Snart dags för scrapträff!

Nu är det bara några dagar kvar till helgens stora scrapträff här i Linköping! Vi kommer bli ca 50 st på lördagen och lite färre på söndagen. För tillfället går mailen varm, det är mycket som ska diskuteras och fixas nu på slutet! Men jag tror det kommer bli en toppenhelg. Enda kruxet är väl att jag inte hunnit framkalla nya bilder, så antingen får jag använda mig av lite äldre (som ju finns i överflöd) eller så får jag försöka planera lite innan och skriva ut de jag tror mig komma behöva. Fördelen med att vara på hemmaplan är ju att jag kan skiriva ut på lördagkvällen om jag kommer på något specifikt jag vill göra på söndagen. Eller så får jag väl helt enkelt göra lite kort istället, det är ju också kul!

Ett kort och två receptkort

Jag gjorde ju ett kort till dopet och två receptkort till Annas 30-årspresent (återanvände designen från receptswappar jag varit med i tidigare, ändrade bara lite färger). Kortet är en lift av ett kort Muhren gjort, hon gör helt underbara kort och när jag såg ett dopkort hon gjort visste jag att jag ville försöka göra något liknande. Stämpeln är en hÄngel som är färglagd med distresser, kronan har fått lite guldglitter från en penna också.

Marcus dop

Och så receptkorten.

Havretekakor

Aprikosbröd


Hemma igen!

I helgen har vi varit i Stockholm, främst för att gå på dop ute på Resarö. Men vi passade på att åka upp redan på lördagen och hann igår med både att hälsa på hos Martins syster, gå en liten sväng på stan (kom till Panduro 10 minuter innan stängningsdags... :-( ) och träffa min kompis Jeanette och hennes man Philipp, hos dem bodde vi dessutom. Vi fick kanongod mat både till lunch och middag, och så kul det är att träffas när man inte har möjlighet att göra det så ofta! Jag och Jeanette träffades i Japan när vi båda jobbade där på Ericsson, och har träffats till och från sedan vi båda kom tillbaka hem. Det var så otroligt skönt att ha en svensk tjej att träffa och äta lunch med eller bara prata lite strunt med, för även om mina svenska jobbarkompisars fruar var trevliga, levde de ett helt annat liv och jag hade inte speciellt mycket gemensamt med de flesta av dem.

Idag har vi som sagt varit på dop för min bästa kompis son, Marcus. Kanontrevligt det med, och vi stannade kvar tills det var sovdags för barnen så vi hann träffas lite mer. Ska se om jag inte kan skaffa receptet på den goda tårtan vi fick, så kanske någon blir frestad av det! På hemvägen var det snöigt och Martin fick köra rätt långsamt hela vägen, så sista dryga  timmen när Julia vaknat var lite jobbigt, men annars gick det bra (lätt för mig att säga som satt bak och slapp köra...).

Men, men, borta bra men hemma bäst! Alltid skönt att komma hem tycker jag.

Lekt i snön!

Idag var det kramsnö här, så vi passade på att gå ut och göra en snögubbe. Eller vi är kanske fel att säga, jag rullade och Linn tittade mest på... Sedan ville hon leka tittut när jag skulle fota henne tillsammans med snögubben och det fotot blev mycket bättre!

Snö

Sedan satte jag flickorna i varsin pulka och drog dem runt kvarteret och lite fram och tillbaka på gatan. Det var Julias första tur i pulkan, så jag tyckte vi skulle ta det lite lugnt. Hon verkade måttligt förtjust, men tolererade i alla fall att vi drog runt på henne. Linn tyckte det gick för långsamt och ropade: Snabbare Mamma! mest hela tiden.
Pulka

Inget pyssel på gång...

Igår hade jag tänkt hinna sitta och pyssla lite receptkort till Annas 30-årspresent, eftersom vi ska till dem på dop i helgen, men så somnade Linn efter halv 11 och det blev inget med det. Hmm, presenten fick Anna för över ett år sedan, men eftersom jag mest låg och spydde och tillbringade stor del av tiden på sjukhus då så skulle jag göra själva recepten senare. Men av någon anledning så kommer jag aldrig till skott och gör allihop, så hon har väl bara fått sådär 5 st sammanlagt... Skulle kanske passa på nu när Linn tittar på film!

