

Jag fick lite tid över i fredags kväll och gjorde en LO efter en skiss på Scraputmaningen, skissmani #5 och skickade in den sent igår kväll. Idag fanns den på deras sida, jättekul! Så här kommer den:

pa gang

En skiss helt i min smak med raka linjer och mycket fri yta! Papper från Scenic Route och Sassafras lass.

Två kort också

Här kommer ett grattiskort jag gjorde efter en skiss på Kort i fokus, men eftersom jag haft lite problem att skicka mail med filer i så skickade jag aldrig in det dit.

din dag

Papper från Sassafras lass, stämpel från Penny Black (ituklippt!) och cirkeln med text är utskriven från datorn.

glad_poppes

Det här kortet gjorde jag till Poppes sommartävling, självklart vann jag inte men det är ändå lite kul att vara med! Stämpeln är Badankas, tycker den är så otroligt söt!

Ätnligen funkar det!

Så, nu har min käre make fixat nytt nätverkskort så att jag kan ladda upp bilder utan problem! Här kommer de LOs och kort jag gjorde till Scrappiz-bloggen med månadspaket från Scrapaddicted:

solglasogon

Det här är lite äldre bilder på Linn som jag länge tänkt scrappa, och nu fick jag papper som passade perfekt till korten! Tycker hon är så cool, min stora tjej! Papper från PaperTrunk och blommor från WeAreMemorykeepers (tror jag det hette).

myskusiner

Nästa LO är om Linn och hennes kusin Erik, visst är de goa ihop? Också detta ett lite äldre foto. Även detta är papper från PaperTrunk. Blommorna var inte med i paketet men de passade så bra med färgerna på Eriks tröja. Enligt Martin är det "twingly-grön". (twingly är den produkt som Martins företag utvecklat, en bloggsökmotor)

alskade linn

Och så ett foto på mig och Linn, det finns inte jättemånga så det gäller att scrappa de som finns! Papper från Scenic Route, inte riktigt i de färger jag brukar scrappa, så det blev enklare med ett svartvitt foto.

harliga host

Till sist ett kort, gjort med PaperTrunk-papper, en äldre Magnolia-stämpel och lite egna brads. Stämpeln är som vanligt färglagd med akvareller.

Underbar och älskad av alla...

Japp, jag har varit på bio ikväll! Passade på att se en "tjejfilm" med Camilla när vi båda smitit från man och barn :-) Jag kan bara säga att om du inte redan sett den, så tycker jag du bör gå och se den! Vi skrattade massor, suckade lite och grät en liten skvätt (i alla fall jag). Underbar!

Imorgon är det dags att packa lite igen, för på lördag är det bröllopsfest och 30-årsfest på gång. Jag knåpade ihop ett bröllopskort igår, men det kommer väl när Martin fixat dit nytt nätverkskort i datorn. Det är i alla fall inköpt!

Snyft, Gilmore girls är slut!

Så var då en av mina favoritserier slut! Det är så jobbigt när man bara vill se mer och veta hur det går och så är det helt SLUT nu! Inte nog med att "Vänner" är slut, Harry Potter-böckerna utlästa, nu har jag inte GG att se fram emot heller... Men å andra sidan börjar Greys Anatomy nästa vecka! :-)

Kom på att jag inte skrivit något om att jag fick i uppdrag att testa ett månadspaket från Scrapaddicted och skriva om det på Scrappiz-bloggen. Kort och LO kommer komma upp här så småningom, men som det är nu orkar jag inte föra över bilder till Martins dator utan det får nog bli när vi skaffat nytt nätverkskort. Men kika gärna in på Scrappiz och läs och se vad jag gjort!

På prispallen!

Jag hamnade på delad 3:e plats i lifttävlingen på Stellas! Känns jättekul eftersom det var över 70 bidrag! Tar och visar LOn igen...

morfars minsta


Här händer inte så mycket

på scrapfronten... Jag är förkyld och Martin har varit iväg en del den här veckan och i helgen är det dags för bröllop igen. Men jag har skapat lite som ligger och väntar påatt bli visat, men det blir inte förrän i början av nästa vecka. Igår fick jag de nya fina hÄnglarna, så Linn och jag har stämplat lite. Något färdigt kort har det inte blivit av dem än, får se när jag kan komma till skott med det. Nu väntar en omgång tvätt på att bli upphängd!

Några nya LOs

Eftersom jag fortfarande har stora problem med att ladda upp bilder (tror det är något problem med Glocalnet...) kommer det ett gäng från två olika tillfällen.

Först är det de tre LOs jag gjorde i Örebro. Den första är gjord efter en skiss där.

klattrare


tulta

favoriter

Den här är gjord till helgens cybercrop på Scrappiz, till skisstävlingen. Hann ju vara med på scrapträffen här lite innan vi åkte vidare på vigsel och lite mingel, då gjorde jag den här. När Martin tittade på den sa han att texten var lite konstig och det visade sig att jag hade skrivit samma stycke  två gånger på ett ställe, så det var bara att byta ut... Nu är det i alla fall rätt! Blommorna har jag stansat ut i filt med min QK-tång, funkade bra!

sangfagel

RSS 2.0