Aprikosbröd
Eftersom flera efterfrågat receptet på mitt goda grova bröd kommer det här! (Eller mitt, jag fick det från en tjej i vår föräldragrupp och det blev snabbt en favorit.)
Aprikosbröd (2 limpor)
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1½ tsk bikarbonat
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Hacka aprikoser och hasselnötter grovt. Rör först samman alla torra ingredienser och blanda sist i sirap och filmjölk. Häll i två smorda avlånga formar. Grädda i 175° i 1½ timma längst ner i ugnen. Linda in bröden i varsin bakhandduk när de är färdiggräddade och låt ligga minst 5 timmar. Brödet blir nästan ännu godare om det får ligga till dagen efter!
Aprikosbröd (2 limpor)
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
1½ tsk bikarbonat
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 dl mörk sirap
1 liter filmjölk
Hacka aprikoser och hasselnötter grovt. Rör först samman alla torra ingredienser och blanda sist i sirap och filmjölk. Häll i två smorda avlånga formar. Grädda i 175° i 1½ timma längst ner i ugnen. Linda in bröden i varsin bakhandduk när de är färdiggräddade och låt ligga minst 5 timmar. Brödet blir nästan ännu godare om det får ligga till dagen efter!
Kommentarer
Postat av: Klas Örnklint
Verkar riktigt gott. Prövar det omgående!
Jästarbetaren
Postat av: Linda
go morron! ha en bra dag!
Postat av: Nina
Tusentack, Sandra!!
Vi ses i helgen*längtar*
kram
Nina
Postat av: Camilla
Ja vad bra det är så gott.Ska se om jag hinner baka det framöver.
Nu har jag gjort slutprov i Naturkunskapen idag det kändes som om det gick bra iallafall så jag hoppas på ett bra resultat,men bara det blir ett G är jag nöjd.
Nu ska jag plocka med det sista inför träffen så ses vi ikväll
Kram
Trackback