Här snöar det för fullt nu, mysigt med lite snö! Tror nästan det är kramsnö dessutom, så i eftermiddag kanske vi kan komm aut och göra en snögubbe och förstås ta lite kort på det!

Gjort två kort...

men tänker bara visa det ena än. Det andra är till min bästa väns lille pojkes dop på söndag, så det håller jag lite på tills de har fått det. Det här kortet har ingen mottagare än, men jag har ju länge tänkt att jag ska försöka göra lite kort och ha till hands när någon fyller eller får barn. Tyvärr blev det lite suddigt när jag scannade in det eftersom motivet sitter på distanskuddar. Stämpeln är från hÄnglar&stÄnglar och är färglagt med distresser.

grattis3

Tacogratäng

Ikväll lagade Martin och jag till en tacogratäng som Martins syster Mia gjort förra helgen, nytt för mig men så gott att jag nog måste dela med mig!

Till 4 portioner behövs ungefär:
200 g philadelfiaost, vi hade light tror jag
2 dl creme fraiche400 g färs
1 påse tacokryddor
1 liten burk majs
tomat
gurka
stekta champinjoner
tacosås
riven ost

Först blandar man philadelfiaost och creme fraiche i en ugnsfast form. Steker köttfärs och kryddar enligt påsen. Bred ut i formen. Lägg i majs, svamp, tomat och gurka, bred på sås och avsluta med den rivna osten. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Ät tillsammans med tortillabröd.

Man kan nog ta lite vad man känner för i grönsaksväg, har man någon favorit till taco funkar det bra!

Smarrig glassbomb!

Eftersom det står lite still på pysselfronten tänkte jag istället fresta med en otroligt god glassbomb som min syster gjorde till mammas födelsedag! Den räcker till ca 10 personer.

4 äggvitor + 1 msk socker vispas till mjuk maräng
4 äggulor + 1 msk socker vispas ihop
5 dl vispgrädde vispas
1 burk Nutella
½ påse maränger
rostade mandelspån, ca ½ påse

Blanda först ihop grädden och äggulorna, därefter marängsmeten. Det blir jättegott att vispa ner hälften av Nutellan med elvisp och sedan klicka i resten med slickepott om man vill ha lite chokladbitar i, annars vispar man ner hela burken. Rör till sist ner maränger och mandelspån. Häll smeten i en plastad skål och frys till nästa dag. Tag upp den i god tid, ca ½ timme före servering. Njut!!

4 LOs gjorda i helgen!

Här kommer de 4 LOs jag gjorde i helgen. Jag inser att jag alltmer gör mina LOs i letter, innan var det alltid 12x12. Och i och med det är det oftast bara 1 enda kort på mina LOs nu,  eller då som här, förminskade foton och då lite fler. Jag tycker det är rätt befriande att välja format från gång till gång efter vad jag känner för!

Miner
Den här LOn är liftad ur en av Cathy Zielskes böcker, Clean and Simple. Linn har så många härliga miner att jag bara var tvungen att göra en LO med alla bilderna!

Intervju
En dag när jag kom till dagis sa fröknarna att de hade gjort en intervju med Linn och då kom jag till skott och gjorde en med henne jag också, här är resultatet. Om jag frågat exakt samma frågor dagen därpå hade jag förmodligen fått helt andra svar... :-)

Bästisar
Den här bilden på Linn och hennes bästa kompis Selma är bara för söt, jag tyckte inte det behövdes sägas så mycket om den så den får helt enkelt tala för sig själv! Och titta noga, för jag har hela 2 olika mönstrade papper på samma LO!

Alltid systrar
Upplägget på LOn är liftad ur "Scrapbook inspiration". Bokstäverna är stansade och sedan hoplimmade 4 st för att få lite chipboard-känsla på det.

2 nya grattiskort

Jag blev så inspirerad av min systers fina kort, så jag satte mig och gjorde 2 stycken jag med! Till det ena använde jag samma papper som Linda. Stämpeln kommer från Magnolia och jag har målat med distresser.

grattis2

grattis1

Anmälan förlängd!

Till vår stora Scrap Träff i Linköping den 3-4 februari, har vi förlängt sista anmälningsdag till 28 januari, av hänsyn till de som oroar sig för väglaget och för de som vill hinna få en lön till.

Är man intresserad, nyfiken på vad vi gör eller vill handla av Scrapperiet, Papp & Scrap eller Pysselpassion, går det jättebra att komma till John Bauer Gymnasiet under scraphelgen. Det är GRATIS, med endast en liten peng för fika (om man vill ha det). Perfekt för dig som är nybörjare, eller som vill veta vad scrapbooking egentligen är.

Vill ni däremot vara med på själva träffen, sker anmälan på http://linköpingscrap.sajk.com
Och det är klart att ni ska vara med!


Lindas kort

Igår var min mamma och syster Linda här. Först var vi ute en sväng på stan och shoppade, men på eftermiddagen åkte jag och Linda ut till Camilla för att scrappa lite. På mina LOs har jag några småsaker kvar att göra innan jag kan visa upp dem, men Linda gjorde två kort där (och när vi kom hem). Det är första gången hon gjort såna kort, hon har tex aldrig embossat och målat med distresser innan, men visst är hon duktig?

Lindas kort2

Lindas kort 1

Båda stämplarna är från Magnolia och målade med distresser. Dessutom är det lite glitterlim på bubblorna och lite 3d-lack på vingarna.

Hektisk dag och lite mat!

Idag har det varit fullt upp här! Först kom min bästa kompis med sin lille kille och hälsade på, vi hämtade Linn på dagis och lagade lunch ihop. Direkt när de åkte, körde vi ut för en träff med mammor och barn vi lärt känna genom Familjeliv. Efter några timmar där åkte vi ner för att hämta Martin på jobbet och sedan hans syster som kom med tåget från Stockholm. Hem och fixa kvällsmat och äta, sedan kom min mamma och syster upp strax innan de andra skulle åka iväg till Martins föräldrar nere i Småland. Det här är första gången jag är ifrån Julia över natten, så det kommer nog kännas lite konstigt...

Tror jag måste dela med mig av vad vi åt! Har väl inget riktigt namn på maträtten, i vår familj brukar det gå under "det där med ägg, räkor och franskbröd".

Koka ägg så de blir medelhårda, skala och skiva. Det ska täcka botten på en form. Sedan skalar man räkor och lägger över äggen, lite lagom glest. Över det ska det vara en vit grundsås med lite dill i, också det så att det täcker det mesta av formens botten. Allra överst lägger man ett rätt tjockt lager med tärningar av franskbröd och sedan är det in i ugnen 10-15 minuter på 200 grader.

2 LOs till

Här är två LOs som jag ser är rätt lika till upplägget. Rubrik överst, sedan ett foto och sedan texten. Båda helt utan mönstrat papper, bara fokus på foto och text. När jag tittar på andra LOs jag gjort på sistone, har jag insett att det går mer och mer mot LOs med väldigt lite mönstrat papper. Borde kanske rensa lite bland alla mina mönstrade då...

Till "fotohörnen" har jag använt Chatterbox´s doodle genie, både alfabeten och hjärtan är QK.

Mammas lilla goding

Här är bokstänerna (MM) målade med hobbyfärg och prickarna med en Sakura gelly roll-penna, hjärtat är från Gin-X, målat med samma färg. Stämpeln är Rhonna Farrer.
Vacker

En gammal och en ny LO

Först kommer här en LO som jag gjorde i slutet av förra året, men inte kommit till skott att scanna in tidigare. Det är om Linns napp och Nalle, som hon inte kan vara utan.

Nappen och Nalle

Nästa LO gjorde jag härom kvällen, men känner mig tyvärr inte helt nöjd med den. Upplägget är liftat från en LO i senaste Simple Scrapbooks. Fotot är från sommaren 2005 när jag skulle resa till USA och Linn klättrade ner i resväskan.

.Följa med

10 favoritkort från 2006

Får väl ta och visa upp 10 kort från 2006 också. Jag har inte kommit ihåg att scanna in alla kort jag gjort under året, så jag har fått välja mellan de som fanns. Här är de i alla fall.

Julkort3Julkort2Julkort1
Tre julkort, gillar verkligen alla tre stämplarna och Basic Grey-papprena. Stämplarna är från Badanka (Magnolia), hÄnglar&stÄnglar och Magnolia.

PerGrattiskortJakob

Hanna
Några grattiskort. Stämplar från Magnolia, hÄnglar&stÄnglar och så den sista från Anita´s (köpt i USA, känner inte igen märket riktigt).

BebiskortMarkus
Några välkommen till världen-kort. Stämpel från hÄnglar&stÄnglar.

Till brudparet
Och så ett bröllopskort. Stämpel från Pyssenmyran.

Stor Scrapträff i Linköping!

Ta fram era almanackor och boka helgen 3-4 februari 2007!! Då får alla som vill komma till Linköping och träffas för att scrappa tillsammans. Från kl 10.00 på lördagen till kl 18.00 på söndagen tänkte vi hålla på.


Scrapperiet, Papp & Scrap och Pysselpassion ställer upp med sina butiker i samma hus som vi håller till! (John Bauer Gymnasiet, Linköping)


Det kommer att bli tävlingar, för både kortmakare och scrappare!


I priset ingår mat och fika:

Hela helgen: 400 kr

Lördagen: 250 kr

Söndagen: 200 kr


Vill du vara med??? Anmäl dig!!!


Anmälan sker i två steg: Först måste du betala in anmälningsavgiften på PG: 1082582-6 (Åsa Ekholm) Det är viktigt att du lämnar ditt namn i meddelanderutan.

Därefter går du in på sidan http://linkopingscrap.sajk.com och fyller i anmälningsformuläret där.


OBS!!!! Det är inbetalningen som räknas som anmälan!!


Sista anmälningsdag är 21 januari 2007!!


Annan viktig information (som vägbeskrivning mm) skickas separat till de som anmält sig.


Har du frågor? Maila oss på: [email protected]


Mina 10 favorit-LOs 2006

Mikaelas blogg finns en utmaning om att visa sina 10 favorit-LOs från 2006, här kommer mina! Helt utan inbördes ordning, gillar nog "Med glimten i ögat" och "Älskar varje del" allra bäst.

Mamma
En LO om mig och Julia och där jag skriver lite om att vara småbarnsmamma.

Lilla  mirakel
Vårt lilla mirakel.

Älskar varje del
En LO jag gjort efter en LO i Cathy Zielskes ena bok.

Underbara höst
Kortet har jag tagit själv, tycker så mycket om hur Julia kikar upp lite.

Våra små stunder
Älskar det här fotot som Martin tog på mig och Julia i somras. Jag tyckte ett tag att det saknades något på LOn, men har kommit fram till att det inte ska vara mer där.

Nyfiken på våren
Är även på denna LO starkt inspirerad av en av Cathy Zielskes böcker.

Med glimten
Jag blev utmanad på Scrappiz att bara använda vita eller svarta papper, och detta blev  resultatet. Kommer säkert göra det fler gånger!

Liten och stor

 Det här är en LO om ett uttryck Linn använde rätt mycket tidigare, troligen pga av att vi sagt så någon gång och omväxlande sagt att hon är stor och liten.

Glad väntan
Ännu en CZ-inspirerad LO...

Elling och Linn
Korten är på Linn och Elling, hennes farmors och farfars katt. Hon är nog betydligt gladare i honom än vad han är i henne, men på de här korten ser de ut att ha rätt kul ihop.

Jag har en blogg!

Oj, det hade jag inte riktigt räknat med skulle gå så fort att fixa sig. Fast jag fick förstås lite hjälp av Martin att komma igång. Nu ska jag väl bara komma på vad jag ska göra här och hur jag ska göra det. Jag har sett att många andra scrappare har lagt upp sina 10 favorit-LOs från 2006, det kommer jag nog också försöka mig på, det blir kul att åtminstone få visa upp några gamla LOs också. Annars blir det lite av varje, men tyngdpunkten blir på min stora hobby, att scrappa.

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0